Koupil jsem Oregon 400t a jsem trochu rozladěný z jeho citlivosti. Při navigování podle mapy i podle šipky se projevují výkyvy až o 180 stupňů. Jinými slovy fialová čára i šipka se najednou obrátí třeba i zpátky a potom se zase vrátí, zase někam skočí a tak. Jako koza..
Setkal se s tím už někdo?
Dík za každou odpověď.
Asi každý, kdo má Oregon … zkus nejnovější beta firmware 2.98 - je stejný pro všechny řady Oregonu
http://www8.garmin.com/support/download_details.jsp?id=4393
ps: ta fotka v avataru je fakt otřesná
… ale pokud barbora anička adam škrlová je nyní kantor, tak se moc omlouvám… ![]()
Dík, to mám nahrané. K tomu firmware nemám co dodat. Funguje bezvadně.
Spíš mne štve ta kozí šipka..
A tady jsi byl?
[cache]GC14MEF[/cache]
Kdo pomůže s tou citlivostí?
Ne :D:D
Co se týká skákavosti, jestli se to nepovede odstranit v nějakém z dalších (?) firmwarů, tak s tím asi nikdo nic neudělá. Pravděpodobně to způsobuje automatické zapínání a vypínání elektronického kompasu, u kterého nejde nastavit rychlost, při jaké se zapíná…![]()
A nepomohla by kalibrace kompasu? Obcas se mi to taky stane a mam pocit ze po kalibraci se to zlepsi…
To dělám pořád ..
Pomalu mi kalibrace kompasu začíná nahrazovat geocaching. :@
Mě se v tomhle nejvíce osvědčil firmware 2.85. Celkem mě toto chování štve. Mapa se otáčí jak chce.
HuntBehind : díky za INFO o novým beta firmware 2.98. Docela příjemná změna ![]()
Od posledniho firmwaru mi to prestalo delat, nebo jsem to jeste nezaznamenal, tohle ale neni problem pouze Oregonu, dovolim si tvrdit ze to same dela i 60CSX, LD-3W… treba ta ld-3w, pak samozrejme zalezi na programu - ukazuje smer po kazde zmene polohy, takze kdyz stojite na miste, je to jak na kolotoci, proto ma Oregon ten el.mag kompas k dobru - take ho kalibruji temer u kazde lesni cache, je to proste zarizeni ktere to z fyzikalniho zakona potrebuje a kdyz uz si ho clovek priplati, tak proc ho nevyuzit ze ![]()
No a presnost - v hustem lese dovede ke kesi temer na metr - dva, s rozdilem 10m jsem se u dobre zamerenych kesi nesetkal - dokonce i test Oregonu a 60CSX na geodetickem bode vysel lepe u Oregonu, ktery ukazoval uplne presne (60ka ukazovala o 2m dal), ale to je promenliva zalezitost, priste to muze byt opacne -> ve skalach se nam ale vice osvedcil Oregon, nemuzu si pomoci…![]()
Tahle skákavost mě štvala i u starého Legenda Cx, který el. kompas neměl. Jeden z upgradů firmwaru toto udělal a pak mi pomohl jen komplet reset, downgrade a opětovný upgrade. Netuším, čím to bylo způsobeno, ale projevovalo se to i u zmíněné 60CSx.
U mého Oregona se to projevovalo v jednom z ofi starších firmwarů, teď s betou nemám výraznější problém (2.98)
Včera jsem to zase vyzkoušel. Kalibrovat se musí opravdu každý den. Taky je pro geocaching potřeba nastavit tracklog ne nejjemnější záznam, jinak jsou čáry děsné.
Vidis, a ja u sve Visty kompas nekaliboval ani nepamatuji, a sipka mi neblazni. Mozna proto, ze u Oregonu z nepochopitelneho duvodu nejde spousta veci nastavovat, vcetne toho, kdy a za jakych podminek se ma brat smer jen z kompasu.
Nejjednodušší je se na vetsavěný kompas vykašlat a používat obyčejný kompas - rázem je po problému. Ukazuje furt správně a nekalibroval jsem ho ještě ani jednou ![]()