Nemohu dostat do MapSource stopy z Oregonu. V Oregonu jsou zaznamenané a mohu je zobrazit na mapě, ale do mapy v PC (MapSource) jsem je ještě nedostal. Zkoušel jsem oba zdroje - jak Flash Oregonu tak SD kartu. Můžete poradit?
Ahojky,
Pokud chceš přehrát stopy nebo trasy musíš připojit Oregona k PC, spustit mapSource, v mapSource dát Soubor—Otevřít a vybrat disk kde máš připojeného Oregona. Tam najet na složku Garmin—GPX —Current—current.gpx. kliknout na soubor current.gpx, který se ti nahraje do Mapsource a na levé straně v záložkách *Trasové body, Trasy nebo Stopy se ti objeví záznam prošlé trasy. Stačí pak v příslušné záložce kliknout na dnané zadání dát zobrazit na mapě a vidíš co jsi prošel . Je to třeba vyzkoušet ať vidíš co jednotlivé záložky zobrazují.
Super. Dík za tip. Takto to je částečně funkční. Mohu po jednom takto v MP přetáhnout jakoukoliv stopu. Znamená to, že to rozhraní v MP na přetahování tras/stop v MP vůbec není použitelné.
Není mě ale jasné, co teda je uloženo v current? Chápu to tak, jakmile stopu v Oregonu uložím tak už to lze přetáhnout jenom ručně a MP to vytahuje vždy jenom z current?
A ještě jeden dotaz. Jak dostat do Oregona data od keší (více keší v jednom souboru - Oregon má svoje omezení) včetně popisů? Po jednom to není problém.
Ahojky,
V current. gpx máš uložený záznam prošlé trasy, jednotlivé body zájmu apod. ovšem pod podmínkou pokud máš v Nastavení—Stopy—Záznam stopy nastaveno Skrytý nebo viditelný záznam na mapě. Pokud něco zkoušíš na GPS a dáš si simulační režim Záznam stopy se automaticky přepne na Vypnuto.
V MapSource můžeš jednotlivé zaznamenané Stopy pospojovat do jednoho celku pokud je máš načtené do MapSource přes položku Nástroje.
Více keší do Oregona dostaneš pokud máš placené Premium členství na GC. com přes Pocket Query a pokud je nemáš tak jsou na to programy Skrýšotlač, Mozigo, Geodet, nebo placený Gsak. O všech najdeš napsáno tady ve fóru.
tak já budu reagovat na to přetahování prošlých tras. Mám Oregon 300 asi 14 dní a zkoušel jsem co to umí. Hodlám s tím jezdit i nakole a archivovat některé trasy takže. Projel jsem trasu a uložil ji. Vymazalů paměti projel další trasu atd. Za den jsem nasekal 5 zázanmů. Večer připojil k PC nastartoval MapSource a kliknul na hoře na ikonu "přijmout ze zařízení". Trasy i stopy se stáhly do PC a naskočily vlevo v menu stopy. Zkoušel jsem i naopak a v pohodě funguje. Teď po týdnu to dělám úplně stejně a už mě to nic nestáhne i když tam ty subory gpx jsou. Opačným směrem z PC do Oregonu to funguje stále … víte co s tím ?
Ahojky,
Nevím, čím to může být, protože nejsem u toho co a jak máte nastaveno. Ještě mě napadá jaký máte firmware, nyní je 2.80.
Například jsem zjistil systém pokus omyl, že v profilu geocaching jakmile hledám nejakou kešku tak mi to trasu nezaznamenalo. Dále to jsem už napsal v minulém vlákně " Pokud něco zkoušíš na GPS a dáš si simulační režim, Záznam stopy se automaticky přepne na Vypnuto. Vypneš-li pak GPSku a pak znova nastartuješ Záznam stopy musíš znova zapnout neboť zůstává vypnutý
Dnes jsem byl na lovu kešek nachodil jsem asi 12 km, a po nahrátí do MapSource se zobrazilo v devíti stopách. Zkoušel jsem to znova a bez problémů to jde.
na firmaware se podívám a zkusím to restarovat do továrního nastavení, uvidíme. Záznam trasy mám zapnutý, soubory gpx jsou vpořádku a manuálně "načtitelné". Nefunguje to rozhraní v MS.
Ještěcjeden dotaz - drtí mě jedna věc - záznam stopy (trasy). Když vyjedu z baráku, jedu kus cesty a chci jakoby zapnout záznam trasy s tím, že to bude od tohoto místa a nebude si pamatovat ten první kus cesty. Zatím jsem přišel jen na jeden způsob z mého pohledu dost krkolomnej … vlézt do menu nastavení - vymazat - vymazat aktuální trasu. Pak to začne zaznamenávat "od nuly" s čistou pamětí. Když je tenhle přístroj určený i na kolo, očekával bych nějakou volbu trochu výše v menu, nejlépe úplně nahoře, jako u computeru vymazání dílči kilometráže nebo tak něco.
Pokud ti to přehrávání funguje přes MP bez problémů, můžeš kouknout na dvě věci (abych porovnal co mám jinak a nechodí měto)?
Verze firmware (mám 2.48) a pak ovladač na USB. V MP (mám verzi 6.14.1) pod Nápověda/O programu MapSource… je v pravo dole tlačítko Verze USB ovladačů. Mě to hlásí, že není ovladač naistalovaný, ale Oregon normálně s PC komunikuje přes USB - standardní WIN ovladač. Možná je u mě problém v tomto.
Jinak ten problém s počátkem nulové stopy mám také. Jediné řešení co zatím znám je před požadovaným startem trasování vymazat v nastavení záznam stopy. Uložené stopy zůstávají a vymaže se pouze současná stopa
firmware už je 2.80
a přečti si odkaz: http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=373
Oregon
software version 2.20
Verze software přístroje 2.42
Ovladače USB:
grmn0200.sys:2.7.0.0
grmn0400.sys:2.10.0.0
grmn1200.sys:2.3.0.0
grmnusb.sys:2.1.0.0