37 za celý den v Plzni (ráno jsem v šest začal na Pofiderní keši, kterou jsem ale jako jedinou za celej den nedal a večer v půl devátý skončil na bonusovce Plzeňských řek). To byl hezkej vejletík B). Miluju kombajny. Doháním PaBu s Dorcadionem
Ale borci Dandra s Čejdou, co jsem se někde dočet, dali 54 při brněnském geoplenění :D. To bylo za jeden den, nevím kolik dní tam byli a jestli druhý den nedali ještě o trošku víc
Jo jo. Geokombanisty ty mám "opravdu rád".
Jednou jsem po nich lovil keše ve městě. V podstatě to znamenalo znovu keše pořádně zavřít, uložit a zamaskovat. Asi neměli den, či co.
Jen doufám, že takový přístup není standardem.
Osobak mam ted jeden docela jednoznacny. 15.8.2007. Neprilis trenovane telo zvykle na Pardubickou rovinu na kole v Jizerkach v terenu. V sedle jsem sedel od 7:30 do 21:30 s pulhodinovou prestavkou na obed. Fantasticke kopce, vcetne vyslap s kolem zadech na Muchov po cervene. Nikdy nedokazu zapomenout na navrat za nadherneho zapadu slunce, kdy to clovek vali po celodennim tapani po Jizerske magistrale a za Jizeru a Smedavu zapad slunce. Neslo o pocet ani kilometru ani cachi. Proste jen si uzit pohodu.
Taky něco přidám. Nejrychleji nalezených 100 kešu za 58 dní a max. 11 kešu za den na CGC eventu. Tím asi nikoho neoslním.
Ale máme 4 FTF v jednom dni. To byl slušný beta test.
7.3. - 17.6. tohoto roku, můžeš si to v mém profilu překontrolovat jasně, dá se to celkem snadno zfalšovat, takže pokud mi nevěříš, moc s tím nenadělám
chce to samozřejmě vhodnou konstelaci okolností - existovat po většinu doby v Praze nebo v Brně, začít kešovat až nedávno kdy už kolem byly stovky keší, nepracovat od nevidim do nevidim, nekombajnovat to tak že v sobotu v 6 ráno začnu a v 9 večer skončim… naopak, brát to stylem "každý den si cestou z práce dvě, tři seberu". Paradoxně právě kvůli tomuhle mi dodneška chybí nejbližší cache od domu, od níž asi 40m denně nastupuju do autobusu prostě jsem si ji tehdy schovával, až nebude do čeho píchnout Místy to ale fakt bylo dost náročný, zejména když jsem byl o víkendu někde, kde v okruhu 10km byly 4 cache a všechny po kopcích okolo a já ani neměl auto na přiblížení… proto jsem s tím rychle po dosažení stovky seknul - víceméně neúmyslně, když jsem si "denní dávku" nechal až asi na jedenáctou večer kdy jsem nenašel ani jednu ze dvou keší v plánu a přemýšlet o dalších se mi fakt už nechtělo
když jsem dal šňůru přes 100 dní, asi nikoho nepřekvapí že nejrychlejší stovka (bráno od foundu č. x01 do (x+1)00) padla za 27 dní (ale byla to hned ta první! - jinak třetí, právě během šňůry, trvala jen o den déle)
No už je nebudu zveřejňovat. Vyříkali jsme si to.
I když kombajnéři to nechtějí moc přiznat a svádějí to na kde co.
Jsem názoru, že když chci udělat ve městě co nejvíce keší, tak jde kvantita na úkor kvality. Zvlášť když napíší dopředu ať se místní kešeři třesou, že jdou vyplenit město.
Zajímal by mne názor dalších kešerů, kteří dají za den ve městě přes 20 - 30 keší. Jestli to někdo po pravdě přizná, jak to je.
Ale aby bylo jasno - já to nikomu neberu. Pokud je keš uložena zpět na původní místo, s původním maskováním a není odhalena, ať si každý provozuje geocaching jak chce - podle několika daných jednoduchých pravidel. To se mi na tom lovení krabiček líbí, že z toho může každý vzít co jeho jest.
Tak když to již nechceš zveřejňovat a již jste si to vyříkali, tak to sem již nepiš. A další věc co jsem moc nepochopil je ta kvantita na úkor kvality o které píšeš. Myslíš tu kvalitu městských pixel umístěných různě po smeťákách, v parcích v jediném pařezu, který je cílem všech venčících se psů a lidí, na březích smrdutých stok a podobné vychytávky?:( Jo tak to si všichni tu kvalitu vychutnávaj plnými doušky a nejen ti co jich odloví více jak 20 za den. Jestli myslíš kvalitu zážitku tak to se neodvíjí od počtu nalezených pixel za den, ale od kvality těch pixel co najdeš a ta je bohužel čím dále tím více bídnější a bídnější. Dnes je to bohužel u městských pixel o tom, že jich musíš najít 10, aby jsi si u jedenáctý mohl říci, jo tak ta stála za to. Podívej se dnes do logů, co je množí nářků na nevhodné umístění, nekvalitní technické provedení, nekvalitní úkryty, špatné zaměření a další. A to plenění měst? Ano, to je dnes jediný způsob, že dáš dohromady nějakou partu, vyjedete a při těch odlovech v chirurgických rukavicích, zažijete i někde trochu té srandy, na kterou se pak dá vzpomínat. Třeba např. když nás v Brně vyrazilo 16 na pixlu "SUDOKU" a na místě samém jsme zjistili, že ani jeden z nás nemá GPSku.
Nemám v úmyslu někoho veřejně pranýřovat. Jen mne zajímal stav věci.
Co do kvality nechci řešit motivaci či prožitek kešera. Spíš mne zajímala technická stránka věci. Zda máš čas při "geokombajnu" (nevím jak to nazvat - plenění ani kombajn mi nesedí a určitě není ani adekvátní) keš v klidu bez cizích očí vyzvednout, vrátit a místo původně zamaskovat. Nebo je to spíš rychlovka?
Z toho co jsem našel po "geokombajnu" mi to připadalo jako rychlovka.
A ptám se. Je to normální? Nebo to byla výjimka a měl jsem smůl?
Ja se tu taky musim "pochlubit" jeste jednim svym rekordem. Zajimalo by me, jestli se mi nekdo aspon priblizi na vzdalenost parniku?
Na svych 900 nalezu nemam ani jedno FTF
To je spíše věcí bydliště, zde by to teda byl určo problém!
V rozmezí 17.9.-25.11.06 10x FTF z 26 nálezů ukazuje situaci v Mor. krasu.
Ale to by sis musel nachystat nohy a do nekterých autem nepřístupných míst dorazit na kole nebo po svých.
Pokud se neda az na misto dojet autem, tak zde FTF počká i den, dva,
nebo má keš 10 nálezů v průběhu 4 hezkých letních měsíců od zveřejnění, během kterých má drive-in o pár km vedle 70 found logů.
N/C
Ale můj osobák je 6 ks/107 km na kole během dne.
Co se týče kvality vs. kvantity myslím že to bylo myšleno tak, že když při kombajnování 90% času zírám na displej GPS a zbylých 10% času hledám objekt popsaný při v hintu, nemám ani čas zjistit, k jakému objektu se keš vlastně vztahuje a což teprve se s tím objektem seznámit a relevantně se jím pokochat.
Je na druhou stranu pravda že např. traditional vztahující se k muzeu není kolikrát ničím jiným než bodem, pokud se do toho muzea nejdu podívat…
A koneckonců existují cache, které ničím jiným než bodem ani být nemůžou, protože jejich smysl nejde pochopit ani když si na to vyhradím čtvrt hodiny :o
My naštěstí čísla nehoníme. V mnoha případech jsme museli po někom znovu přemaskovat a to je docela smutné, ale nelze říci zda to tak nechal kačer, nebo byl někým viděn. Vždycky pokud jde o mimoměstskou cache jde v první řadě o hezkou procházku a cache je příjemným bonusem na této procházce. Kombajnéři mi připadají něco jako závislí na herních automatech
Pro mne byla zatím smutně veselým osobáčkem keška [cache]GC128TX[/cache]-lovil jsem ji týden (což se mi zatím u žádné jiné nepovedlo), načtyřikrát-při posledním (a úspěšném) pokusu o odlovení už to bylo něco mezi otázkou cti a zoufalým snažením. Ale uznávám, že na Solimovu tříměsíční mrzlou keš to rozhodně nemá…
GeoHunt "24 le Prag". Muj vlastní 24-hod tah na prazske tradicional. Nasel jsem 53 cachi, zdrzel se u 4 mezitim DNF nebo nedostupnych a 4 dle situace opustil. Podle tracklogu po odecteni MHD jsem našlapal krizem krazem Prahou 48,5km. Na poslední dve hodiny jsem jiz odpadl, ale bojovka to byla gut. Zajimave, ze je keska na tomto miste bez uhony. Diky za kesku, a hlavne,…mame te!!! (696)
[view this log on a separate page]
Podle toho co tady čtu v diskusi je to zatím max. výkon.
Teď v neděli pokus o 6 cachí, z toho 4 DNF. Tohle doufám hned tak nepřekonám.
(1x ne zcela pochopený listing multiny, 1x nenalezena ta pravá indicie mysterky, 1x čerstvě disablovaná a fyzicky odstraněná cache, 1x DNF prosté).