Notifikace na mobil?

no, páč jsem tu za modré, tak vám rovnou můžu říct, že notifikace ze seznamu a centra byly ukončeny a tudy cesta nevede. Jediná věc je poslat kopii mailu na čí[email protected] (nový tvar neznám). Z historických důvodů dorazí jen prvních 60 znaků, což je bída. Ty historické důvody jsou ty, že t-mobile uzavřel webovou sms bránu a posílat šlo jen nějakým stylem přes týzouns. K tomu se přidal Eurotel, který zavedl veřejnou sponzorovanou sms bránu-60 znaků text, 100znaků reklama. Že tam většinou nebyla žádná (zaplacená) je jiná věc, ale dorazilo v jedné sms jen 60 znaků. Pak se vynořil legislativní problém s tím, že obchodní sdělení musí být řádně označeno, s tím, že se nesmí spamovat atp., takže nakonec ze sponzorované sms brány zbyla jen sms brána, ale pořád jen 60 znaků. A celé se to týkalo i přeposílaných mailů. Zastávám stejný názor, jako vy všichni ostatní, že je to hrozný opruz. Sám používám i soukromého Vodafona, kam mi chodí maily ve dvou textovkách a to je jiné kafe.

No, na todle je ideální procmail. Ale většinou, když má člověk procmail, tak má unixové konto a tedy i cron.

Taky používám kombinaci sendmail/mail2sms/vodafonemail, trápí mě ale to, že od té doby co gc.com posílá maily v utf-8 mi do SMS chodí diakritika jako dva otazníky. Nemáte někdo nápad, co s tím? Jak z toho udělat us-ascii?

Když jsem notifikace testoval, chodily mi přímo na t-email v mobilu ve tvaru, např.:

Subject: [GEO] Notify: Geolens Reviewer published Krcsky zamek / Krc Castle (Traditional Cache)
From: "Geocaching" <[email protected]>
Date: 04.06.2007 09:54

This is an automated message from Geocaching

For GC13BNC: Krcsky zamek / Krc Castle (Traditional Cache)
2.9mi S (4.6km S)
Geolens Reviewer published Krcsky zamek / Krc Castle (Traditional Cache) at 6/4/2007

Log Date: 6/4/2007
Published

Visit this log entry at the below address:

Visit Traditional Cache
Krcsky zamek / Krc Castle

Profile for Geolens Reviewer:

Notification: Nova keska do 32km

Mám poslední dobou velké potíže se zasíláním upozorňujících SMS. Jako operátora mám outů, až donedávna jsem si myslela, že na vině je centrum.cz. Tak jsem vytvořila účet na email.cz, ale ani odtud SMSky nechodí! Máte někdo podobný problém? Mám vážný obavy, že v tom má prsty můj velmi drahý mobilní operátor :@ :@!

Upozornujici SMS chodi na O2 kupodivu jen z volny.cz. Tedy alespon v ramci neplacenych sluzeb.

Mám to přesně zařízeno jako Standa, chodí to v pohodě, ale rozdíl je často několik hodin… Mail přijde, mobil pípne třeba až druhý den. Další problém je, že je zveřejněna keš, mail přijde někdy ihned, někdy za mnoho hodin, pak je zpoždění dvojnásobné…:o

No sice PM nemam, ale mam nastavene u T-mobilu, ze mi prijde SMSka s predmetem a od koho je + asi prvnich 10 znaku(zdarma).
Jmenuje se to nak Post@man.
A kdyz si zaplatite nejaak 20 Kc mesicne, tak vam pride cely email ve vice SMSkach.
A umi to posilat z jakekoli mailove adresy (seznam, centrum, gmail…)

Mno dnes jsem to s kyslikama řešil. Maj nějaký problem se sms branou a sms z netu chodí klidně s dvou dennim zpoždením. Novej formát pro zaslání má bejt +420čí[email protected] starší podpora domen sms.eurotel.cz a etmail.cz ma bejt v budoucnu ukončena

Post@mana jsem taky zkousel, ale pak se vratil zase k filtrum a posilani upozorneni o prichozim mailu, protoze toho takhle v smsce prislo o par znaku vic

Je fakt že to chodilo se spožděním… tak jsem to zkusil nastavit podle tvého doporučení a uvidíme.

Diky za zprávu, také vyzkouším!

Oo, tak pardon, přesně tohle mám na emailu.cz nastaveno a nechodí vůbec nic.

Můj způsob zjišťování nových keší, třeba to bude někomu k užitku - je velmi primitivní, není potřeba žádných znalostí programování a funguje… :wink: :

Operátora mám t-mobile a mám na t-zones e-mailovou adesu @t-email.cz, je to zdarma.
Notifikace u GC mám nastavený na tuhle adresu na t-zones (…@t-email.cz). Na nic jinýho tenhle "telefonní" email nepoužívám.
Na t-zones (v MobilBoxEasy či jak se to jmenuje) mám nastavený přeposílání e-mailu SMS-kou na mobil.
Když jsem v terénu a pípne sms s notifikací tak v té SMS je waypoint (GCXXXX), část názvu keše a velmi výjimečně když je název krátký tak i vzdálenost od HC. Když tu vzdálenost potřebuji vědět (v terénu většinou) připojím se telefonem na tu moji e-mailovou adresu (mobil box easy) a přečtu si celou zprávu (klasický e-mail), zjistím podle vzdálenosti a směru zda to má cenu a zapamatuji si waypoint (GCXXXX).
Pak se přes telefon připojím na wapovou verzi GC, zadám waypoint a na mobilu si přečtu listing (bez obrázků), souřadnice a hint.
Souřadnice pak ručně naťukám do GPS, případně autonavigace a můžu jet.
Celé to trvá o něco málo dýl než když sedím v době notifikace u complu, ale zato nemusím běžet ze schodů… :slight_smile:

Systém funguje ve směru: notifikační e-mail Groundspeaku - t-zones - SMS. Dle mých zkušeností to chodí velmi velmi rychle, takže jsem spokojenej.
U T-mobile mám předplacený WAP za asi stovku měsíčně (na stahování listingů se souřadnicemi), jiný náklady to nepřináší.
Nemám naprogramovaný žádný skript či něco podobnýho, protože to neumím :slight_smile:

P.S. je zajímavé číst či se bavit s kolegy, kolik způsobů stahování nových keší v terénu existuje. Dle mého názoru to je tím, že žádný není ideální a zcela "user friendly" :expressionless:

Bohužel O2 posílá pouze na mobil pseudo info, tedy vím jen, že přišla nějaká nová notifikace :frowning: Pokud chci lovit FTF, tak jedině přes Operu se podívat do svém email schránky a následně přímo na gc.com.

Svého času jsem navrhoval přidat do HandyGeocachingu novou fíčuru, která by do hledání zahrnula nové kešky, tedy šla přímo do seznamu List newest in Czech Republic a prostě by vypsala nové ten den a seřadila je podle vzdálenosti od home. Bohužel se zatím nepodařilo prosadit, tak možná kbyby nás bylo více…:wink:

Vazeni, nemohl byste se, prosim, nekdo podelit o aktualni informace o zasilani notifikacnich sms k publikovanym keskam? Mam na mysli aktualni seznam sms bran, ci jak to jinak delate? Je jasne, ze je nutno byt PM, pak si nechat mailem tyto informace zasilat, ale jak je dopravit do mobilu jako sms? diiiiq za pomoc

Pokud máš O2,tak stačí poslat e-mail na [email protected] kde to číslo je tvoje číslo. Tak to dělám já

cau martine, shodou okolnosti o2 mam. dik za tip. otestuji. co se tyka cisla, je tam nutny country code nebo jen devet cisel a hotowooo?

Ahoj, jak se dají řešit notifikace na tmobile? samo že zdarma…

Zatím jsem si předplatil 100 SMS ze seznamu a snad se nějaké řešení najde do té doby, než se v okolí HC objeví 100 nových keší…

miroslav.turek: by byl pech kdyby se publikoval PT v tvém okolí :slight_smile:
všichni: Mám vodafone, na který jsem doposud dost nadával ale teď jsem rád že ho mám…