Asi to tedy prozatím nechám tak
Kdy si myslíte, že by se modely mohly začít prodávat v ČR?
Tak si odpovím sám. Prodej by měl být u nás zahájen na konci února.
Nevím, kdy oficiálně budou k dispozici, ale dnes je přivezli do Garminu v ČR.
Wow, díky za info
To se mi potom zdá zvláštní, že by čekali ještě měsíc a půl, než by je "pustili" do prodeje. A jestli se smím zeptat, jak ses dozvěděl o tom přivezení? ![]()
Zítra si jednu jedu převzít do Prahy
- dám vědět dojmy.
Já chci taky! Béééé ![]()
No ale o dojmy se pak určitě PODROBNĚ poděl ![]()
Ha, tak je právě přidali i do e-shopu, a dokonce je připsáno, že jsou na skladě :
http://shop.garmin.cz/outdoor/mapove-gps/oregon-serie/oregon-450.html
Zajímavé je, že modely 450 a 450t mají uvedeny skladem a modely 450 PRO a 450t PRO na skladě nejsou. Přitom bych čekal, že když v nich jen "navíc" jen Topo Czech 3 PRO, tak to takový problém nebude.
10tk není nejmíň /a s topo pro tak 11/ :o
tak to asi upgrade dělat nebudu - O 300 bych prodal tak za 6-7, takže doplatit 4t, to je docela dost za lepší kompas.
snad jedině podstatně lepší displej by tu cenu vyvážil, bude to chtít počkat, až to někdo porovná s O 300.
taky je zajímavý, že prodej navigace je vázán na nákup mapy - pokud ji někdo nepotřebuje, tak ji stejně zaplatí…
To máš jako OEM windows k noutbuku, ale ty se workaroundem daji vratit ![]()
Tak, už mám Oregon doma - je to takový Oregon
- kdysi dávno jsem měl v ruce 300 a neregistruju zásadní rozdíl (ale nejsem žádný expert) - kompas je sympatický - displej neposoudím. Prý je oficiálně budou prodávat až za měsíc (nevím co ta www stránka s prodejem) - ještě překládají návody a ladí je.
Tak to potom nevím. Navíc, už je korektně opravena cena u PRO modelů plus k nim byl přidán status "Skladem". Jestli si to člověk objedná dnes a přijde mu to až za měsíc, tak je to vážně "zajímavé".
Tak snad píšu do dobrého tématu, zítra teda kupovat konečně Oregona, ale uvažuji nad verzí 450t a 550t. 450t je novější, ale nižší model podle označení. Nikde jsem ale nenalezl srovnání s 550t. Mohl někdo napsat, jaké jsou rozdíly mezi těmito dvěma modely? Nebo přímo doporučit, který si vybrat a proč. Díky za každou odpověď.
Tady to máš hezky přehledně… srovnání na garmin.com
Jediným rozdílem by měl být foťák.
Díky. Ale co jsem ještě četl info, tak 450t prý má mít vylepšené uživatelské rozhraní a rychlejší vykreslování map. Bohužel nenapsali, jak je to se srovnáním 550t, a to už se z toho srovnání zase nedozvím. Jak je na tom výkonostně. Ale když to dostalo označení nižší, tak předpokládám, výkonnější než 550t to snad nebude?
Aha, to máš pravdu. S tím bohužel nepomůžu, buď počkat, jestli se neobjeví někdo, kdo měl v ruce oba typy, zeptat se na garmin.cz nebo ještě zkusit pročíst tyhle stránky… http://garminoregon.wikispaces.com/
sorry, ze sa tak blbo pytam, ale aky je rozdiel madzi 450 a 450t a taktiez medzi 550 a 550t?
ked pozeram ceny tak mne ako laikovi nesedi cena za 550 kde je nizsia ako cena za 450t. preco to je tak? co ma 450t lepsie oproti 550? dik
verze t u obou modelu obsahuje prednahratou topo mapu evropy v meritku 1:100000
diky, okej takze t obsahuje prednahratu topo mapu europy v meritku 1:100000
a co potom ma ine 550 oproti 450?
no tak som sa dal na citanie parametrov ![]()
450 nema digi fotak, 550 fotak ma.
no ja by som sa teda priklonil k 450 bez t
Právě v tom srovnání není rychlost procesoru a podobné věci, takže úplně to na porovnání nestačí. V recenzi psali, že to má mít vylepšené třeba překreslování map, což je pro mě hodně důležité, ale jestli je to oproti starším verzím nebo všem, to už tam nebylo. A tím, že označení je nižší než 450 a ne 650, tak je to dost matoucí. Snad budou mít na skladě 450 i 550, asi to budu muset narychlo vyzkoušet. A nakonec vezmu teda nějakou verzi bez t. Myslím, že ty předehrané topografické Evropy nakonec potřebovat nebudu. Stejně vždycky potřebuji detailnější, když někde jedu.