Včera jsem objevil v GPS Testu možnost přepnout celou aplikaci do monochromatického režimu v červeném odstínu.
Umožňuje Android celou aplikaci zobrazovat monochromaticky? Pokud ano, pro aDrake bych to kolikrát v noci ocenil - vidět na vše (hlavní menu, listing, mapa, kompas) a nebýt displejem oslněn.
Osobně si ale tipuju, že to je ruční práce autorů GPS Testu...
Android umožňuje definovat témata, ale jak je kdo udělá, je na něm. V a:Drake máš světlé a tmavé, víc jich těžko budu dělat, docela to žere čas. V některých místech to stejně nepomůže, zejména mapa se barví podle svého nastavení, listing lze ovlivnit jen částečně.
A stejně, když už, tak by to chtělo komplet, včetně map. Vlastně si uvědomuju, že by bylo nejlepší do takového večerního režimu přepnout celý Android - kromě aDrake je potřeba přepnout třeba na Gmail a už je člověk oslněný...
Má někdo zkušenost s aplikací, která by celý systém byla schopna přebarvit nějak tak jako je výše přiložený screenshot?
Pokud používáš bitmapové mapy, ty těžko přebarvíš, leda snad nějakou tmavou překryvnou vrstvou. U vektorové by to šlo pomocí jejího tématu, ale to rozhodně není práce pro mě. Nanejvýš bych si dokázal představit nějaké propojení tématu aplikace a mapy, aby se to dalo přepnout najednou.
Když jsem zmiňoval listing - už teď se nastavuje základní barva textu a pozadí, ale pokud to autor v HTML změní po svém, neudělám s tím nic. To bych musel mít umělou inteligenci, která by vzhled posoudila a přepsala HTML kód ;)
A stejně, když už, tak by to chtělo komplet, včetně map. Vlastně si uvědomuju, že by bylo nejlepší do takového večerního režimu přepnout celý Android - kromě aDrake je potřeba přepnout třeba na Gmail a už je člověk oslněný...
Má někdo zkušenost s aplikací, která by celý systém byla schopna přebarvit nějak tak jako je výše přiložený screenshot?
Nevím, jestli tato volba byla již v Androidu 5, ale v Nastavení - Přístupnost (někdy pojmenováno jako Usnadnění), je možnost invertovat barvy. Zobrazení pak vypadá jako v příloze.
Respektive vypadá to dle této přílohy focené druhým přístrojem, protože screen se ukládá v běžných barvách, předchozí snímky jsem invertoval v grafickém editoru.
S verzí Androidu jsem chtěl říci, že by tato funkcionalita měla být už od verze 5, jak jsem si nyní ověřil.
Doggy_TeamLost: vyzkoušeno, i jiné podobné aplikace, které odstraňují modrou složku (kvůli dobrému spánku ;)).
Systémově jde obraz převést do černobíla (Developer options -> Hardware accelerated rendering -> Simulate color space: Monochromacy). Už "jen" nastavit GB kanály na 0, aby to zůstalo jen v červeném. :)