Offline fotohinty

Ahoj, muzete mi nekdo poradit, jak dostanu fotohinty do "chytryho" telefonu pro pristup offline, nejlepe hromadne. Pouzivam Locus. Predem diky.

Ahoj, zkus aplikaci c:geo, v nastavení je možnost "Ulož obrázky z logů". Ukládá to i spoilery.
Navíc c:geo spolupracuje s Locusem. :slight_smile:

Zkousela jsem Locus - addon GeoGet Database, ale pri spusteni jenom problikne Loading a nic se nestane. Vratim se zpatky do mapy.

Nepíšeš, zda používáš GeoGet a zda máš nahranou databázi (z GeoGetu) do mobilu. Pokud ne, ten plugin nemá co načíst.

Pokud používáš Geoget, pomocí doplňku Spoiler nahraješ fotky do příloh jednotlivých keší (musíš si ho správně nastavit). Pak vezmeš podadresář Attach z geogetu, nahraješ na kartu v mobilu (stejně jako tam nahraješ celou databazi geoget.db3), nastaviš cesty v tom addonu Locusu a mělo by fachat.

asi trochu o něčem jiném ale není ta chytrost telefonu na škodu ? Mně se osvědčilo nacpat fotohinty na kartu do foťáku - jako bych si je vyfotil a analogicky bych je nacpal i do mobilu (já mám hloupý symbian). Ten foťák je ale na prohlížení fotek a jejich detailů dobře uzpůsoben.

Stejně tak to může ručně nahrát na kartu v mobilu, funguje to stejně. Prohlížení fotografií v mobilu funguje také spolehlivě, dokonce některé mobily mají větší displej než foták a lepší program na prohlížení.
Pokud použije Geoget a patřičný plugin, zmíněný výše, nemusí to kopírovat a hledat "ručně"

Diky moc za rady. Castecne jsem rozchodila, ale jeste chybi zaver. Pomoci Geogetu a doplnku Spoiler jsem nahrala fotky do příloh jednotlivých keší . Potom jsem cely adresar Attach nahrala do mobilu. V doplnku jsem nastavila cestu k adresari Attach. Pokud vyberu kes v Locusu, zobrazi se mi na karte Informace ve spodni casti "Geoget files: Spoilers". Spoilers vypada jako link, ale po kliknuti se nic nezobrazi. Nekde delam botu, ale nemohu na to prijit :frowning: Predem diky za radu.

Postup máš dobře, ale u mě to funguje. Nevím kde hledat ašíbku…
Zkus se podívat do toho adresáře Attach na kartě v mobilu, zda tam jsou skutečně ty fotky, co tam mají být (resp. když tam je ten link, tak tam ten soubor je, ale jestli je to skutečně ta správná fotka). V GG v příloze ty fotky vidíš? V mobilu ti prohlížení fotek funguje (sice hloupá otázka, ale co kdyby)?
A ještě nahrávala jsi to přes kabel nebo wifi (mobilní bezdrát občas tropí blbosti)?

Na karte v adresari mam fotky. V GG prilohy vidim. Fotky v mobilu v pohode vidim treba v Galerii. Nahravala jsem pres kabel. Jeste me napada, jesli neni problem v ceste. V konfiguraci pluginu Spoiler v GG jsem zmenila pouze STYLE = "ATTACH". Obrazky jsou v mobilu ulozene v adresari /sdcard/Locus/cache/import/attach/ v adresari attach je struktura napr. 3/GC35kg3/Spoilers/fotohint..jpg . V mobilu jsem v doplnku nastavila cestu k priloham /sdcard/Locus/cache/import/attach/ a vybrala jsem. Ludal prosim o kontrolu.

Pokousim se rozchodit totez. Kdyz kliknu na "Spoilers", da mi system na vyber otevreni prilohy v Acrobatu nebo vestavenem internetovem prohlizeci. Zadna galerie:( Takze se ve finale nic neotevre…

Ahoj, tam je problém ten podadresář "Spoilers", ten tam nemá být, fotky mají být přímo v adresáři kešky (zde GC35KG3). V nastavení scriptu nastav SPOILER_SEPARATELY=1, pak by se měl ten podadresář vypustit.

Obrázky a náhledové mapy by se měly v Geogetu stahovat do vlastních databází s příponami *.imc a *.map, alespoň podle téhle diskuze: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=20&thread_id=22880&sort=&rowstart=0

To nejde nijak v Locusu využít?

Hledám, hledám…jak rozchodit v Locus kompletní listing i s fotkami, tedy nejen fotohint? Používám Geoget. Zatím jsem nahodil do Locus gpx a tam sice vidím listing, ale bez fotek. Je potřeba dát celou databázi z GG do tabletu?

Databaze GG ti nepomuze - fotky v ni nejsou. Fotky uvidis pouze v pripade, ze si zapnes net a budes mit v tabletu kompletni listing. V GPXku nemusej bejt odkazy na fotky.
Jinak receno: bez netu to nepujde, samotny GPX nemusi fungovat, ale pokud tam supnes databazi GG a zapnes net, tak se fotky nahrajou. Ale samotna DB ti bez netu bude k nicemu.

Hmmm…spis jsem to myslel offline . :slight_smile:

Aplikace od Groundspeaku umožnuje uložit keše včetně fotek pro offline použití. To platí i pro stahované PQ.

A jo, to je pravda, jenže Locus mi přijde takový lepší.

Pomocou exportu v MoZiGo vytvoreneho pre Locus mozes odoslat kompletne offline listingy - bud ako html alebo ako gpx subor.
V Locuse mas potom kompletny listing kesiek aj s obrazkami…
Ak si PM tak to iste dokazes aj cez program "MoZiLive".
Video k tomuto exportu nemam ale ak by bol zaujem nie je problem ho vytvorit.

Ono to v Locusu nejak jde, aby mel i ty obrazky, ale ja to nepouzivam, takze nechci moc vic kecat.