Nove kesky

Možná jsme si nerozuměli. Já nemyslím, že by to bylo nemorální mít nejvíc bodů. To určitě ne. Kdo umí, ten umí. Je to ale tak trošku o penězích (ten poplatek za PM je sranda ve srovnání ceny projetého benzínu o:-((()

Myslím, že geocaching si každý musí prožívat podle svého. Někdo se honí za body a snaží se být na špici. Někdo má radost z toho, že si prohlédne v klidu a důkladně místo, na které došel (ruku na srdce - ti co sbírají “jen” body, asi nemají moc času na “kochání se” okolím. )

No a někdo má třeba největší radost z toho, když se mu podaří udělat pěkná keška, která udělá radost jiným.

Tak myslím můžeme popřát všem LOVU ZDAR !!!

Já myslím, že mají - ne každý je melancholický poeta, který dokáže vnímat krásu okolí několik desítek minut nebo hodin v kuse. Mně třeba stačí krátký odpočinek a občas vrcholové cigárko, když místo fakt stojí za to.

Prosím prosím, smutně koukám, nemáte někdo napsanej nějakej ten skriptík, co by dokázal tahat jednou za čas nový kešky z GC.com? Jakožto chudý studentík to na PM zatím nevidím, i když až začnu vydělávat, tak třeba jo, kdo ví :))

Ten skriptík by mě taky zajímal, čistě z technického hlediska, ale vymlouvat se na nedostupnost PM tímhle způsobem, zvlášť s přihlédnutím k tvým zálibám… Vždyť jde o cca 60,-Kč měsíčně.

Pravda pravda, že 60Kč zas není až tak moc, zas na druhou stranu je notifikace o nových keškách jediná věc, kterou bych prakticky využil a jen kvůli tomu se mi to platit nechce. Geocaching je pro mě úplně nová záliba a uvidíme, jak to bude za půl roku - zatím se tak rozkoukávám, tož se mi nechce zatím platit nic navíc a přitom bych rád získal moji první FTF :slight_smile:
No jo, já vím, chci toho hodně, ale proč to nezkusit :wink: Však třeba po prázdninách už budu úspěšně vzdělaný člověk a třeba i nějak vydělávat penízky a Geocaching bude pořád mým velkým koníčkem, tož to si pak PM rád zaplatím, uvidíme uvidíme :))

Tak sedni do nějakého dopravního prostředku a pro nějakou FTF si zajeď, do 80 km od Brna je jich hnedle několik, které na to čekají.

Jojo, to taky udělám, jen co se najde volnej den a podaří se mi přesvědčit přítelkyni, která moje nadšení pro hledání malinkatých krabiček všude možně zatím moc nesdílí :frowning: Na příštích 14 dní mám ale program jasnej - dopsat a odevzdat diplomku, takže zatím lítám jen po Brně a po cestě z/do školy sem tam něco najdu :slight_smile:

Tak nic, takhle bychom se mohli bavit pořád dokola. Například v dubnu bylo založeno 155 keší, notifikace na jednu cache by tě vyšla asi tak na 0,40Kč, chápu, je to hodně… :slight_smile:

No tak to sme na to stejně blbě, snad až na to že má drahá tvrdí, že je geocaching fantastický, ale vyráží se mnou vyjímečně kvůli nedostatku času. Už aby to zku… zkouškové bylo za mnou.

pri platbe kartou se Ti zadne penize nestrhavaji, max. cena za zauctovani (v pripade ebanky nejakych pet korun za pouziti internetu jako kanalu). poplatek (tech 250 Kc a podobne) se aplikuje pri vyberu penez bankomatem.

No moc se mi nechce věřit, že by si ti židi z banky nic nestrhnuli, ale nechám se třeba mile překvapit.

Uvidím na výpisu za květen. Dám vědět.

Nestrhnou.. zasadni vyhoda plateb kartou v zahranici (pres net nebo i klidne v obchode) je v tom, ze platba je zdarma ..

Skript posílající avíza o nově založených keškách je technicky možný, ale má to své zádrhele.

Za prvé, musí poslat na gc.com login a heslo na logovací stránku - bez nich vám nezobrazí souřadnice. Na gc.cz jsou souřadnice přístupné i bez loginu, ale nové kešky se zde neobjeví okamžitě po publikování na gc.com.

Za druhé, skript je třeba pouštět pravidelně po nějakých intervalech, v linuxu je na to cron, ve windousech nevím :frowning:

Za třetí, počítač, na němž skript běží, musí být nonstop připojený k netu.

Až budu mít trochu času, něco takového zbastlím :slight_smile:

Jenom technicka: Ani na gc.cz to uz bez loginu nejde. Aspon, co ja vim a co se souradnic tyce. Existence cache se na cz da vysledovat pres rss, ale jak uz bylo receno, nejde to hned po zverejneni.

Ono by to možná nějak šlo pomocí GeoToad. To je DOSová aplikace, dá se jednou nastavit a potom už jen spouštět. Když se naskriptuje pravidelné spouštění a potom se budou nějak vhodně zpracovávat výsledky, mohlo by to fungovat.

Problém vidím v tom, že GeoToad najde cache jen v zadané vzdálenosti od souřadnice. Nedonutíme ho asi na celou ČR.

Jojo, to me taky napadlo, GeoToad je dobra aplikace a na todle hezky pouzitelna… Jedinej problem je ten DOS, DOSovej pocitac, na kterym by se to mozno pravidelne spoustet pomoci neceho jako cron, bude asi docela problem… s unixem/linuxem by to bylo hned veselejsi…

GeoToad je i ve verzi pro UNIX/Linux: http://geotoad.sourceforge.net/download.php.

Teď jsem se díval a jednou z možností hledání je i State. Tím se zřejmě myslí stát v USA, ne země. Vhodnou úpravou filtru by se ale určitě dalo udělat omezení i na Country; přímo na GC.com to jde.

geotoad nie je zavisly na platforme, bezi vsade tam kde Ruby.

dalej v novsich windowsoch nieco ako cron mas, ak vas zaujima taka blbina tak to lahko dohladam.

Hm, geotoad vypadá pěkně, bohužel najít počítač s Ruby, pevným připojením k netu a uživatelskými právy na cron, je nad mé síly. Takže asi zůstanu u Perlu :slight_smile:

Pouzivam pro cteni z RSS kanalu na GC.cz VB skript, ktery pouziva externi prikaz WGET. Bohuzel RSS jsou aktualizovany jenom jednou za den, takze to prakticke moc neni.
Logovani do GC.COM vubec neni problem. Wgetu se da jako parametr cookie (ten se vybrakuje z prohlizece, pote, co zaskrtnete “remember me”) a ten zajisti to, ze vas GC.COM zaloguje. Dokazu stahnout jakoukoli stranku. Ale protoze nam v praci zakazali pristup na GC.COM, tak jsem skriptik pro stahovani uz nedodelal…