A jsi si jistý ? Mne to naopak připadá jako dobrá věc. Přeci když si na takové mapě najedeš kurzorem kamkoli, tak Ti to ukáže jak souřadnice, tak i tu výšku. Alespoň na Vistě HCx to tak funguje… Předpokládám, že to bude stejné i na 60CSx.
Pekny strojecek s logickym a jednoduchym ovladanim jednim palcem a jedno zda na leve ci na prave ruce. Je videt, ze obcas nekdo premysli nad ergonometrii, to ovladani nad dispejem je pro outdoor idealni, to si pak geocacher nestini displej a GPS drzi pekne pevne v ruce. Ten stazenej listing bych docela bral, to bych konecne mel duvod pro presedlani z BM na PM. Ja obecne preferuji ovladani levou rukou, pak mam pravou ruku volnou na jinne cinnosti. Tak uvidime jake budou ceny u nas.
Takhle bude vypadat to 3D zobrazení přímo v GPS:

Dobre, tyto modely ti alespon vysku ukazat dokazi… starsi modely vsak nikoliv.
marekl napsal/a:
Podrobná recenze v angličtině
super recence.
zda se, ze to ma uz integrovanej i klip
"All 4 Colorado models are identical in terms of hardware, and all three 400-series models have the same retail price of $499. The only difference between the four versions is the maps that come with the unit."
ci-li jediny rozdil mezi 300 a 400 je v danych US basemapach, takze nam Evropanum bohate staci 300 za $499USD, coz je velmi dobra zprava - watchlistuju ebay, tak jsem zvedavej, na jakejch cenach zacnou prodejci tam - muj tip je $449USD + shipping
citlivost GPS prijimace u Colorada je stejna jako u 60CSx
velmi neprijemna zprava je ale to, ze jedinym pouzitelnym rozhranim pro prenos wp, tracku atd. stale zustava USB a to me tedy nepotesili ![]()
Colorada jsou uz i na oficialnich strankach garmin.com
<a href= "https://buy.garmin.com/shop/compare.do?cID=145&compare=compare&compareProduct=11019&compareProduct=11024&compareProduct=11023&compareProduct=11022&compareProduct=310" target=_blank>Porovnani Colorado v. 60CSx</a>
Garmin uvadi vyssi ceny
Na baterie (Lithiove) jen 16 hodin
a taky to soupani krytu baterek se me nezda jako dlouhodobe odolne.
Dalsi otazka je, jak to bude zvladat diakritiku v listinngu nasich kesi.
Ale jinak to neni spatne, akorat postradam pripojeni k Inetu a moznost stazeni aktualniho listingu a to uz jsem u PDA. A na poradne outdoorove PDA s pouzitelnou vydrzi baterek si musime jeste nejakejch par let pockat…
marekl napsal/a:
Stínování skutečně generuje a vykresluje TopoCzech? To není jen bitmapová vrstva v mapě?Informace o výšce v mapě jsou, s tím nepolemizuji. Jen mě zaujalo, že z něj stíny dělá přímo TopoCzech a MapSource.
Jasne. Pro dnesni PC je to celkem jednoducha uloha. A dokonce i stary Magellan Sportrak Color umel kreslit vrstevnice (samozrejme nestinovane) jen podle vyskovych dat.
Spis me prekvapuje, ze jednoduche stinovani (bez 3D) dodnes neumi ani treba 60CSx, bylo by to vazne hezke.
Přístroj vypadá velmi zajímavě. Jestlipak bude možné použít současné mapy? A co moznost kalibrace obrázku a použití jako mapového podkladu, to pro případ dovolené v cizině.
Použití současných map bych bral jako jistotu, nedovedu si představit, že by všichni výrbci okamžitě naběhli na výrobu nových map pro nové přístroje. Všechny Garminy jsou od jistých dob kompatibilní pro všechny přístroje, i když jsou na některých plečkách pomalejší.
Daleko víc mi vadí, že ti zmetci opět umožňují jen 1000 waypointů - čímž opět člověka nutí do custom POIs. Při cestě po celé Evropě by se mi hodily asi tak 100000 waypointů, abych nemusel cestu složitě plánovat nebo s sebou tahat notebook.
Když to tak sleduju to porovnání, tak rozdíly oproti 60CSx jsou:
- Kratší tělo (o 1,5 cm)
- větší tloušťka (o 2 mm)
- delší displej (o 7 mm)
- jeho větší rozlišení (240x400 oproti 160x240)
- vnitřní paměť pro mapy (pravděpodobně 384 MB oproti žádné u 60CSx)
- přenos dat z přístroje do přístroje
- čtení GPX
- prohlížení obrázků
- pohodlné ovládací kolečko (pokud bude fungovat např. jako u HTC Touch Cruise)
- nové prostředí menu - snad přinese i něco zajímavého
HaLuMa napsal/a:
Dobre, tyto modely ti alespon vysku ukazat dokazi… starsi modely vsak nikoliv.
Garmin eTrex Venture Cx není zrovna nejnovější model, ale výškové souřadnice z mapy ukazuje jak přímo na displeji, tak i při vytváření bodu na mapě. Do záznamu trasy však použije změřenou výšku.