nové Garmin eTrex 20x a 30x

Kdybych někoho v okolí znal, tak bych jistě se domluvil. Bohužel neznám a tak rady sháním tady.

Vyšší přesnost (tedy, hlavně lepší příjem signálu) budou vždycky mít ty přístroje, které mají "externí", nijak uvnitř přístroje neutopenou, anténu. Čili něco z těch Tebou právě jmenovaných, GPSMAP 62, GPSMAP 64 apod. To se holt nedá nic dělat, fyzika se oblafnout nedá ;)

A jinak, pokud vím, tak hledání krabiček vždycky bylo právě o tom HLEDÁNÍ ;)  To není o tom nechat se navigací navést až přímo k nim... A asi ani nikdy nebude, tak dobré ty normálnímu civilu dostupné GPS nikdy nebudou...

Ono také záleží jak owner to místo s krabkou dobře zaměřil, a hlavně také čím. Pokud si s tím nedal práci (úplně nejlepší je tu pozici zaměřovat několikrát během dne, a pak také po několik různých dní), tak Tvoje GPS může klidně ukazovat dobře (podle ownerem zadaných souřadnic), ale ve skutečnosti bude krabička o pěkný kus dál, protože owner to odflákl nebo to měřil nějakým nepřesným krámem...

GPSMAP 64 seženeš za podobnou cenu, jako eTrex 30 (cca za 6 600,-), GPSMAP 62 ještě o kus levněji...

No já neříkám, že bych chtěl aby mě navigace dovedla přesně na místo. Vždyť i ten mobil i ta navigace má nějakou odchylku. V případě mobilu skoro 5-10m a v případě navigace..., nevím. Mě jde o to, aby mě ta navigace vedla k cíli i když pár metrů od cíle jdu pomalu. Mobil se mi zastaví a přestane na nějakou dobu ukazovat. Pak se rozběhne a ukáže mi, že to místo je někde vlevo, v pravo za mnou. To se asi u navigace nestáva, nebo snad ano?

Popíšu zážitek z odlovu jednoho PT:

Jeli jsem v autě 4, 3x Oregon, já měl ještě GPSmap 60CSx. Všechny Oregony ukazovaly tak, že stále bylo spousta metrů ke keši a pak jsme najednou byli za, jen moje 60tka se chovala jinak, ukazovala správně bez přejetí keše.

Prostě, není to o tom, jestli máš mobil nebo GPS, ale o chování chipsetu daného zařízení. A SIRF III nebyl už ani v poslední generaci GPSmap 60CSx :-(

Na chování daného přístroje je potřeba si zvyknout a poznat specifika, výměny za jiné přinesou jen jiné problémy.

Ten chipset SIRF III je tedy nejlepší? Takže bude asi vhodné vybírat si navigaci která ten chipset má?

Něco jsem si už o tom přečetl. Dík za radu.

SIRF III už jedině v bazaru :-(