Nezalogovane FTF

Ja jsem byl dnes na cachi Bukovinka. Od Blanska je to preci jenom dost daleko, takze Harweye jsem se nebal, a od Brna je to taky uz docela daleko 20km. Rekl bych, ze to odlovil nejaky znamy ownera. No co budu vykladat, ted se divam, ze Gastowski tam dnes byl taky;-D

Je pravda, že když se cache loguje až večer, tak pak se celý den cache tváří hodně zajímavá.

Naprostý souhlas! :slight_smile:
Owner keše to také ocení, když se mu tam zaloguje ze začátku více nadržených cacherů, než jeden ftfkař a pak týden nikdo. :smiley:

V posledních 14 dnech se mi to stalo dvakrát, v prvním případě jsem FTFko ze 7 hodiny ranní logoval v půl desáté večer. Na vině byla celodenní služebka bez možnosti přístupu na net - i to se může stát.
Jelikož FTFka lovím, určitě by mi to - být na místě druhého nálezce trochu vadilo, ale to je asi tak všechno, co se proti tomu dá dělat :slight_smile:
Rozhodně takto nečiním plánovitě.
A rozhodně mi nevadí být druhý. O to víc se těším, že to vyjde příště.

Gratuluju, konečněs to pochopil ! :):wink:

… 20km za Brnem na relativnim geovenkove …

Hm, geovenkovan :)! Tak venkovan ji má jako druhou nejbližší aktivní cache od "Home Coordinates" a měl ji na Watchlistu od dopoledne. Akorát i geovenkovani pracují (skoro pořád :@) a radovánkám se musí věnovat potom!

K tématu: je fakt, že listing bez zápisu je mnohem a mnohem lepší "motor". Kdyby ale včera ještě odpoledne nepřišel kolega na radu, jel bych se tam kouknout i tak (na čumendu :stuck_out_tongue: a na besedu:D).

Jinak je to ale hra a jako hru je potřeba to brát!

Edit: že já to tam vždycky lognu! - že by číslo 6?!?:smiley:

Predevcirem se mi FTF povedlo, schvalne jsem zkusil zalogovat pres pres HG verze 2.8.5, a HG sice reklo, ze se zalogovat nepovedlo, ale na netu zaznam byl. Jak to tedy je?

No vypadá to, že na GC.com stále ještě v rámci ladění migrují ui některých formulářů mezi starší a novější verzí. No a konkrétně formulář pro log byl asi tedy vrácen do původní verze, proto log z HGC byl uložen-ale bude to trvalé? To sotva…

FTF (měl sem jedno :smiley: ) loguju ve chvíli, kdy se dostanu k PC. Což nemusí bejt dycky tak rychle..

Občas mě dokáže pěkně naštvat naopak příliš aktivní logování a to především u GC a TB! Stalo se mi to v Praze. Ráno cca v 9hod jsem vyzvedl TB a za 3hodiny ho dal do další kešky a ještě ten večer pak logoval. Ale nálezce po mě bez jakékoliv domluvy třeba pomocí emailu nebo ICQ zalogoval s tím, že někdo nezalogoval… Občas by bylo dobré zamyslet se nad možnostma ostatních a především nad tím, že né každý je z Prahééé. Při nedávném lovu v Praze jsme se Septimem na tohle měli docela vášnivou diskuzi a došli jsem ke stejnému názoru. A co teprve o prázdninách..

To má jednoduché řešení: nech si ho dokud ho nezaloguješ.

Myslim ze toto reseni neni. Jde o to, ze TB fyzicky ulozis, a nez stihnes dojet domu a zalogovat ulozeni TB na internetu, tak uz nejaky aktivista TB fyzicky vyzvedl, a zalogoval nalez grab from someone else, misto toho, aby chvili pockal, a nechal tebe ho dropnout, a pak ho sam retrievoval.

Tak tak, FTF se loguje až za 24 hodin, aby to pro ostatní bylo zajímavější. I když je tady v HB každému jasné, že to FTF mají pokaždé Důchodci :slight_smile:

Už se nám to také stalo i ftf nezalogováno z minulého dne. Nebyl jsem ale naštvanej že jsem šel zbytečně. Byl jsem v pěkné přírodě a hlavně prvních cca. 500 keší jsme našli bez přístupu k internetu. Chodili jsme do knihovny na veřejný. No a tam mají otevřeno jen 3x za týden. Tak jsme museli také na logování nalezených i ftf keší čekat třeba 4 dny. Takže že někdo hned nebo i několik dní neloguje nebo nevyzvedává na netu coin nás opravdu nevzrušuje a netrápí.

Já taky většinou neloguji nález FTF hned.
Jelikož i v ČB je už pár lovců těchto značek, tak je nechávám vycukat. :slight_smile: Stejně tak jako se to stalo již několikrát mě. Nikdy jsem nebyl naštvaný, že to nezapsal hned. Spíš jsem si říkal, že jsem byl dosti najivní, že jsem si myslel, že by to mohlo klapnout. :slight_smile: Ale stejně tak se nám stalo u našeho prvního FTF, že jsme předběhli jako naprostí nováčci u kešky dlouhé několik kilometrů všechny na kolech a to samé se mi povedlo nyní v létě, kdy se mi nechtělo jet nějak daleko a tak jsem to nechal uležet přes noc a čekal kdo tam bude. Ráno se vzbudil a on nikdo. Tak jsem ještě počkal pár hodin a přijel jsem na místo o půlhodiny později než Lakus předemnou. Stejně tak i on čekal. Ale jen o chvilku méně než já. :slight_smile: prostě FTF je adrenalin jak má být. :slight_smile:

Coiny a TB přemísťuju docela rychle. Většinou se u mě neohřejí déle než pár desitek hodin. Protože až na výjimky loguju docela brzo a nechci mit rozdíly mezi realitou a stavem na internetu, takový coin/TB občas raději grabnu a při logování cache ho dropnu tak, jako by to udělal předchozí hostitel. Coin si nacestuje sve kilometry a navic se i virtuálně bude nacházet tam, kde opravdu má. Kdybych to neudělal a čekal až se předchozí hostitel dostane k internetu, pak se k fyzickemu coinu dostane nálezce po mě a bude se divit. Coin by grabnul od nálezce přede mnou a cache, která opravdu byla zastavením v jeho pouti, by byla neoprávněně vynechána. Variantu nechat si coin na stole a čekat, až coin bude správně dropnut, je sice optimální, ale toto lze doporučit jen pořádkuschopným cacherům. Já ji musím zavrhnout. Nejen kvůli zdržování coinu v jeho cestě, ale hlavně kvůli bezpečnosti. Hledání takového coinu na mém stole by bylo něco jako hledat nano-cache ve skalách bez hintu :o

Když to je zase škoda, když najdeš další krásnou kešku a TB nebo GC tam nedáš jen kvůli logování…

Ano zmatek by nastat mohl, ale taky se to dá rešit pomocí poznámky (write note) že si TB/GC vzal tam a tam a že ještě není zalogovaný… Nic se nemá přehánět;)

Vrátím se ještě k tomu logování FTF, před dvěma lety jsem vyrazil s rodinou do Norska a také jsme tam (samozřejmě) keškovali. Naprostou náhodou jsem sebral také jedno FTF, nedovedl jsem si jej vysvětlit, protože jsem PQ stahoval poslední před odjezdem, cca před deseti dny do nalezení cache. Každopádně jsem poté ještě více než týden nemohl na internet, a tak jsem Norkům tošičku pocuchal nervy, protože ještě ten den se na kešku sešlo procesí, a čučeli na log českého teamu :o) , který se pak ale dlooouho neobjevil na inetu :slight_smile:

To se nám stalo o víkendu. Keška v oboře, kam musí člově 2 Km pěknou procházkou pěšky, což vyloučilo z boje drive-in lovce. Keška byla publikovaná už asi dva dny, ale žádné logy. Vydali jsme se po cestě, ale čerstvé stopy ve sněhu dávaly tušit prohru. Před náma tam byli čtyři kešeři a žádny se ještě nelognul :slight_smile:

Mně nějaké pozdní logování vůbec nevadí, ať si každý dělá, jak si zmyslí. Na stranu druhou, kdo ví, kdybyste se tam dostali, dkybyste věděli že FTF je fuč :slight_smile: a co víc, na lovu FTF mne baví, že tam takřka vždy potkáme známé tváře B)