Oregon x50 (WebUpdater) firmware 3.90

Moje 450-tka přišla s verzí 3.20, nahrál jsem 3.80, bez problému, teď aktualizace na 3.90 taky bez problému.

Pripravil jsem tedy rgn i pro verzi 3.90, snad ti to pomuze…

Ke stahnuti http://gczl.cz/download/Recovery_Oregon_x50_390.zip

Tak aktualizace z 3.20 se nezdařila a nepomohl ani madbinův rgn.

Dakujem za snahu pomoct.
Skusil som aj ja s rovnakym negativnym vysledkom ako cez Updater alebo rucnom prekopirovani rgn suboru…jednoducho po napise Garmin uz dalej nebootuje.
Nastastie rovnakym postupom tam 3.40 islo vratit.
Skusil som vypnut aj Slovak Topo , prepnute do anglictiny …daco tam zostava co mu vadi ale co to moze byt netusim.
Inak s tou 3.40 som v podstate spokojny ale ked je na svete novsi fw, chcel som to skusit…

Tak bych tam nahrál tu 3.90 aby to nefungovalo a hodil jim to na hlavu. Buď to vyřeší nebo se zachovají "záručně".
Přijde mi takové pinožení jako ztráta času.
Ale je to vaše věc žejo. :smiley:

Jinak u mě nepomohlo ani vrácení verze 3.20. Už fakt nevím, to mě teď pěkně naštvali.

Jsem sice začátečník, ale nepomohlo by to tovární nastavení co je v menu navigace + smazat fyzicky mapy (gmapprom.img a gmapsupp.img) a pak teprve provést update na novou vezri FW?
A až pak tam nahrnout mapy znovu?

u mé, měsíc staré 450 bez problému, jak verze 3.80, tak teď nově i 3.90, jen ta čeština je fakt hrozná:@- geocaching=schránky s poklady:o atd. Proto nainstalován neoficiální překlad:D

Do menu se tak trochu blbě dostává, když zařízení nejde spustit. Ostatní je k ničemu.

Pochopil jsem z diskuze, že mu verze 3.4 funguje, proto jsem psal.

Ano verzia 3.4 nastastie ide ale vzdy po neuspesnom update musim zmazat rucne garmin\gupdate.gcd inak by sa to zase po odpojeni od PC zase updateovalo a kruh by sa uzavrel…
Subory img som sa bal zmazat…

Ty dva jmenované (gmapprom.img a gmapsupp.img) můžeš smazat, teda pokud máš z čeho nainstalovat nové mapy. Ostatní NE! S tím už zkušenosti mám z jiné navigace. A vlastně po včerejšku i z O55Ot, kdy jsem instaloval mapy. Navíc se to můžeš dočíst i zde (http://www.path.cz/forum/viewtopic.php?f=19&t=373)
A pak jsem myslel, že by mohlo pomoct to "Obnovit předvolby na tovární nastavení".
Jinak nemohu poradit, páč se sám učím a tápu.

Tak nakonec se povedlo dostat na 3.40 přes rgn a předchozím smazání gupdate.gcd. Myslím, že zas dlouho nic updatovat nebudu. Minimálně do doby než si soudruzi od Garminu uvědomí, co vydávají za shity. Howgh.

motty.rt: mel jsem ten samy problem a uspesne jsem rozchodil jak 3.80, tak i 3.90. Zkus se podivat na tema, kde se to resilo, mam takovy dojem, ze to bylo zrovna v tom 3.80.

Hlasim uspech pri prechodu z 3.80 na 3.90. K aktualizaci jsem pristupoval se znacnou davkou neduvery, jelikoz pri minulem upgradu jsem skoncil na znamen napisu GARMIN a tak pomohl az recovery balicek.

Ted jsem radsi udelal opatreni hned na zacatku.

• vyndal jsem SD kartu
  • prepnul jsem na anglictinu
  • smazal jsem vsechny moje GPXka a vsechny GPXka, ktere vznikla naznamem proslych tras

Spustil jsem WebUpdater_242 a skoncil jsem s tim, ze mi WebUpdater oznamil, ze je soubor poskozen. Aha zapomnel jsem jeste na malickost.

• prepnul jsem komunikaci na Seriovy rezim GARMIN

A znovu spustil WebUpdater a vse probehlo. Sice mi bylo oznameno, ze nova verze [color=red]NENI[/color] nalezena a soucasne se mne to zeptalo zda ji chci nainstalovat :o , tak jsem pokracoval.

Jen to cekani po odpojeni od USB a zapnuti GPSky a probehnuti vsech tech obrazovek s napisem GARMIN s pentlickami nad i pod timto napisem je mirne stresujici.

No myslim, ze by mel GARMIN napsat takovou malou kucharku co delat nez zacnu aktualizovat fimware.

S474N: No já zkusil kdeco, ale schůdné bylo jen mnou výše napsané.
Solim: By neměli vydávat žádnou kuchařku, ale solidní FW. Být tu konkurence, tak si tohle dovolí jenom jednou.

Nedalo mi to a dal som mu este jednu sancu…
V setupe som vymazal vsetko co ponukol na vymazanie a pouzil som este mackadlo tovarenske nastavenie…
Mapy som nemazal ale iba som disabloval Slovak topo…
Po skopirovani gupdate.gcd do garmina priamo z TC, to najprv vypadalo tak isto ako doteraz, ale potom sa (5sec?) dolu pod napisom "Garmin" objavil malicky napis uploading maps a potom konecne nabehol.
Co z toho vyssie uvedeneho bolo klucove neviem, osobne typujem na to mazanie cez menu v setupe.
Takze terazky idem zistovat co je tam vlastne noveho…Dik za pomoc a povzbudzovanie.

Zda se ze ve verzi 3.90 je nejaka omezena cestina, napriklad:
Zobrazit poklady - Quick Filter
Pri navigaci na kesku
Enter Next Stage
zřejmě nové funkce nestihli přeložit

Tak toto už bylo i v předchozí verzi. :slight_smile:

A stáhl jsi si i češtinu, která je součástí toho upgradu? Jestli jo a není to tam, tak budeš muset počkat až to někdo přeloží. Jinak nepřeloženýho toho je podstatně víc a nejen v téhle verzi fw.