Oregon 450 - Nezobrazuje se priblizeni k cili ani neoznamuje zvukovym signalem

Zdravicko…
Pred nejakou dobou cca 14 dni mi prestal Oregon 450 oznamovat priblizeni k cili - tedy klasickou obrazovku prijecz do cile, nutnou potvrtdit stiskem OK a ani nepipa klasicky zvuk pri priblizeni…

nevim jestli jsem si to nekde omylem roznastavil nebo co, zkousel jsem i reset nastaveni a nic :frowning: nevite cim by to mohlo byt? a jak to uvest do puvodniho stavu??? a v nastaveni jsem nastavovani teto funkce nenasel…
Pro rypaly - zvuky zapnute mam, normalne funguji…

Dekuji moc za jakoukoli radu…

pííííp :smiley:

PS: hele pomožte mu někdo, fakt je z toho nešťastnej :frowning:

jo jsem…:frowning:

Komu to píplo?!?!:@

A fakt jsi v cíli? :smiley:
Nevím. Mám O300 a nikdy mi to nepíplo (zvuky mám v GC profilu vypnuté) ale tlačítko "OK" to vyhazuje odjakživa. Zkusil bych "přežehlit" FW.

Mam O450asi 14dni, ale za vypnuti tyhle hlasky bych byl vdecny. Jak ji mam vypnout ? ;):slight_smile:

Neměl O450 taky beta verzi FW? Mě na O550 po nahrání beta verze taky nepípá. Ale nějak mě to netrápí.

No mas pravdu, vcera jsem prosel metr od cache a nic, tak jsem se k ni pak vracel, ale jen 50m :frowning: . Taky jsem spolehal na to pipnuti, jelikoz byla docela fest namraza a ja byl rad, ze stojim. Tak to budu zkoumat.

Quox ho má taky 14 dní, vyměňte si je :D:D:D

Upozornění na přiblížení je otázka POI. Pípne a zobrazí hlášku pokud to má daný POI nastavené. Jak dostáváš POI do Garmina? Nemá náhodou exportní makro tuhle fíčurku vypnutou? Jinak mám O550 s poslední beta verzí FW a pípá o 106 :frowning: Na štěstí nové exportní makro to už umí vypnout.

Ano mam tam nahranou nejakou Beta verzi FW… :slight_smile:

Exportuju do Garmina od te doby co ho mam pres jedno a to same makro jednim a tim samym nezmenenym zpusobem a to makrem GarminExportBeta pro GSAK, Kesky exportuju jako Cache a waypointy jako POIky a na waypointy se nenaviguju(opravdu jen minimalne, takze u tech by me no netrapilo…)
V nastaveni exportniho makra jsem tuto ficuru nenasel…

Sobik se plete. Garmin ma dve ruzna upozorneni na priblizeni…

a) Integrovane, ktere se zobrazi vzdy, kdyz se priblizite k cili na vzdalenost X metu pod uhlem Y… Je to svetla obrazovka s nutnosti potvrdit stiskem OK. A mam pocit, ze to ted po aktualizaci skutecne nejak prestalo delat.
b) Upozorneni pres POI, ktere se projevuje jako cerveny obdelnik v horni casti displeje. V GPX, ze ktereho se generuje POI, se da nastavit "proximity", coz je neco jako udaj o vzdalenosti, pri ktere ma byt upozornovano. Algoritmus je ale zase o neco slozitejsi.

Jinak sobiku, cerveny ramecek sel vypnout v mem makru vzdycky.

Proximity POI si vytvarim, nikdy jsem nic nezpozoroval.. :frowning: a ted premyslim jak se dela downgrade xD mam tu novou Betu a opravdu to bude zrejme tim… :-/

Vyreseno downgradem na verzi 4.20 tusim xD Diiky moc za radu - LOCK