Novinky ve Skrýšotlači

Dnes jsem s autorem Skrýšotlače mailem diskutoval některá možná vylepšení a výsledkem je nová stáhnutelná verze 0.3.5g (aplikace v JAR) na http://cacheprinter.bubbles.sk/

Autor měl už v podstatě novinky již připravené a dnes je jen zveřejnil. V nynější verzi je možné vygenerovat z načtených cachí GPX soubor se stejnou strukturou jmen waypointů, jako poskytuje místní cachemapa: tj. např. ve tvaru GCABCDTS12 místo původního TS12-GCABCD. Tím je jméno waypointu na 10 znaků a vejde se tak celé např. i do eTrex Legendu, navíc waypoint začíná svým jménem, což je lepší pro hledání v GPS. Stačí jen v exportu GPX dát “Přidat krátké info-za” a je to. Už od předchozí verze lze navíc takovýto GPX dát rovnou otevřít do Mapsource (původní verze měly v GPX jinou hlavičku, kterou Mapsource nebral). Odpadá tímto nutnost 2x vybírat waypointy (ve Skrýšotlači + z GPX cachemapy pro přenos do GPS)-vybírá se tak jen 1x ve Skrýšotlači pro tisk i GPS naráz.

Dalším vylepšením je pak, že si aplikace nyní pamatuje uskutečněné změny v nastavení výstupu i pro další spuštění, není tedy třeba vždy znova nastavení výstupu měnit.

Autor dále plánuje i mnou navrhovanou možnost přidat do výstupu additional waypoints (u řady zejména multicachí velmi vhodné, ne-li nutné, pokud se v listingu na ně už jen odkazuje jménem), teď prý nemá ale moc času, tak dodělá příležitostně. I tak ale tyto drobné změny jistě mnozí uživatelé Skrýšotlače ocení - tak si stáhněte novou verzi a vesele tlačte :-).

Ja bych si dovolil navrhnout to, aby v HTML vypisu bylo nejakym zpusobem napsano, ze ke kesi je fotohint. Treba jen text, aby clovek vedel, ze se ma podivat jeste na gc.com. Ale i bez toho je Skrysotlac super.

já bych uvital, kdybych se mohl vubec prihlasit. :)) ta nase diakritika skrz prihlasovaci formular proste neprojde. :slight_smile:

Autor je Slovák, tato fóra tedy nejspíš nečte. Kontakt máte na http://cacheprinter.bubbles.sk/.

Jinak používání diakritiky na amerických serverech je trestuhodné, nejen v uživ.jméně. Mě by nikdy nenapadlo napsat na GC.com byť jen jediné slovo s diakritikou, ať jde o log, listing,… Nějak zapomínáte, že Američani diakritiku nemají, tak proč by ji podporovali :-). A způsobuje to tak řadu problémů.

Nevim zda $ se povazuje za diakritiku ale i dolar nesel pri prihlaseni. S autorem po mailu jsme to vyresili takze s programem neni zadny problem, jen se ho naucit poradne ovladat :slight_smile:

PS: BTW: v dnesni dobe vse prechazi na unicode a UTF takze s diakritikou nebude problem. :slight_smile:

vsak ja to taky nepsal jako zadost, ale jenom jako malou noticku :)), je to skoda, ale az me to bude zivotne tizit, napisu dotaz bubblesum, jestli s tim neco nejde. myslim, ze je vseobecne znamo, ze geotym bubbles je ze slovenska.

nase prezdivky jsou psane tak jak jsou, protoze jsem daval pri registraci prednost tomu, aby byla jasna vyslovnost a samotnemu serveru com to nevadi. to ze jsou pak problemy pri prihlasovani pres skrysotlac je nas trestuhodny cejch a velice trestuhodne si ho ponesem na veky, veku amen :))) btw: jinak vsude vsechno pisu bez diakritiky /pokud se nahodou neukliknu/ a vis ze treba psani diakritikou i na ceskem foru zpusobuje nekterym nestandardnim prohlizecum pres mobil, pda… problemy? :)))

aha, takze u nas to muze byt taky problem znaku &

ze bych autorovi prece jen napsal dotaz :))

Zkus to :))

BTW: No jednou ty nestandardni prohlizece zacnou podporovat vseobecne standardy a bude po problemu :slight_smile:

tak ani jsem nemusel psat, a prave jsem se prihlasil :)) predpokladam, ze autor neco predelal ( jestli to tak je, tak cte tuhle diskuzi a ja mu velice dekuji :)), do vcerejska to neslo.

To nevim zda to cte, ale vcera v 16:33 mi odpovedel na muj mail, ze to je uz OK. Za coz mu dekuji.