PS: A pokud chce nekdo vrstvenice i mapu v jednom, tak si to muze mergnout v Basecampu nebo Mapsourcu.
A to v basecampu udelas jak? Jak udelas, abys v basecampu videla dve ruzne mapy najednou, vykreslene pres sebe?
Umi to jen pri nahrani do GPSky, ale to je porad vice samostatnych map v jednom mapovem souboru, coz byla nutnost pro stare GPSky, nez se garmin aucil brat mapy z vice ruznych souiboru. Nedochazi ale k tomu, ze by se dve mapy spojily v jednu.
Tady opravdu jde o to, ze mapu si lze prohlizet i jinde nez v GPSce, treba bezne v pocitaci... a tam je ta mapa proste neuplna. A proc? Proc ty vrstevnice neprida rovnou do mapy? Neni to technicky problem, jini to preci bezne delaji. Tak proc to je, no boze, tady problem?
Vim, ze uz to tu zaznelo, ale mapygarmin.wz.cz jsou fakt dobry. A ze to nema integrovany vrsstevnice? Boha, to je tragedie, kdyz budu mit vrstevnice v extra souboru. Pouzivam je na Oregonu uz drahne let a porad jsem spokojena. Aktualizace jsou ted asi po ctvrt roce, ale porad je to vickrat nez topo jednou za uherskej rok.
PS: A pokud chce nekdo vrstvenice i mapu v jednom, tak si to muze mergnout v Basecampu nebo Mapsourcu.
Mapa neni spatna, mas pravdu. Chvili jsem s ni take chodil. Ale krom toho, ze mi pripada trochu malo kontrastni (predchozi verze byly rozhodne kontrastnejsi), autor ji dela pro sebe zejmena pro cyklistiku a tomu mapa odpovida. Vsiml jsem si napr. ponekud zmateneho pouzivani barev a hlasil to autorovi jako chybu. Ke svemu prekvapeni jsem se dozvedel, ze autor barvou vyjadruje jejich sjizdnost na kole. Takze ackoli treba hneda by mela byt v nasich turistickych mapach vyhrazena orografii (terenni urvary, vrstevnice, ...), tady se ponekud pletou vrstevnice s pesinkami a ne vzdy je to na prvni pohled zrejme.
Asi by nebylo na skodu, jak zminil Haluma, vytvorit (a udrzovat!) mapu podobnou Spairsove, ale pro Garmina. Ale chce to cas, diskovy a vypocetni prostor a prinejmensim v prvnii etape nemale mmnozstvi prace na vyladeni data a vzhledu. (Mam to uz nejakou dobu napsane ve svem ToDo, ale nepredpokladam, ze bych se k tomu v dohledne dobe dostal. :-))
Ahoj, tak jsem udělal typko, podobné mapám.cz Je v příloze. Jedná se o typ Topo czech pro 2015. Screen viz příloha. Garmin nemá tak věrné barvy (vypada to hoodne chladne), tak se obávám, že to nikdy úplně 100% nebude. V basecampu je to temer super.
Nicméně, upravil jsem velikost tur. stezek a jejich barvy + velikost a barvu cyklostezek. Pak další různé úpravy, jako je sirka cest a barva vrstevnic.