Ahoj,prosím o radu. 16.2.2013 jsem šel na procházku a tak jsem si zapnul A:DRAKE. Koukal jsem po keškách a zjistil jsem,že mi to u některých nechce ukazovat HINT a LOGY. Předem děkuji za radu…
Václav Másilko [email protected]
Vazne asi nebude zac. Na takto polozenou otazku nedokaze bez kristalove koule odpovedet nikdo. Budes asi muset rict alespo to, kterych kesek se to tykalo a jak jsi je do aplikace dostal (databaze z GeoGetu, synchronizace nebo GC.Live).
Asi budu muset hned pro začátek říci,že jsem novým členem. Na otázku jak jsem je našel? Budu to psát tak jak mi huba narostla- zapnu mapu,a pohybuji se po mapě a když si vyberu nějakou kešku tak na ní kliknu. Potom mi vyskočí keška jako taková. Kde si můžu kliknou na dešifrovat/zašifrovat. Kliknu a nic se nestane. Tak kliknu na navigovat ke kešce. Dole na liště si kliknu na LOGY-zde mi vyskočí prázdné okno,kde je pouze napsáno NEJSOU ŽÁDNÉ LOGY. Pokud jsem to vysvětlil úplně blbě prosím o pochopení…
No prima. Ale neodpovedel jsi ani na jednu otazku z tech, ktere jsem polozil:
-
jak jsi dostal ty kese do aplikace (predpokladane moznosti jsou a) zkopirovani databaze z GeoGetu, b) synchronizaci databaze aplikace s databazi GeoGetu pomoci pluginu pro GeoGet c) pomoci GC.Live stazenim v apliakci
-
pises, ze u nekterych kesi nebyl hint a logy. to znamena, ze u nekterych ano. a ja se ptam, u kterych kesi konkretne ten hint a logy nebyly?
Otazky nejsou samoucelne. Je totiz dost dobre mozne, ze stahujes pouze informace o kesi a tam protse jsou jen zakladni informace, ke kterym ani logy ani hint nepatri.
Já bych nerad kecal, ale myslím,že je to možnost:
synchronizaci databaze aplikace s databazi GeoGetu pomoci pluginu pro GeoGet c) pomoci GC.Live stazenim v apliakci
A kde to jde nebo nejde,no ted jsem to zkoušel abych nedával mylné info. A ten hint s logama toneukáže nikde.
V podstatě to bylo tak,že jsem byl v místě kde nebyl signál na operátora.Když jsem kliknul na ikonu hledat. Tak mi aplikace psala,že nejsem členem Gc live. Nebo tak něco. A to mi nikdy nehlásilo. No tak jsem se přihlásil na GC live. A od té doby mám tento problém. Ke kešce mě to dovede, ale neukáže hint s logama…
To vypadá na chybu databáze - občas mi tohle dělal A:Drake, když jsem neukončil A:Drake a kopíroval databázi na SD-kartu, tak se soubor nějak poškodil (předpokládám, že A:Drake špatně interpretuje, když během činnosti programu se odpojí SD-karta a pak zase připojí).
Program mi soubor s databází vymazal a začal vše znovu tahat z GC:Live. Doporučoval bych znovu zkopírovat databázi při vypnutém A:Drake.
Jak myslíš znovu zkopírovat soubory???
Dáváš si stáhnout pře live komplet listing a nebo jen základní informace?
To jsme porad na jednom miste. Porad jen patrame, co vlastne delas a jak.
A:Drake pracuje v podstate ve dvou rezimech:
- s databazi GeoGetu (pro tuto chvili ignoruju, zda ji ziskal synchronizaci nebo prostym zkopirovanim)
- s daty primo ze serveru gc.com - tedy pomoci aplikacniho rozhrani GC.Live.
Mezi temito funkcemi se prepina Nastaveni - Zdroj dat. Tam mas zapnuto co?
Pokud GC.Live, pak je jasne, ze se musis nejdrive prihlasit, bez toho nemas zadana data k dispozici. Pokud tam mas databazi, tak je na miste otazka, jak jsi ji ziskal?
Tak ted jsem na to schválně juknul, ZDROJ DAT mám nastaveno databáze. Mám dát druhou možnost a to Geocaching Live??? Jinak dík za trpělivost:)
Zkusil jsem a je to stejné…
Ptáš se mě jak jsem jí získal? Ty hele je možný,že jsem za to něco platil na Obchod Play? Od tud to mám, a dokonce si myslím,že to nebylo úplně zadara. Ale to bych nerad kecal… Jinak jsem se právě před tím nikde nemusel přihlašovat na to gc live. A šlapalo to naprosto nádherně…
Získáváš 2 věci:
- program
- data do programu.
V posledním příspěvku píšeš, jak jsi získal 1) PROGRAM A:Drake
-
Program A:Drake v základní verzi JE ZDARMA
Pokud nepotřebuješ pracovat s trackovatelnými předměty, tak ho platit nepotřebuješ (já Luďkovi poslal na vývoj příspěvek ještě před tím, než byla tato možnost, protože stejně tohle moc nevyužiji a stejně dál používám tu verzi zdarma)… -
Nějak jsi tam musel nacpat DATA o keškách
zde máš 2 hlavní postupy:
A) Zkopírování dat z GeoGetu (zkopírování databáze přímo z programu GeoGetu, synchronizací s databází Geogetu pomocí makra a:DrakeSync)
B) Import pomocí GC-Live
C) import GPX souboru s PQ
Pokud nahráváš nějakou databázi, kde máš data - je otázka, jestli ta data, která hledáš, jsou i v ní obsažena (jestli nechybí už v ní)
To je to, na co se tě ptal Gord - kde jsi získal data pro A:Drake
Pokud nemáš správná data v mobilu a netaháš data přes GC Live, vidím tři možnosti - buď je nemáš ani v datech, které kopíruješ do mobilu, nebo máš špatně nastavenou cestu k souborům na mobilu, nebo se ti databáze s daty v mobilu poškodila (mělo by stačit opět zkopírovat tu databázi z PC)
Prosím, nejdříve se snaž pochopit, na co ti odpovídáme a ptej se pokud možno konstruktivně… Tvé otázky jsou vedeny stylem, který vypadá, že nevíš, o čem mluvíš. Pokud chceš tento program používat, prostuduj si nejdříve také jeho dokumentaci. My Ti tu říkáme polopaticky, jaké jsou postupy a ty se přesto ptáš na něco úplně jiného… Pokud budeš postupovat takhle, tak se každý vykašle na to, ti nějak vysvětlovat, co a jak, protože nemůžeme vědět, co přesně děláš… Neber to zle, jen poznatek z tohoto fóra…
Odkaz na uživatelskou dokumentaci programu a:Drake máš zde:
http://adrake.cz/doku.php?id=user:doc
A přímo odkaz na to, jak získat data máš zde:
http://adrake.cz/doku.php?id=user:ziskani_dat
Je to tu celkem polopaticky, takže stačí si přečíst a už to snad zvládneš…
Pokud děláš vše podle tohoto návodu a přesto se ti nezobrazují ty nápovědy a logy, pak už je opravdu něco špatně - je otázkou, jestli se ti ukazují vůbec třeba listingy…
Případně jestli nestahuješ přes GC-Live pouze základní data o keších, bez podrobností…
Kluci nezlobte se na mě,nejsem v tomhle nejlepší kousek. Já si to nejdřív přečtu a pak se ozvu.
V pohodě, jen si pamatuj, že někdy je nejlepší se nejdříve podívat do manuálu ![]()
Samozřejmě jindy často je něco, co v tom manuálu není, ale pak je potřeba říct, co přesně, nejen "mě to nefunguje", ale podrobně napsat, jak to dělám a jak jsem k tomu došel, že mi to nefunguje…
Data stahuju skutečno online, listing taky nejde. Kde se nastavuje jaký data chci stahovat???
Stahování keší přes GC.Live API moc nepoužívám (jen výjimečně).
Teď jsem to zkusil a v pohodě mi funguje to, že při otevření kešky mi i GC.Live stáhl logy a listing.
Problém je, jestli jsi BM a máš omezený počet stažení kešek přes GC.Live. Pokud tomu tak je, tak možná se ti všechny data přestanou po stažení 3-tí kešky stahovat, protože Groundspeak má omezení pro BM ve stahování listingů keší na 3 keše za den (myslím). Možná proto u některých kešek ta data stažená máš a u některých ne. Ale to je jen možnost… Možná je to něčím úplně jiným…