Ahoj, chtěl bych s dětmi vyzkoušet geocaching, ale nechci platit Geocaching.com Premium. Chápu, že kešky jsou spíše lidová záležitost, takže hledám nějakou bezplatnou alternativu.
Máte někdo zkušenosti s open-source nebo free aplikacemi a mapami pro kačeření? Co je bezpečná funkční kombinace pro Prahu a Krkonoše - naše nejbližší kombinace?
Stáhl jsem si c:geo, ale nevím, jestli registrovat opencaching.de nebo .pl. OC s doménou .cz se nenabízí.
Ahoj, s opencachingem nemám zkušenost, ale i pro neplatícího Basic Membera na Geocaching.com zbývá snad dost keškových cílů a zábavy - stačí se podívat ve webovém prohlížeči po přihlášení do mapy keší. Eventy jsou vždy přístupné i pro Basic membery, stejně tak LABky (Geocaching Adventures: https://labs.geocaching.com/). Jediné, co Basic Members skutečně limituje (doufám, že to stále platí), je oficiální Groundspeak aplikace, která nezobrazuje ani všechny keše, co nejsou Premium Member Only. Místo ní doporučuji Locus Map, nebo a:drake, zatímco c:geo nepracuje s daty z geocaching.com tak docela legálně. Ty jsou všechny i zdarma, avšak jen c:geo stáhne při Basic Membershipu pro off-line použití víc, než jen 3 keše s plnými listingy za den.
Limitem není aplikace, ale omezení Groundspeaku. V c:geo se musíš přihlásit na geocaching.com Limit stažení 3 listingů denně je limitující, tak doporučuji mrknout se na web a vhodné kešky si stáhnout s předstihem.
Nikoliv, kolego vkvkvk, je to stále přesně tak, jak píšu já: Nainstaloval jsem si kvůli tomu dnes oficiální aplikace Geocaching od Groundspeaku a přihlásil se do ní pod naším Basic Member účtem. Porovnejte sami - Aplikace ukazuje většinu keší, které jsou i pro základní členy, šedě a vnucuje zakoupení prémiového členství. V prohlížeči, kde jsem byl přihlášen pod stejným účtem je na totožném území mnohem víc i pro neplatící lovitelných keší různých typů a jejich odlov není podmíněn placením. Šedě je tam jenom jedna, která je právě disabled. Premium Member Only keše tam vůbec zobrazeny nejsou!
A to je to, o čem se tu radíme - o limit stahování pro offline použití ani nejde. Ten je samozřejmě shodný (3 keše/24 h). Pokud má ale někdo data a mobilní signál, najde a uloví toho bez oficiální aplikace a bez Premium Membershipu v prohlížeči internetu poměrně dost. (Apku už jsem smazal - je to opravdu odpad.)
Nebo začít jako já. Na webu si najít to, co chci, napsat si poznámky a jít. I bez navigace jsem našel prvních 300. To už je dnes nesmysl, když navigaci má každý telefon. Ale na vyzkoušení to stačí. Když je navíc mobilní internet, je možné si listing přečíst i v terénu a zjistit souřadnice. Na ně pak navigovat třeba v mapách.com. Je to drbání nohou za uchem, ale jde to. C-geo mám, jen pro wherigo, ale funguje dobře. A-drake má sílu ve spojení s geogetem, což je výborný program, ale pro začátečníky bych ho nedoporučil. I bez něj funguje. A limit tří za den platí pro API. Pokud si stáhnu jednu keš po druhé přímo z listingu a naimportuju, můžu kolik chci. Pro začátečníky, kteří nechtějí vylovit celý kraj, ale naplánovat si kešky po cestě, je to ideální.
Pokud budeš na mobilu používat pouze webový přístup na www.geocaching.com a tam adresu Geocaching, můžeš hledat naprosto legálně (je to vlastně jako se dívat na počítači). Jediné omezení je, že tam neuvidíte PM Only keše.
Platím si sice PM, ale aby mohl syn taky sám keškovat, používá c:geo. Aplikace nemůže přistupovat přes API, ale co vím, nějak to obchází, takže není to podle pravidel GS. Na druhou stranu pro člověka, co nekeškuje moc, si myslím, že je to ideální aplikace. Keše se dají uložit i off-line.
Nevím, zkoušel jsem hledat i s webovým prohlížečem v telefonu a stránkou GC s mapou, ale můj (tehdejší) telefon to nějak neuměl. Neaktualizoval polohu, nebo tak něco. Pochopitelně neukazoval ani vzdálenost a směr. To bych považoval za naprostou nouzovku, lepší si zkopírovat souřadnice do map.cz, tam uvidím alespoň ten bod. Ale kdo se chce drbat nohou za uchem, nic mu nebrání. Rychlejší je ale možná určit přibližně místo a tam prohledat těch několik (desítek) metrů podle hintu. Pokud není hint pařez na pasece nebo kámen v kamenolomu.