S tím naprosto souhlasím. Jen mi jde o to, že pokud ty silnice zmiznou již při měřítku 120m, tak je dosti nepraktické, což jsem popsal v předchozím příspěvku. Pokud to udělá až při měřítku 300m, tak potom naprostá spokojenost. Každopádně děkuji za každou radu…
No podle mě to logiku moc nemá. Dříve bylo zobrazeno vše a tak mi to vyhovovalo. Doufám, že je to jen bug a ne vlastnost.
Pokud je to vlastnost, tak bych očekával, že zmizí třeba nezpevněné silnice, elektrické vedení…a ne zpevněné silnice!
Vy toho naděláte s nějakou silnicí nebo cestičkou Tak si zkuste odzoomovat o hodně dál, do měřítka v řádu kilometrů, to je co mne vytáčí mnohem více… Na mapě pak jsou vidět puntíky s kdejakou zastrčenou dírou, ale větší města naopak už ne :@ Občas si v hospě u piva chci na mapě v GPS podívat do nějakého vzdáleného koutu naší republiky, ale když se není čeho chytit, to je pak zábava na kolik minut než se dostanu tam kam potřebuju…
To je ale asi hlavně mapou samotnou, to nezpůsobuje GPS jako taková.
Tak je to přesně tak jak jsem psal. Při zoomu 120m se již cesty ztratí (viz obrázek), což komplikuje orientaci. Nemůžu dojít na to, jak to změnit v nastavení…
Prosím tě, mohla by jsi se podívat co máš nastaveno v menu-nastavení-mapa-pokročilé nastavení-úrovně přiblížení a říct mi jak to máš nastavené?
Já jen, že u tebe jsem si všim, že ti cesty zmizí u 300m a mě právě už od 120m a nemohu pořád přijít, kde to změním (pokud to ovšem jde).
Jenom se hlásím jako další do party, silnice mi mizí při oddálení na 120 m, při 80 m tam stále jsou, takže úplně stejně jako u Vin_Lina. Oregon 300, 4.17beta.
Zdarec, já mám v menu - nastavení - mapa - pokročilé nastavení tyto hodnoty:
úrovně přiblížení - všechno na "Auto"
velikost textu - "Žádné", "Malá", "Střední", "Žádné"
podrobnost mapy - "Největší"
stínovaný reliéf - "Skrýt"
Mohl bych tě ještě poprosit o kontrolu nastavení - všeho co by s tím mohlo souviset? Byl bych ti moc vděčný a předem ti děkuji…
Mě totiž už vážně nenapadá, čím by to mohlo být…
Onedlho sa asi objaví nová beta. Na Oregon x50 už vyšla. Sú tam tieto zmeny:
Fixed issues relating to WAAS performance.
Fixed issue where the device would not regain a GPS signal after losing the GPS signal in a tunnel.
Fixed shutdown on the map screen when a waypoint was being moved to the same location as a geocache or other POIs.
Fixed an issue where the enabled/disabled option for custom maps could not be changed when two or more BirdsEye™ Satellite Imagery providers were on the device.
Fixed an issue where the device would not beep when approaching a destination while routing off-road.
Patch pre custom BirdsEye JNX mapy prebehol O.K., zobrazovanie custom KMZ máp je už O.K. aj keď je v prístroji viac JNX BirdsEye máp s rôznymi číslami Map Groups. (O tom, čo je to patch firmvéru sa dá dočítať tu: http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=7&thread_id=18475 ) Mimochodom: Na rastrovej mape cesty nemôžu zmiznúť.
Odstraň z Oregona všechny mapy (zazálohovat předem se doporučuje)
Nahraj do Oregona jednu jedinou (tu problémovou) mapu Z MAPSOURCE - ne tu zazálohovanou verzi.
Vyzkoušej funkčnost.
Když OK, přidej další mapu a vyzkoušej až najdeš tu co dělá bordel.
Já takhle našel kolizi AdresyČR v1 s FW 4.16B a 4.17B. Adresy ČR v2 již nekolidují. U tebe to bude nějakej problém ve vygenerované mapě z MapSource. Zkusil bych je všechny nakompilovat znova.
Víc už mě nic nenapadá.
Ahoj
Mám problém s mapou TOPO Czech v navigaci Oregon 450. Nedávno jsem si aktualizoval software navigace a z mapy mi zmizely všechny vedlejší (bílé) silnice, i při maximálním přiblížení. Hlavní (žluté) silnice a polní cesty (čárkované) se zobrazují jako vždy. Když přepnu na režim automobil, tak navigace naviguje i po těch zmizelých, ale prostě se nezobrazí (je tam jen šedý podklad). Napadá někoho řešení, zdá se to podobné, jako předchozí případy.
Přiblížení opravdu nehraje roli, mapa vždy fungovala, detaily pi přiblížení mám nastavené pořád stejně.
Asi před půl rokem se mi stalo totéž, dvakrát po sobě. Vůbec to nesouviselo s aktualizací firmware, prostě z ničeho nic silnice zmizely. Naštěstí se to stalo jen v aktuálním profilu. Když jsem se přepnul do jiného, bylo vše OK. Takže jsem pak ten postižený smazal a bylo to. Vysvětlení pro to nemám žádné, ale od té doby se to neopakovalo.