Tak, sice vytvářím mysterky než tradičky, ale někde s vámi musím a nesmím souhlasit.
Souhlas: Některé mysterky jsou opravdu na nic, když si typu "multi-mystery" nebo s nějakou přiblblou podmínkou (sorry, ale např. na stage 1 mi zjistěte… ). To je o ničem.
Nesouhlas: Když mysterka nebo už unknown (to je jedno, je to stejný) a má podmínku foto. Třeba fotku se sochou nebo s čímkoliv jiným. Autor se tímto přesvědčí, že cacheři tam skutečně byli a ne že si to jen tak odlovili apod..
Mysterky s podmínkou foto.. To je asi to nejlepší, co může být (v dnešním světě)..
Jako toto je jen můj názor, ale zkuste se nad tím zamyslet. Možná to ti ostatní vidí jinak..
Jaky je rozdil mezi jen tak odlovili a skutecne byli?
Pokud opomenu funkci logu jako ujisteni, ze je kes na svem miste, at si loguje kdo chce jak chce… co je mi po tom, jestli tam opravdu byli, nebo se tam za ne podepsal nekdo jiny. Klackem nikoho do raje nezazenes.
Pokud podminky, tak takove, aby lidem delaly radost. Pokud najde alespon par tech, kteri to oceni, kes za to stoji. Pokud ne, skonci jako Sodoma a Gomora…![]()
Po této diskuzi začínám trochu přemýšlet nad tím, co je vlastně opravdu „mystery“ mysterka
Podle mě je to něco takového jako GCWYGH (není česká), ale tahle keš už zase spadá někam úplně jinam… Mě osobně nejvíc naštve mysterka, která je na krásném místě, kam bych se ráda vydala kešovat, protože ale obsahuje pro mě absolutně nerozluštitelnou šifru, nezbývá mi než ji nechat plavat. A na geovýlet jedu jinam.
A nejhorší je, že poslední dobou ta šifra nemá obvykle lautr nic společného s místem uložení, ani s listingem. Prostě jen šifra pro šifru…
Kdyz je cache se sebeblbejsi logovaci podminkou vhodne umistena, tak se tech 50 spravedlivych vzdycky najde, at uz jen kvuli tomu, aby jim nestrasila v nejblizsich nenalezenych.
Hlavne ne vlastni kategorii, to by hned vznikla spousta novych kvuli ikonce v profilu ![]()
LaLu Team a Leroj: ušetřili jste mi práci, chtěl jsem napsat jinými slovy totéž.
… nebo naopak si z nich udělat vlastní samostatnou kategorii. Třeba já je hledám rád. Jen ne a ne přijít na to, jak je podle Geo-5y-ova bookmarku (=>PQ,.gpx) v Geogetu (apod.) automaticky označovat, doplnit komentář,… Nemáte někdo nápad?
No, rozhodne tuto funkci do Geogetu pridelam. ![]()
LaLu Team napsal/a:
A vůbec největší šikana je, že musím vůbec někam chodit. Proč autor s keškou neobchází kačery a neprosí je o zalogování. Však to děláme kvůli němu, ne?
Jo tak ty jsi na to kápl :D.
Pro ostatní:
Proboha, co se tu pořád dokola řeší takovéhle s prominutím kraviny? Někomu vadí mysterky, někomu multiny, někomu mikrovky, jinému křoví, vždyť je to pořád dokola!!! Prostě každému se člověk nemůže zavděčit, kdyby se rozkrájel. My nemáme žádný takový stroj, kam se dají kešky nasypat a pak by nám je to chrlilo podle toho, kam jdeme … všechno si připravujeme pěkně doma u kompu a víme hned z listingu a logů předchozích kačerů, o čem ta keš je a jaká asi je. A jak napsal Ondrášek … když se mi něco nelíbí, tak tam prostě nejdu a je vyřízeno.
Gedzita napsal/a:
Mě osobně nejvíc naštve mysterka, která je na krásném místě, kam bych se ráda vydala kešovat, protože ale obsahuje pro mě absolutně nerozluštitelnou šifru, nezbývá mi než ji nechat plavat. A na geovýlet jedu jinam.
Jo, to mě taky často mrzí, ale holt se tam občas projdu bez hledání a vlhkým okem pohlížím na kamení, že tam někde je a já nemám ten správný ciferný součet mozkové kapacity a volného času, který bych byla ochotna strávit zíráním do monitoru ![]()
Aviatik napsal/a:
Nemám rád dodatečné podmínky pokud nemají nějakou souvislost s místem ukrytí cache, ještě tak bych byl ochotný dělat blbinky typu [cache]GC12CR5[/cache]. Zkrátka mysterky ano ale ať to má smysl.
Díky za upozornění, o tomhle jsem neměl tušení! Super nápad, proti tomuto úkolu bych nic neměl. Když úkol, tak ať je originální a co nejvíc švihlý, to se mi líbí! ![]()
sobikovi napsal/a:
Se asi trochu pleteš s tím, kdo u kešky určuje pravidla. Pokud bude chtít majitel, aby jsi se vyfotil s ufonem, tak má na to právo a je jen na tobě, jestli chceš bodík za kešku nebo ne. Nikdo tě nenutí plnit podmínky a sbírat body. To je rozdíl od šikany, kterou jsi asi nezažil. Ona šikana je většinou tehdy, kdy nemáš volbu jestli se chceš nechat šikanovat nebo ne. Jestli ti to vadí, sbírej tradiční kešky a budeš spokojen.
-
Právo autorovi neberu, jen říkám že se mi to nelíbí, a chci aby to věděl.
-
Volba je vždy. Můžu úkoly ignorovat a místo "found it" dávat "write note". A při té "skutečné" šikaně si to taky nemusíš nechat líbit, vždyť můžeš skočit z okna, žejo.
zde napsal/a:
2. Volba je vždy. Můžu úkoly ignorovat a místo "found it" dávat "write note". A při té "skutečné" šikaně si to taky nemusíš nechat líbit, vždyť můžeš skočit z okna, žejo.
To je trochu nepříměřený přirovnání, nemyslíš?
Muze mit mysterka v logu podminku: poslete DMS na neake cislo? prave jsem na jednu takovu narazil, tak se ptam
O tech 30 korun mi opravdu nejde, ale spise o princip… pak budou vznikat jak na bezicim pase mysterky s podobnyma podminkama..
kabukiman_CZ napsal/a:
Muze mit mysterka v logu podminku: poslete DMS na neake cislo? prave jsem na jednu takovu narazil, tak se ptam
O tech 30 korun mi opravdu nejde, ale spise o princip… pak budou vznikat jak na bezicim pase mysterky s podobnyma podminkama..
Jako ze poslani DMS je podminkou pro uznani logu? No to snad ne.
kabukiman_CZ napsal/a:
Co to je prosim te za kesku?
jedna se o GC1E95R - Fakultni nemocnice Motol
Pominka logu:
Kesku najdete na uvedenych souradnicich. Pro uznani logu vsak musite poslat darcovskou SMS na konto Kapky nadeje, ktera je s motolskou nemocnici v uzkem kontaktu. Pro potvrzeni, ze jste tak ucinili, nam zaslete pres profil kompletni zneni potvrzovaci zpravy, ktera vam prijde v zapeti po odeslani teto darcovske SMS.
Jak poslat darcovskou SMS: Napiste zpravu ve tvaru "DMS KAPKANADEJE" a odeslete ji na cislo 87777. Cena SMS zpravy je 30 Kc. Behem minuty obdrzite potvrzovaci zpravu. Verime, ze vam teto minimalni castky nebude lito a pomuzete tak nemocnym detem.
kabukiman_CZ napsal/a:
jedna se o GC1E95R - Fakultni nemocnice Motol
jj, tahle keška mne trochu zaskočila, ale na druhou stranu proč ne? Jsou různé podmínky a nikdo není nucený mít odloveno všechno co existuje. Takže kdo chce přispět tak zaloguje a pošle, kdo nechce, tak ji mít nebude…
Jak jsem psal, mne nejde o tech tricet korun a nemam nejmensi problem prispet…
ale v pravidlech je toto:Additionally, links to businesses, commercial advertisers, charities, political or social agendas, or the inclusion of their associated logos are not permitted on cache descriptions without prior permission from Groundspeak.
Takze mne logicky napada, kde je ta hranice? Prispet na deti? prispet na zviratka a utulek? prispet na oběti zemetreseni v Azerbajdzanu? Prispet na můj duchod? Proste mi ty prachy poslete a pak si zalogujte?
třeba má ten prior permission from Groundspeak
každopádně tahle konkrétní kešu mi nevadí a pozítří ji jdu odlovit
co sa tyka unknown a mysteriek, ja som velmi haklivy keser a chodim len na regularky s obtiaznostou do 3 a najradsej ked nie su mikro.
ale nenapadlo sa ma na to stazovat.
co sa tyka Motola - cudujem sa ze niekto tu kes schvalil, je evidentne proti pravidlam. citujem:
Caches that Solicit
Solicitations are off-limits. For example, caches perceived to be posted for religious, political, charitable or social agendas are not permitted. Geocaching is supposed to be a light, fun activity, not a platform for an agenda.