projekt OpenWIG se má čile k světu: http://openwig.googlecode.com/
poslední změny
nejnovější verze ke stažení (aktuálně 0.3.93)
často kladené dotazy:
D: Která varianta cartridge (Oregon, Colorado, PPC) je nejvhodnější?
O: PocketPC.
Ono je to teda ve skutečnosti jedno, OpenWIG zkousne kteroukoliv. Ale ta PocketPC varianta bývá "nejbohatší" - např. z Colorado verzí jsou ořezané mp3 a wav zvuky.
D: Jaké jsou nároky na telefon?
O: Musí podporovat MIDP 2.0, CLDC 1.1 a rozšíření JSR-75.
Telefony mladší než tři roky většinou tohle všechno mají.
D: Jaké jsou nároky na GPSku?
O: Podobné jako u HandyGeocachingu. OpenWIG umí komunikovat přes bluetooth, sériový port a přes TCP sockety. Podporuje i interní GPS, nebo můžete souřadnice zadávat ručně.
D: Mám Nokii (S40, tedy ne symbianovou) a nejde mi scrollovat v některých obrazovkách. Jako kdyby mě to házelo pořád zpátky nahoru. Co s tím?
O: Zajdi do Options a nastav Refresh interval na nějaké větší číslo, třeba 10 (vteřin).
Refresh interval určuje, jak často se bude obnovovat zobrazená vzdálenost. Za určitých (celkem častých) okolností se S40 nokia chová tak, že při obnovení vzdálenosti vyscrolluje zase na začátek. Tedy po zvýšení Refresh intervalu bude dělat totéž, ale už jen jednou za 10 vteřin, což je celkem použitelné.
D: Telefon mě neustále otravuje hloupými dotazy typu "povolit čtení osobních dat?" Co s tím?
O: Zkus si v seznamu aplikací otevřít vlastnosti aplikace OpenWIG, a nastavit oprávnění na důvěryhodná, resp. vybrat "neptat se nikdy" (nebo něco podobného) pro "čtení uživatelských dat" a "zápis uživatelských dat" (nebo něco podobného. takhle se položky jmenují na sonyericssonech, u jiných výrobců mohou být jiné)
Některé telefony (např. všechny nové sonyericssony) vám umožní tohle nastavit. Jiné by to umožnily pouze digitálně podepsané aplikaci, což OpenWIG není a nebude (protože to je nepřiměřeně drahé). V tom případě máte bohužel smůlu a hloupé dotazy musíte vydržet.
D: Píše to nějakou chybu. Co s tím?
O: Chybu opsat a nahlásit! Chyby, které nejsou nahlášené, nebudou opravené.
D: Spadlo to/Zaseklo se to. Co s tím?
O: Zapamatovat si, kdy se to zaseklo, a nahlásit.
D: Funguje to správně, co s tím?
O: Podívat se na seznam fungujících cartridgí. Pokud tam ta právě dohraná chybí, napsat ji do komentářů.
původní zahajovací post následuje :e)
tak tedy.
jsem si nedávno koupil bluetooth gps modul s úmyslem připojit ho k telefonu. při té příležitosti jsem začal zkoumat, "co to je ten geokešing", a narazil na wherigo.
wherigo je zajímavá myšlenka, ale funguje jenom na PDAčku nebo Coloradu, což její zajímavost značně omezuje. Napadlo mě vyrobit wherigo player pro mobil, ale formát GWC je uzavřený, tedy nejde se do něj dostat (nebo alespoň se mi nepodařilo zjistit jak).
Nicméně wherigo builder, pokud jsem to dobře pochopil, vyrábí vlastně "obyčejné" soubory: lua zdroják a nějaké obrázky nebo zvuky. Player pro "otevřený" wherigo zip by asi nebylo tak těžké vyrobit.
Nevím ale, co všechno wherigo umí a co všechno se po něm chce.
Dokázal by mi někdo vysvětlit, které wherigo vlastnosti jsou důležité, a případně poslat vzorový "zdroják" - zip soubor s lua a media soubory, který bych si mohl sám zkompilovat a vyzkoušet v emulátoru (a později třeba testovat na něm vlastní player)?
případně co tomu chybí, jaké má wherigo nevýhody a jak by se daly řešit…
nápadů mám dost, ale do výroby wherigo cartridgí moc nevidím, takže nevím, jestli by nějaké "otevřené wherigo" mělo vůbec smysl