Taky vas dovede trochu vytocit, kdy se objevi rano v 10h nova jednoducha tradicni cache (20km za Brnem na relativnim geovenkove), cely den o ni nema nikdo zajem, a tak se tam v 18h vypravite a zjistite, ze FTF ma nejaky basic member jiz v 10:30, ale na internetu nezalogoval?
Chapu, ze nekdo treba nema k dispozici neustale internet nebo mobil s Handy Geocaching, ale kdyz se o kesi tak rychle dokazal dozvedet (zjevne s pomoci internetu), tak by ji taky mohl zalogovat (obzvlast v pripade FTF)…
No nevim, dovedu si velice dobře představit, že pak už se k tomu internetu nemusel dostat.
V opačném případě je to pravda blbý, ale ftf lovy skýtají množství rizik a tohle je holt jedno z nich
Vytočit mě to dovede kvůli vlastní ambicióznosti, na druhou stranu chápu reálné důvody, že nemusí mít čas logovat, protože nějací potupní STFkaři ho nezajímají a on musí dohnat věci, které nestihl kvůli FTF lovu a jedním z důvodů klidně může být i nelogovat schválně FTF lov je něco jako wrestling, je strašně teatrální a na oko nemá žádná pravidla.
P.S.: Kdyby to náhodou někoho napadlo, nemluvím o sobě
To je normální, dokud jsme ještě neměli na chalupě internet, tak jsem si před odjezdem zjistil, jestli jsou poblíž nové kešky a (k FTF nikdy tímto stylem nedošlo) taky bych to asi neměl jak logovat (HG vzniklo až po instalaci internetu…), wap.geocaching.com příliš neholduji.
Nemyslím si, že by byla povinnost FTFkaře jít okamžitě po nalezení keš zalogovat na net. Třeba se k němu prostě nedostane, tak zaloguje později. A že se někdo hnal za FTF a nakonec z toho díky otmu měl jenom STF? No a co, jde o tu radost z najité kešky a poznání nového místa, nebo ne?
Nelogování schválně je trohcu poťouchlost, ale zakázaný to není.
Jenže FTFkaři vyrážejí na kešky co nejrychlejc právě proto, aby pokořili ostatní (nikoliv kvůli radosti z nálezu samotného), právě proto hůř nesou, že někdo pokořil je
A tedy dověteček, tak jako parta geocacherů z okolí HB, tak i parta geocacherů z okolí ZR drží pravidlo - FTF aspoň do večera nezveřejňovat, nové cache jsou tím více adrenalinovější a hlavně zábavnější - a o to jde, ne? :-))))
Doplněk k úvodnímu příspěvku vlákna:
Je třeba si uvědomit, že logování přes Handy Geocaching už NENÍ možné (až do odvolání, ne-li natrvalo). Nová verze stránek nastražila pro logování Destilovi překážku, kterou zatím nebyl schopen odstranit. Čili mobilní logování přes HGC už ne, no a k Internetu se opravdu každý hned nedostane…
Jednou jsem ráno přišel z práce a ona nová kešina. Už si jí hlídali tři lidé a tak jsem hned vyrazil. FTF se povedlo a hned jsem zalogoval přes mobil. Hlídání zmyzelo a další dva dny se tam nikdo neukázal. Takže FTF logovat klidně až večer :).