Nejprve jsem váhal, zda mám tento příspěvek napsat, ale nakonec proč ne - ostatně v podtitulu fóra Hledám společnost pepa.z.pocernmic napsal i "pro život" (já vím, se smajlíkem ;)). Ale přišlo mi dobré oslovit s nabídkou nejprve kačery, než s tím půjdu na obecný web typu spolubydlici.cz apod. Proč nebydlet s někým s podobným zájmem, žejo.
Tedy: Mám pronajatý byt přímo od majitele v oblasti Prahy 6 na rozhraní Petřin a Veleslavína, pro kačery bude lepší asi tato formulace s odkazem na mapu: N 50°5.532 E 14°20.681. Jde o byt 2+1 rozlohy 52m2 ve 2.nadzemním (posledním) podlaží staršího bytového domu s částečnou modernizací (výměna oken za plastová,…). Můj stávající spolubydlící nedávno odešel už do vlastního, čili jsem zatím v bytě sám, druhý samostatný pokoj zeje prázdnotou a čeká na případného kačera-zájemce. Byt je plně vybaven jak nábytkem v každém pokoji i společných prostorách (skříně, postel,..), tak i další běžnou výbavou (lednička, pračka, mikrovlnka, v kuchyni sporák, nádobí,…).
Lokalita je to zde klidná, žádný hluk od automobilové dopravy, sousedů apod., jak je z mapy vidět, je to hned vedle minilesíka spojujícího Petřiny a Veleslavín, blízko (cca 15 minut) další parky pro volný čas (cyklistika, inline, pěší výšlap) jako Divoká Šárka, obora Hvězda či Ladronka. I když samotný byt je tedy v klidné lokalitě, není to rozhodně žádný konec světa ;): do 5-10 minut od domu jsou např. troje potraviny (jedny mají denně až do 23h), jídelna s denním vařením, drogerie, DVD půjčovna, textil, lékárna, 2 banky… zkrátka komplet servis. Co se spojení týče, tak tramvajová zastávka je cca 5 resp. 7 minut od domu (záleží na kterou stranu, zda OD Petřiny či Nádr.Veleslavín, lze si vybrat ;)) a tramvají je to pak pod 10min. na Dejvickou (jedna strana) či 15min.na Malostranskou (druhá strana) - celkem souhrnně lze užít 5 tram linek denních a 2 noční (+pár bus linek do dalších míst), čili hustota dopravy po celý den super, blízkost metra též.
Místo v bytě je tedy ideální pro kačera, kdo do Prahy přišel za prací, či kdo zde pracuje např. při studiu apod. (a rodinu má mimo Prahu, čili zde nějaké to bydlení potřebuje, že). Žádné extra podmínky na zájemce nemám až na jednu - hledám nekuřáka, kouř mi opravdu celkem vadí. Též by dotyčnému mělo být ideálně tak do 35 let, aby mezi námi nebyl generační rozdíl
(mně bude za měsíc 27). Alespoň rozumná čistotnost a spolehlivost s placením je jistě samozřejmostí. A cena (podíl na nájmu majiteli a poplatcích)? Měsíční nájem se všemi poplatky by se pro daného zájemce vešel pod 6000Kč (přesněji dle zájmu kačera o připojení k internetu), což je myslím pro danou velikost a zaplněnost bytu (pro 2 ideální volnost) cena zcela běžná.
Tak to je asi vše - spolubydlícího hledám s možností nastěhování ideálně hned, vážnému zájemci bych případně počkal ideálně max. do konce června. Kdo tedy má zájem, kontaktujte mě nejlépe mailem, případně na jeden z mobilů (když to nebudu brát, jsem v práci, pak stačí SMS) - všechny kontakty v mém profilu na GC.com.
=========
Ještě jednou omluva pepovi.z.pocernic, pokud můj příspěvek v této skupině je nepatřičný (i když ladící s podtitulem fóra) - ale věřím, že kdyby někdo jiný z kačerů hledal nového spolubydlícího, tak by se taky rád nejprve obrátil na komunitu kačerů, je to tak trochu logické, žejo…
Vlákno hned zamykám, na diskuse NENÍ určeno, zájemci o spolubydlení s podobně "GC postiženým" (u mě navíc dvojnásobně-reviewersky)
ať mě kontaktují co nejdřív viz výše.