Nerudní kačeři

Při pročítání některých vláken na tomto fóru mám dojem, že nejde o diskuzi ke hře, kterou máme všichni rádi, ale spíš o flame nebo nemoderovanou politickou debatu.
"Kolegové" se permanentně dělí na "ty s více než pěti sty nálezy" a "otravné nováčky". Nedejbože když nováček položí nějakou - pro machra s kupou nálezů nemožnou - banální otázku.
Když jsem se registroval (s naivní představou, že tu třeba potkám fajn lidi se zájmem o stejnou věc), měl jsem chvíli pocit, že jsem spíš na redesignovaném fóru Živě.cz..

Nějak mi v tom chybí přátelský přístup, kolegiální duch a vzájemné pomáhání si.. Co vy na to? Jaký z toho máte pocit? (A bez falme prosím.. :wink: )

Trošku mi to připomíná nějaký jarryho příspěvek… :wink:

Je to diskusní fórum a tak se tu diskutuje - na tom nevidím nic špatného. Občas se dikuse zvrhne v osobní napadání, ale to je jako v životě. Nemá cenu si nalhávat, že kačeři nějak vyčnívají nad populační průměr, co se týká vřelosti nebo laskavosti. Jako kdekoliv jinde ve společnosti tu najdeš lidi ochotné ti naslouchat, lidi ochotné se podělit o svou zkušenost a lidi, kteří si léčí nějaké mindráky na nezkušených. Ale jako na Živě to tu snad (zatím) není :slight_smile:

Tak brutální to zase není, ale je pravda že pár samolibých frajírků se tu vyskytuje. Ostatně jako všude jinde. Naštěstí je jich menšina a stojí za to sem občas zajít a dozvědět se co se děje ve světě kačerů. :wink:

Ono staci, kdyz neco nevim, mrknout nejprve sem: http://wiki.geocaching.cz/, pak dat prohledat toto forum a teprve potom se zeptat. Ono kazdy druhy tyden odpovidat na to same otravi kazdeho. A taky jde o to nezaplnit toto forum mnoztvim bezcennych prispevku, ktere pak kazdy musi cist aby mu neco neuteklo a takto mrha casem. /Treba tento muj prospevek je zrovna uplne "jalovej" :o/ :wink:

Autor měl na mysli spíše slušnost obecně, nikoli jen tento věčný problém všech diskuzí. :wink:

jj taky mám ten dojem. Viděl bych to nějak takto:
do 100 nálezů: začátečník /měl by mlčet, studovat a nezakládat/
101 - 500: pokročilý kačer /může poradit a sem tam i něco založit/
501 - 1000: zasloužilý kačer /může téměř vše/
nad 1000 : mistr kačer /nedotknutelný, jeho názor je tabu/
tak takhle nějak jsem si to donedávna představoval, ovšem co se nestalo:
je tady školení a s ním přibyde doplňující faktor - Diplomovaný kačer.
Ten mi to celé naboural, takže teď tápu:
bude víc začátečník s diplomem nebo zasloužilý bez ? :smiley:
a co diplomovaný mistr ? to bude něco jako kešerský bůh ?
můžete poradit ? …a no flame, please… :wink:

No to ja jsem zvedavy, kdy uz se konecne na vysokych skolach zacne studovat novy specialni obor geocaching aby nam pak pripadne mohl poradit ten pravy nezaujaty odbornik:D:D

leroj: tohle dělení mi připadne jako nešťastné, už se to tu probíralo asi milionkrát…
kupříkladu mě mých 50 nálezů připadne dost na to, abych mohl založit (což jsem taky udělal a podle reakcí je vše v pohodě)
když byl téměř každý z nálezů učiněn samostatně, zdá se mi mých 50 více, než např. 120 nelezených během 4 denního maratonu někde ve městě
ale je to jen můj názor, souhlasit s ním nemusíte

Např. u mě ses tímto názorem diskvalifikoval ze skupiny rozumných. Nechápeš že nejde o dělení podle počtu nálezů, ale sám toto dělení vytahuješ na světlo, když se obhajuješ jako nováček. Nechceš vyvolávat flame, ale sám zakládáš toto flamovací vlákno a všechny, kteří mají víc nálezů než ty nazýváš "machry nesnášející otravné nováčky". Tak jak to s tebou je ? Chceš hrát geocaching nebo vyvolávat hádky na fóru ?

[quote]
Leroj napsal/a:

Cacher s diplomem a vic pixlama nez 1000 ziskava narok na 4ks baterii do gps. Fasovani denne v kantyne psychiatricke lecebny mezi 8-9 rano. Na chodbach je totiz prisernej signal a ta micra v kvetinacich se blbe hledaj. A ty baterky fakt jsou hned vybity.

Neřekl bych že by tato komunita byla horší než jiné. Samozřejmě se tu vyskytuje pár lidí a témat na které je lepší nereagovat pokud člověk nestojí o flame.
Co se týče rozdělování na zasloužilé/nováčky tak bych neřekl že je to nějak vyhraněné, naopak (proti tomu co tvrdí Leroj) mi připadá že machrují ještě tak ti co mají řádově několik set nálezů a ti nejzkušenější se tu moc neukazují. (Pravda, někteří nostalgicky vzpomínají na "staré zlaté časy kdy to dělalo jenom pár lidí" ). Bohužel se mezi nováčky najdou lidé kteří se ptají na věci které se při troše snahy dají zjistit za pár minut, jejich cache mají řadu nedostatků (pokud jsou v okamžiku aktivace vůbec na místě) a potom se ještě cítí uražení když jim někdo něco vytýká. Já osobně jsem si dal limit najít 25 cachí než založím vlastní, při jejím zakládání jsem si dal záležet abych nebyl za blbce a řekl bych že byla přijata kladně.
Z dění na fóru se nedá vyvozovat jací kačeři jsou. Pár se jich hádá ve fórech a ostatní někde s GPS loví a scházejí se na eventech.

Dnes bych urcite stal za limitem, najdi 100 a pak teprve zaloz. Tech 100 najdes behem 3 mesicu pokud te to chytne. Vzdyt prece o nic nejde, staci chvilku pockat a muze si svou zalozit, neni nutne neco sazet hned po regstraci. Verim, ze i ten kdo najde jednu dokaze udelat kvalitni kesku, ale jde o to, aby se o ni stale stral, sledoval co u ni kdo napise a reagoval. Proste timto se pokusit odfiltrovat takove jedince, kteri v prvnim zachvatu nadseni neco zalozi a pak se na hru vykaslou protoze je to prestalo bavit. Kesek uz je tu dost a i tak jejich pocet bude exponencialne rust. GPSky jsou dostupnejsi a hra vice proflaknuta.

A o te nerudnosti nic nevim. Alespon co ja sleduju kolem sebe na eventech, je kazdy normalne vtahnut do "davu".

A to sortovani podle poctu je totalni blbost. Je spousta lidi co si obcas zajdou na kesku a takto to delaji uz treba 4 roky a maji jich treba pod 200. Takze to jsou taky ostrileni geopametnici :slight_smile:

Ačkoliv se většinou do hádek - kdo tomu musí říkat flame, protože mu čeština nepřijde dost dobrá, tak prosím, ale je to ubohé americké vlezdoprdelkovství - nezapojuji, musím se swoop.namem souhlasit - kdo je nezkušený, na toho tu páni "zasloužilí" hledí jako na exota a místo, aby ho odbyli alespoň slušně odkazem na téma, které se tu stokrát probíralo, a na které se ptá, ještě ho seřvou a odradí ho od dalšího přispívání sem do fóra.
Jestli vám začátečníci tak strašně vadí, tak vůbec nereagujte, já nebo další mně podobní, kteří mají trpělivost se začátečníky, jim to vysvětlíme znovu a znovu…
A ještě jedna věc k panu Mitákovi - sleduji to už delší dobu, ale držel jsem jazyk za zuby, protože se mě to osobně nikdy netýkalo, ale už mi pomalu dochází trpělivost: kolego, mohl by jsi trochu ten svůj cholerismus držet na uzdě? Kromě příspěvků o České encyklopedii GC, kde jsi psal trochu rozumně, jsou všechny tvé příspěvky urážející všechny, co mají jiný názor než ty. Ono se dá diskutovat i na úrovni!
Tak a teď čekám na popravu :wink:

je pravda, ze novacik moze mat z niektorych "nerudnych" reakcii obcas pocit, ze tu urcita kastacia nastava, ale staci prist na hocijaky event a uvidis, ze na 99 percent je na kazdom evente novacik prijaty ako rovny.
Kazde internetove forum je vlastne anonymne, s kopou ludi, ktori tu rozne valcia a odsudzuju sa sa da v terene v pohode pokecat…

Checht. Co nemáš rád sám, nedělej jiným… a nebo se pak aspoň nediv. Víc se na to bohužel fakt říct nedá a mně už to taky nebaví pořád dokolečka vysvětlovat. Doražte raděj někdy na event, jak píše Šaman.

:smiley: Žádná nepřijde - jsem jen jeden z mnoha, nikoliv veřejný kat. Ale určitě se divím nařčení z vlezoprdelkovství kvůli užití jednoho anglického slova, které bezvýsledné překřikování charakterizuje daleko líp než hádka s argumenty. Mimochodem díval jsem se na tvoje keše a v listingu cizím jazykem zrovna neplýtváš. Možná bys mohl zkusit místo tohoto planého plácání věnovat čas studiu angličtiny - nikoliv amerikánštiny, jak vy rusofilové s oblibou říkáte :wink: (vidíš tu stejně dementní pokřivenou logiku, jakou jsi prve použil ty ?)

Přiznávám, že jsem i cholerik a občas značně vyteču, ale stejně myslím, že sangvinik převažuje. Když urážím, snažím se to dělat na úrovni, aby dotyčný věděl na co narážím, což se v tomto tvém případě očividně nepovedlo, i když příspěvek nebyl určený tobě. Ale zpátky k tématu: Všiml sis, že poukazuju na nelogičnost autora vlákna, kdy na jedné straně nadává na rozdělení kešerů podle počtu nálezů (což já osobně považuju za hloupé - já dělím kešery na "v pohodě" a "blbce" - tebe jsem zatím nikam nezařadil, na to je potřeba daleko více času ;)) a na druhé straně paušálně nadává "machrům s nálezy nad pět set" ? Stejně tak moje otázka na zbytečné vyvolávání flamu (ano, flamu) svýma urážkama, když si nakonec žádný flame nepřeje.

Nemusíš mi vyhledávat žádné moje jiné inzultace, jsem si vědomý, že se někdy nechovám politicky korektně, ale můj první příspěvek v tomto vláknu byl čistě věcný, takže TENTOKRÁT není důvod se do mě navážet :wink: - můžeš to zkusit v jiných vláknech, kde zastávám daleko extrémnější názory.

Lidičky, lidičky,
neblázněme.
Po pravdě jsem měl taky problém se tu před půl rokem na něco zeptat. Po reakcích mnohých ostřílených borců jsem si připadal jako idiot.
Jak koukám moc se nezměnilo.

Je to ale věc značně zašmodrchaná.
Na jedné straně horečnatě diskutujeme, že se najdou nováčci co po 10 nálezech vytvoří keš.
Na druhé straně jim to dáme vyžrat, když se zeptají.
A stéle jsou nováčci další a další a tak to bude furt.
I když je fšude plno informací, myslím si, že takový nováček ani pořádně neví na co se má zeptat a už vůbec ne kde to má najít.
Pokud chceme, aby tahle naše zábava stála za to, budeme holt muset furt a furt vysvětlovat jak zobrazit seznam keší a jak je hledat. On se ale vždycky najde někdo, kdo to ještě nevysvětloval desetkrát. Jen ti co to už vysvětlili stokrát budou muset zachovat chladnou hlavu a podobnou debatu ignorovat.
Nejhorší je, když člověk ví kde se zeptat, ale bojí se - a pak vyvede nějakou kravinu.

Já nad geocacherskou "komunitou" zlomil hůl už před mnoha lety. Začalo to tím že se lidem co nejsou zombie s pohledem upřeným na display GPSky začalo říkat "mudlové", což mi přijde vrcholně arogantní. Taky mi dosti vadí zbytečné nadužívání angličtiny, a předpony geo- bez zjevného důvodu (geovýlet k pokladu u geostromu bych ještě skousl, ale geopes a geoděti? Doporučuju nechte se vyšetřit). Počítání nálezů je kapitola sama pro sebe. Většina lidí s 500+ found to nemá jako zábavu, ale obsesivní chování s progresivní diagnózou. Otrocky bagrují tradicionálky, a podle toho co píšou do logu je zjevné že se ani neobtěžují přečíst předchozí logy- kde by na to taky brali čas, žejo. FTF craze je to samé. První nálezce je jen jeden, ale druhý, třetí i padesátý taky. Obtížnost nalezení cache se tím nemění, takže fakt netuším proč na to hrát. Připomíná mi to "komentáře" na diskusních fórech, kam různí dutohlavové postují hlášku "první!".

no booooze a mne zase vadi, ze ti to vadi. :slight_smile: tvoje starosti bych chtel mit :smiley: hele, a proc se to vlastne nema rikat? jsou to geosproste negeoslova? jo samozrejme, je to detinsky, ale zklidni vasne. takovych dalsich detinskosti jsou na svete miliony, lidi uz jsou takhle zalozeni, taky te tak desne vytaci? me ne, ja si toho pripadne nevsimam :smiley: