(Ne)čtení listingů

[color=blue]Máme založené dvě keše (Zatopený lov v Olšovci a Bělotínská spojka), kde v listingu upozorňujeme na nebezpečí číhající na hledače a popisujeme bezpečný přístup ke keši. V prvním případě je nebezpečí pádu z dost velké výšky a v tom druhém takřka neslyšně svištící rychlíky na hlavní trati.
Berou mě čerti, když si pak v logu přečtu, že nějaký hrdina se v lomu vydal rovně za šipkou a pět metrů pod vrcholem zjistil, že to nedá a cestu dolů absolvoval po zadku s lavinou kamení v zádech :@. V tu chvíli si říkám, že je škoda, že ho nějaký šutr netrefil do hlavy, třeba by ho příště napadlo přečíst si varování v listingu a řídit se jím!!!
Na Bělotínské spojce je to podobné. V zimě sníh tlumí charakteristické svištění vlaků a chvění kolejí - máme s tím osobní zkušenost. Při kontrole keše jsme se šli podívat k trati. Stáli jsme na náspu pět metrů od kolejí a po pár vteřinách se zpoza stromů vyřítil rychlík, který jsme vůbec neslyšeli. Stát v tu chvíli na kolejích…:([/color]

EDIT: -špatný thread, sorry-

No nektere lidi (me zahrnujice) bavi na geocachingu vic dostat se na misto, nez to vlastni dohledavani. Takze upozorneni na nebezpeci je v listingu dobry, ale nekdo si to proste cist nechce.

Mohu potvrdit.
Čas od času si nějaké kešky dělám těžší. Napříklada spoustu lesních keší mám odlovených v noci. Doporučuji vyzkoušet, Zcela se přepínají lidské smysly.

Vyzkoušel jsem. Nedoporučuju. Moje úspěšnost v nočním lese je tak maximálně 10% :stuck_out_tongue:

Listingy si většinou čtu (pokud nejdem na nějakou kešku neplánovaně a i tak se obvykle snažím kouknout na mobil), ale při přípravě si čtu obvykle pouze údaje o uložení kešky a zajímavostech, historii a podobné detailní popisy místa ocením spíše až na místě samém. Proto mě trochu mrzí, že se nerozšířil zvyk dávat listingy i do krabiček.

Jo jo, to by se mi tky líbilo. Sám tam ale nic nedávám, tak nemůžu prskat :expressionless:

btw: Už vidím, jak někdo cpe do mikrouše kompletní listing :wink:

no to s tim listingem do kese neni spatnej napad, nedam ho sice do multikesky tam to nema asi moc cenu, ale do tradicni to neni spatnej napad, ac teda nevim jestli ho nekdo bude cist, kdyz ho dam treba k logbooku spolu s pravidli. Priznejte se, kdo z vas si prohlizi pravidla ci jine papiry ktere jsou prilozene u logbooku kterej je ve forme knozecky s tvrdymi desky?

Ale jo, taky me to uz napadlo…ale ve svych kesich jsem na to samozrejme zapomel…ale napravim to. Z osobni zkusenosti vim jak me treba zklamalo kdyz jsem byl v Pze na Petrine a je tam kes Walking trabant…lovil jsem bez listingu a proste sem nasel krabicku a sel sem dal…pritom jsem hrdej majitel Trabose a sochu bych si moc rad prohledl…

Nečtení listingů je ožehavý problém.
Sám to dělám tak, že mám v gps tradicionálky, u kterých si, pokud je najdu většinou přečtu listing až doma při logování.
Dělám to tak hlavně proto, že se naše kešovací plány často mění a při přípravě operuji s mapou a třeba dvaceti kešema, z čehož nakonec navštívíme třeba jen 7-10.
Naopak u nových keší v revíru si čtu listing dopředu ještě před lovem.

Myslim, že to je marný. Sám to občas taky nestihu jen mě pak mrzí, že mi kačeři píšou, že to je terén 4 a ne 1,5 (když tam vede cesta, kterou by zvládl i kočárekB)

Listing v krabicce je supr napad, a kdybych mel kesku ktera neni primo na miste na ktere chci keskou upozornit, tak tam bud listing, nebo aspon 1 vetu s odkazem dam.

No já mám pocit že na některých keškách je zajímavej a propracovanej listing ze kterého se člověk načerpá nové a zajímavé informace o okolí je mnohdy tím nejlepším na celé kešce.

Přiznat se musím k tomu, že lisitngy tradicionálek čtu minimálně:-( stydím se za to! Ale je pravda, že je to většinou v mém kraji kde o tom vím dost, takže číst ani moc nemusím. Když se na to tak ale kouknu, tak je pravda, že všechny moje mystery cache mají nějakej příbeh..není to o místě jako takovém, ale o tom příběhu nebo tak něco. Pokud si člověk ten listing nepřečte..tak…věřím tomu, že v klidu řekne..proč to sem ten vůl vůbec dal?!

No a prave to proc to tam ten slovek vubec dal je to, co me zajima asi nejvic. Kdyz vyrazim s pritelkyni, tak mi cte listing primo v aute z PDA (nefunguje nam radio :). Zezacatku prskala, moc se ji to cist nechtelo, ale kdyz jsem ji politicky vysvetlil, ze aspon vime, proc tam jedeme, nehlede na usetreny cas, kdy bych si to cetl jeste doma u PC, tak si tam uz parkrat cetla i listing multikesek, kam jsme vubec, ale vubec jet nechteli :slight_smile: Proste ji to zaujalo.
Ja je ctu, i ty dlouhe, a jsem zasadne proti typum listingu "Nejvyssi kopec siroko daleko, budte opatrni".

Ač děláme s manželem geocaching teprve krátce, jedna z věcí, která mě na tom opravdu baví, je i čtení listingů. Mám pocit, že jsem se za poslední měsíc dozvěděla víc než … no nevím, za jak dlouho a navštívila i ve svém okolí tolik věcí, co jsem neznala.
Listingy si tiskneme, tedy pokud nemají 10 stránek(ty pak čteme při logování), a pak si je na místě čteme a zkoumáme příslušná místa.
Oceňuji takový zdravý informační přístup, podat určité základní informace a kdo chce vědět více, nechat mu v listingu nějaký zajímavý odkaz.
A to, že někdo trochu způsob přístupu ke keši napíše, když je to fakt nebezpečný a není to nějak dopředu zřejmé, tak to si myslím, že je jedině správný (někdo chodí třeba s dětmi atd).
To, že je přístup jen shora a někdo přijde zespod a drápe se tam nevím jak, tak to je samozřejmě na každém, zda tento přístup zvolí nebo ne. To musí každý zvážit. To ovšem většinou nevyplývá z listingu, ale z logů, tam je něco takového téměř vždycky.