Obsah keší

Hezký den,
poraďte začátečníkovi jak je to s obsahem věcí v keši. (i v nově založené keši) Něco jsem si už vyčetl, ale není mi zatím moc jasné jak je to u TB jsou asi všechny putovní, když je u nich nějaká věc, tak jestli se má měnit i ta věc spojená s TB. Nebo jen předat do jiné keše.
Ještě jak je to s mincemi, zatím jsem měl jen putovní a jsou i nějaké neputovní? Ptám se asi hloupě, ale určitě mě pochopíte, chtěl bych v tom mít jasno abych nedělal něco špatně.
Díky za rady
případně mail: [email protected]
zdraví Vás Pepa

TB (travel bug) je jakákoliv věc se psí známkou a samozřejmě se nejedná o předmět na výměnu! Musíš to poslat dál. V listingu každého předmětu najdeš info, včetně úkolu.

GC (geocoin) je předmět většinou ve tvaru mince, ale může vypadat i jinak, například panáček, viz http://www.geocaching.com/track/details.aspx?id=2286165 a stejně jako TB se nejedná o předmět na výměnu, ale o trackovatelný předmět. Poznáš to podle toho, že na předmětu je číselný kód (tracking number) a některé předměty nesou i text "Tractable on geocaching.com" nebo tak něco.

Za tyto předměty nemusíš nic v kešce nechávat. Pouze je musíš posunout do další keše a splnit úkol, jenž majitel předmětu požaduje.

Vyzvednutý předmět nezapomeň zalogovat na geocaching.com. Jak vyzvednutí, tak vložení do jiné keše!

Neputovní mince samozřejmě existují. Když do keše hodím dvacku, můžeš si ji vzít :smiley: Nezapomeň ale za ní něco dát ve stejné nebo vyšší hodnotě :wink: Teď vážně… Neputovní mince je například CWG (czech wood geocoin). Je to takové malé dřevěné kolečko, podobné turistické známce. Více si o tom najdi na netu nebo si pořádně projdi tyto stránky. Je tady hromada informací pro začínající kačerstvo.

Dovolím si malé doplnění.

TB je sice pouze ten plíšek, podobně jako TravelSlug, TravelIngot a další jednotné serie. K cestování se používá jeako označení a očíslování vlastního putovacího předmětu. Např. pošleš otvírák na pivo a k němu přiděláš plíšek. Vyšleš na cesty. Nikdo by neměl plíšek od otvíráku oddělovat. Společně tvoří nerozlučný putovní předmět.

Neputovní GC by mohl být spíše sběratelský. Některé coiny mají pořizovací cenu i několik set. Na cesty je tedy vyšle málokdo. Kačeři je mají ve svých sbírkách, které vozí třeba na Eventy a tam je ukazují. V takových případech si kody můžeš opsat a zalogovat Discover.

CWG je osobní známka, takový dřevěný podpis na památku. Hodně lidí je sbírá. Jeho cena je cca 10 Kč. V keších je to celkem ceněný artikl a pokud si ho chceš vzít, mělo by to být výměnou za něco jiného.

Ještě logování:
vyzvednutí z keše - retrieve
prohlédnutí a ponechání na místě (v keši, nebo u jiného kačera) - discovered
grab se používá výjmečně, třeba když se vyskytuje v jiné keši než je předmět zalogovaný

Pozor, při nálezu Trackable se ti stane, že nebude zalogovaný. Je dobré se podívat na předchozí logy, případně napsat log Write Note kde jsi ho našel a kdy, a že čekáš na zalogování. Dále vyčkat pár dní, případně napsat přes profil předchozímu nálezci. Teprve pokud se nic nestane (cca do 14ti dnů, lidé na dovolených vždy nemívají přístup k internetu), předmět zalogovat Grab it a následně vložit do místa nálezu pomocí logu Write Note a pak teprve vyjmout klasickým Retrieve. Tím nepřijde o část cesty.

Díky za odpovědi! Ještě bych se rád zeptal - našli jsme TB, zapsali jsme, že jsme ji vyzvedli z kešky, to se správně zaevidovalo. Potom jsme chtěli zapsat, že jsme ji vložili někam jinam, ale už jsme nenašli, jak toto provést, nebyla tam nikde nabídka "placed it". Zapsali jsme tedy aspoň poznámkou, že už je TB zase někde uložená, ale stále se při jejím sledování píše, že ji vlastníme. Kam a jak se píše, že jsme ji uložili dál? Díky za odpověď a trpělivost s novým kačeřím potěrem :slight_smile:

Adansonia: Při logování nálezu kešky se ti dole nabízí možnost zaznamenat uložení trakovatelných předmětů, které máš u sebe. Pokud jste si zalogovali nález a zapomněli při tom zalogovat uložení TB, je potřeba v té kešce napsat "Write note" a s tím zaznamenat uložení TB. Na stránce trakovatelného předmětu není možno zalogovat jeho uložení.

MorceZaVolantem: Ahááááá :-)) Už to umíme a už jsme si to opravili, moc díky! :slight_smile:

to jste moooc veliký šikulky :D:D:D

"stokrát lepší se pětkrát blbě zeptat, než jednou něco podělat"
palec nahoru

Je tu zajímavá praxe s cenzurou, jen tam kde se hodí někomu do krámu :confused:

Halo Mike007 ty jsi zalozil muj fanklub?:smiley:

Tvoje ikonka se mi líbí. Je správná. Jak jsem ti psal do SZ, ikonka je volně dostupná na devfolio.com a já nevěděl, že je to něčí logo. Myslel jsem si, že je to univerzální logo, přeci jen jsme všichni cachermani :wink:
Statusbar jsem si předělal. Promiň.

nechápu proč toto je cenzurováno, stejně jako předchozí přispěvek autora vlákna se sdělením že na základě rad už problém zvládl