měl bych dotaz na ty z vás, co s tím mají zkušenost.
Obnovuju zatím PM po měsíci. Automaticky se mi koncem měsíce na paypalu odečte ona suma tří dolarů. PM mi vyprší. Když zadám na gc.com obnovení PM a vložím subs. kód, který je spjatý s touto platbou (každý měsíc stejné číslo), tak mi to napíše že toto bylo již aktivováno. Minulý měsíc jsem teda čekal, že mi po nějakém tom dnu naskočí zase PM (ikdyž jsem nechápal proč by tam měla být prodleva, když platím vzorně), ale nic se nestalo. Dvakrát jsem psal na groundspeak a nakonec mi to obnovili. Takže jak to teda je? Obnovují to automaticky, nebo musím vždy zadávat ten kod. Obnovují to bez přestávky v PM nebo budu vždy pár dní BM? Jaké máte zkušenosti vy? Já jsem tímto docela zklamaný. A docela naštvaný :@
No asi tato auto-obnova neni nejlepsi. Ja jsem platil PayPalem na cely rok bez autom.obnovy (vyjde to na rok levneji) a az se bude blizit konec obdobi, tak zaplatim znova (po zadani noveho S- kodu se to natahne). U tohoto samoobnovovaciho jsem myslel, ze chodi kazdy mesic jiny S- kod, kterym se to vzdy aktivuje. No pokud je stejny, mel by to doladit Groundspeak, aby vzdy sel znovu prijmout.
U mne to funguje tak, že jsem platil kreditkou a každý měsíc se automaticky stáhnou z účtu 3doláče a jede to dál… Uvažuji ale o ročním předplatném.
Mám taky předplacený PM na rok, bez obnovování a zrovna minulý týden jsem si prodlužoval členství. Už asi měsíc před termínem vypršení PM mi od GS přišel e-mail s upozorněním. Po zaplacení částky na další rok mi téměř okamžitě přišel potvrzovací mail od Paypalu a GS s novým aktivačním kódem. K mému milému překvapení mi byl prodloužen původní termín o další rok a ne, jak jsem se domníval rok od data zaplacení.
Shrnuto: Spokojenost, problémy žádné.
Já platil kartou, ani nevím, jestli jsem vůbec nějaký kód potřeboval, nebo mi to Groundspeak nastavil automaticky když dostal platbu (=téměř okamžitě). Myslím že automatickou obnovu nastavenou nemam tak uvidím jak to za půl roku vyřešim… asi jako Darquer.
Na platbu kartou to chce nějakou která umí e-commerce, a tu bohužel asi zdaleka ne každý má (mně v bance řekli že musí být virtuální internetová nebo klasická embosovaná)
Myslim ze by melo jit pouzit i elektronickou kartu (neembosovanou).Ale je potreba si to vzdycky nechat u banky aktivovat. Z bezpecnostnich duvodu to maji vypnute a je potreba o to v cechach zazadat :-/.
Možná záleží na bance. V eBance mi řekli že s elektronickou to nejde v žádnym případě, ani po nějakym přenastavení. Jak to je jinde jsem nezkoumal.
v ebance ti vydají internetovou platební kartu. Vlastně takovou virtuální. A pomocí ní můžeš fungovat na pay palu. A jinak: opět mi neprodloužili členství. Už je to potřetí. Tak jsem napsal docela rozzlobený mail, jsem zvědavý co se bude dít. Musím přiznat že už mě se..u:@
Vždyť to pišu o 4 příspěvky výš, že internetovou nebo embosovanou.
A ani mě to netrápí, že teď zrovna to z eB s elektronickou nemužu zaplatit, když mam od konkurence embosovanou a tam to funguje bez potíží
není ta konkurence česká spořka? by se mi to docela hodilo
nechtěl jsem dělat reklamu, btw. není.
myslim si, že pokud máš embosovanou kartu, tak by ti to mělo jít bez ohledu na banku, maximálně by možná mohla být "zamčená", ale odemknutelná. pokud máš banku, která v dnešní době neumožňuje e-commerce, asi by stálo za to vážně pouvažovat o změně.
to, že by embos. karta měla být použitelná i pro "méně bezpečné transakce" vč. e-commerce plyne už z toho, že je embosovaná = použitelná na "žehličce" která má opravdu velmi nízký stupeň zabezpečení… (hlavně se transakce neověřuje na autorizačním centru, jako při elektronické platbě, a není možná autorizace PINem - i když to obvykle nechtěj ani po mně, ale to už záleží na bance)