Nemaskované cache - důvod k archivaci? Karlštejnsko.

Stala se mi taková zvláštní věc. Byl jsem na Karlštejnsku, a už dříve jsem měl uloveny místní cache. Proto jsem je neměl v plánu už lovit, ale bylo mi to vnuceno :slight_smile:

- cache byla na jiném místě než tenkrát (možná schválně, nevím), ale už byla vidět z hodně velké dálky, naprosto nemaskovaná, kdokoliv jí mohl odlovit, kdejaký mudla!

… a také jsem jí tak odlovil, náhodně, jako mudla.

jasně, mohl to udělat jen nepozorný poslední kačer, ale v tomto případě zamaskovat nešla! Štěrbina ve skále, kde rozhodně maskující kameny nedrželi…, prostě špatný úkryt sám o sobě.

a nejlepší je, za chvíli přesně obdobná věc se mi stala s další cache! Nějaký Karlštejnský zvyk ? :stuck_out_tongue:

Moje dotazy:

• je nezamaskovaná cache správná? Mám si toho všímat nebo to ničemu neodporuje? Jak se mám zachovat?

• napsal jsem ownerům, snad se ozvou a uvedou věc na pravou míru, ale pokud se neozvou, mám to dále řešit? Mám případně kontaktovat reviewera, jestli je to důvod k archivaci? Nikdy bych se GC nebo TB či jiné cennější věci nedal!

Ptám se předem proto, že cache nevypadají zase tak úplně, že se o ně někdo "stará"(resp. ta jedna určitě), takže ani nevím, jestli se mi vlastníci ozvou a chce to asi vyřešit dříve, než se zde nějaký GC mudlózně ztratí.

Ale zase takový GC nebo TB je pro mudly vcelku exklusivní trofej, nebo ne? :wink:

Tak to je fakt, to zase jo no :slight_smile:

no tak existuji i kese, ktere jsou takto schvalne a jde jen o troufalost ownera… viz nektera ze serie Kadanske malickosti :-). Na druhou stranu, jsou to micro, ktere pri ztrate jiste nebudou obsahovat trackovvatelny predmet, protoze se tam proste nevejde :smiley:

Nevidim jediny duvod, proc by to byl duvod k archivaci. Je to jenom problem ownera, ze kdyz se bude cache ztracet, tak musi vic litat a vic se o ni starat. Ale premyslet o archivaci?

No, ja myslim, ze Mau Loftin ma na mysli to, ze kdyz cache takto vypada a owner nereaguje - tak se o ni zrejme nestara …

Mozna by bylo vhodne napsat i GC kod, at se mohou podivat i ostatni.

BTW pokud tam cache je a jde se zalogovat, tak bych to zatim nevidel jakozto problem, ze owner nereaguje. V opacnem pripade by to samozrejme uz problem byl.

Zatím nechci dělat veřejný pranýř, tak se mi nechce uvádět konkrétní GC kod. A stejně ze samotného listingu není nic poznat, to až v reálu :wink:

Kontaktoval jsem ownery a vyčkám, jak a jestli se ozvou, dále se uvidí, chtěl jsem jen znát názor, jestli to má smysl řešit nebo ne a co bych měl případně dělat dále. Ale překvapujeme, že v logách to nějak nikoho nezarazilo?

btw si teď nadávám, proč mě to nenapadlo vyfotit ?? :o - no asi se mi to až později rozleželo v hlavě…

Ono totiž zřejmě krabičky někdo přemístil bez vědomí autora… dříve byli obě schovány normálně, tradičně, bez potíží… uvidíme tedy časem. Pak si nastuduji zde uvedené rady, co mám případně podniknout dále :wink:

No, někteří vlastníci to asi dělají schválně, např. na fotce:
http://picasaweb.google.com/roman.jaromer/10_05_02Event2#5468541457817475026
jsou H+ s Mautinkou jak nemohou najít takto schovanou kešku :slight_smile:

Ačkoliv to tak nevypadá, to modré na zemi je opravdu keška, které se ještě nikdo z nás nedotknul a podle důlku ji sem takto umístil už autor :wink:

Je to trošku i o svědomí nás kačerů. Když najdu keš, která se mi nezdá bezpečná, nevkládám nic trackovatelného. A když tam je cokoliv trackovatelného, prostě to odnesu a uložím bezpečněji. Jako důvod k archivaci bych to asi neviděl, ale výzvu na údržbu bych autorovi zaslal.
Na své vlastní keši občas vidím, jaký je problém pro některé kačery zamaskovat ji stejně, jako byla před jejich příchodem. Proto je fajn mít buď velmi dobré úkryty, kde není potřeba častá údržba, nebo nezakládat mnoho keší, zvláště ne vzdálenějších.

Tak jasně, taky bych si toho nevšiml, docela to splývá s terénem.

Už jsem viděl několik městských keší, které jsou umístěné zcela viditelně a jsou skryté jen tím, že mudlu nenapadne, že je to něco jiného, než to, jak to vypadá, třeba zvonek na pana G.Cache :slight_smile:

Nezamaskovaná cache není důvod k archivaci, asi bych se ji pokusil nějak ukrýt, pokud možno podle hintu, pokud by to nešlo (poškozený úkryt) tak bych ji asi ukryl kousek vedle a ownerovi bych napsal. Už jsem takhle schovával jednu cache, která ležela úplně volně na povrchu, uvnitř sucho, evidentně nevykradená a poslední zápis v logbooku měsíc starý!

Už jsem takhle jednou rval zvonkové tlačítko ze zdi, v okamžiku kdy jsem otevřel nůž tak jsem se zarazil jestli to opravdu nebude zvonek :slight_smile: (nebyl B) )

Důvod k archivaci to dle mého názoru rozhodně není. Keš je na místě a odlovitelná. Je to jen věcí autora, jak se o skrýš stará. Samozřejmě je dobře, že se najdou kačeři, kteří na nedostatky upozorní autora, ale je jen na něm, jestli zjedná nápravu. Je klidně možné, že se keš předala z ruky do ruky jinému kacerovi a ten ji pak umístil jinam, než původně byla. Pokud takhle někomu předám keš já, tak mu pak ukážu kde byla a popíšu jak byla schovaná, ale určitě to nedělá každý.

Díky všem za názory a rady, tak mi vyplynulo, že jsem udělal správně, že jsem kontaktoval majitele, čímž to tedy asi pro mě končí, více asi udělat nemůžu. Věřme, že se ozvou a případně vše uvedou do pořádku.

Do té doby doufejme, že kačeři budou soudní a nebudou sem dávat věci, které by mohli být lehce zmudlovány.

uuuu, tak to vypadá, že u jedné z cache je záhada tak trochu vyřešena, v jednom logu je napsáno:

"Zvláštní jen, že kousek od souradnic se nacházela druhá krabka - taková nejaká amatérská, nalezena devítiletým hochem náhodou. Že by nejaké falešné dvojce?" - což je možné, že jsem tedy našel to dvojče :wink:

Což je tedy dost zvláštní? Jak to asi tak vzniklo?

eeeeeeeee … no asi mi to teď cvaklo, k čemu tady došlo :slight_smile: Ona totiž cache byla pro ztrátu v Lednu 2009 disablovaná, no ale následný log je, že přeci jen byla nalezena…

VZNIKLA NÁM TU ASI ZVLÁŠTNÍ KURIOZITA:

takže to vypadá, že máme na jednom místě 2 cache - jednu originální na původním místě, a jednu která byla původně původní, ale někdo jí přemístil o kus dále a tam stále také žije. Takže někteří najdou tu a někteří zase tu druhou :stuck_out_tongue:

• zvláštní kuriozita, teda alespoň moje doměnka :slight_smile: - co s tím? A komu se uzná nález a komu ne? :slight_smile: - a co pravidlo 161 m ? :stuck_out_tongue:

Mau Loftin: taky uz se mi stalo, ze jsem nasel 2 kousky, ale dokonce na jednom miste vzdalene od sebe cca 10 cm. Byla to takova konstrukce a jednalo se o male filmovky, takze to asi autor prehledl.

Konkretne to je GC1FY4B:

Udelal jsem to jednoduse, proste jsem se zalogoval do obou :smiley:

až taková kuriozitka to není, třeba [cache]GC10GV0[/cache] se taky v době kdy jsem ji lovil vyskytovala ve dvou verzích kousek od sebe, někdo našel tu, někdo onu, někdo obě :slight_smile:
nebo keška na nuseláku, tak dlouho jsme hledali nano, až jsme našli dvě.

Dobré na této hře je, že stále má čím překvapit :slight_smile: - no tak zase nový poznatek :slight_smile:

Hladová zeď v Praze na Petříně takto fungovala několik měsíců. Někdo si prostě myslel že je fuč. Místo aby lépe pohledal, založil novou na místě o němž se domníval že je správné. V té falešné byl dokonce i coin. Když jsem ji lovila, nechali jsme jen tu pravou (dle instrukcí od nálezců před delší dobou), obsahy jsme sloučili, minci osvobodili a rozpadlou falešnou pixlu vyhodili do tříděného odpadu. :wink: