Ja a moje pritelkyne jsme dnes odlovili kesku GCWPPR - Orty (JC, mezi Borkem a Hrdejovicemi). Znam toto dilo uz od mala. Jako maly kluk mne sem vodival kamaradovo tata, ale uplne dovnitr nas nikdy nevzal. Odlovem teto kesky sme v nas tak trochu probudili zvedavost a tak hledame cloveka, nebo partu lidi, kteri by byli ochotni se spolecne do Ort vypravit. Samozrejme na nase vlastni nebezpeci.. Najde se nekdo?
Parkrat jsem se tam byl podivat, uz bych tam bez mapy asi nezabloudil :ú ale mapa je stale dobra
rad bych se tam zase nekdy vypravil uz jsem tam nebyl asi dva roky, pry se tam dost zmenilo, a snad se to bude i zasypavat protoze by tudy mel vest koridor na prahu
Muzem se domluvit.
Pisni na [email protected] ![]()
Bych se tam i taky mrknul, vypada to fakt hodne dobre. Podle fotek tam ale byva hodne vody a proto myslim, ze je to ted hodne predcasne a chtelo by to, az bude sucho …
Je to misty az 15m pod povrchem. Obavam se, ze tam sucho nebude nikdy…
Staci projit uvodni kaluz asi 20m a pak je to cele v suchu
po povodnich je hladina celekm nizko, takze je to ted vce pristupne. Zkusim se tam nekdy podivat z kraje jestli to bude mozne, ted to bude asi horsi z duvodu tani…
taky bych se rád přidal
Z Prahy to mám sice trochu daleko, ale tedy, tohle stojí za návštěvu! Překvapilo mě, jak je to podle mapy rozsáhlé. Určitě bych se rád zůčastnil průzkumu.
Jako malej jsem v Ortech vyrůstal, když nebylo co, tak jsme jeli na "návštěvu".
Je to moc hezké a snad nikdy jsme neměli problém s vodou, i když je pravda, že takhle v zimě jsem tam snad nikdy nebyl.
Teď bych se tam zas někdy podíval, ale volného času je jak šafránu, takže z toho určitě sejde.
P.S.: S takovoutou lokální žádostí doporučuji se obrátit na regionální skuzní fórum, kde najdeš pomoc možná snáze.
Najdeš nás na této adrese www.geojih.cz
A k zásypu nevidím důvod, neboť dálnice povede o notný kus vedle. Jestli někdy vůbec povede. ![]()
Myslím že se nejedná o dálnici, ale byl tu projektovaný železniční koridor, údajně jsou uvnitř na stěnách už výškové kóty. Ale to ukáže nadcházející průzkum.
Jsem rad, ze to tu vyvolalo takovy zajem!
Bart_ICQ psal, ze se dnes zajde podivat na misto jak to vypada s vodou a pak se uvidi…
Na geojih.cz jsem se asi pred 14 dny registroval. Do dnesniho dne mi neprisel aktivacni mail. Jestli chces, napis to tam za me ![]()
Dej pak prosim vedet jak to dopadlo.
Ja koukal na vsechny fotky u kesky a vypada to, ze prave v tuhle dobu, kdy taje snih, tak je tam vody fakt hodne.
Pripadne dejte prosim nekdo vedet, zda nepojedete z Prahy ci okoli, ze bych se vam nabidnul jako zavazi do auta (100kg zive vahy vyrazne zvysuje stabilitu vozu). ![]()
Pripadne se nabizim jako oficilani fotograf expedice. ![]()
loni v létě bylo vody tolik, že jsme museli při brodění sundat i slipy. Jinak se tam dá vlézt jedním propadem - tím jsem vylejzali ven, tam se člověk jen ušpiní, ale nenamočí.
Od nas nechodi zadny aktivacni mail. My si aktivujeme nove cleny sami a jak tak koukam, tak tvuj profil je jiz delsi dobu aktivni. Takze se tam muzes v klidu prihlasit. ![]()
Tak pruzkum dopadl OK
mezi dvermi voda nestala, moje blba hlava nechala v aute baterku tak jsem se nechtel vracet, jinak voda byla asi v dlouhodobem normalu, ackoli se do podzemi valila od vchodu do trojky. Ten je taky sesuty natolik, ze se tam uz delsi dobu asi nikdo nepodiva. Ale myslim ze s holinkama by se dalo jeste po nekolik dnu do dvojky a jednicky v pohode dostat. Pripadne to vezmem tim zavalem, ten uz jsem tam objevil kdysi asi před třemi roky ![]()
B)
Tak Zdar a klidně napište…
Pro jihocechy tema zalozeno i na geojih - http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=17&thread_id=17573&pid=254746#post_254746