Teda včea jsem yl se svou přítelkou na petříně na večerní dolovy..ještě nemám PDA taže jsem si vyfotil z map.cz 6 kešek a vyrazili jsme…
prvni ani druhou jsme nenašli, což mou drahou polovičku pěkně dopálilo a nechtěla hledat dál..ale nakonec jsme šli..říkal jsem ji že na petříně jsou 4TB..
při cestě jsme odlovili úspěšně dvě kešky a jednu vynechali..
u kešky na Petříně
[cache]GCXJR[/cache]
Jsme se zdrželi dlouho..hledání mi bez GPS zabralo víc jak pul hodiny…a až to tam uvidíte tak já to tam celý prolezl tim velkym strmym kopcem za tou bílou stěnou/erbem..nebo co to je..:|:|
nakonec přítelka zamířila na místo a ukázala…ovšem co mě teda dost rozhořčilo bylo…že v kešce už nebyl ani jeden travelbug..a proč?
Protože nějakej hamounickej kačer si vzal dva travelbugy..:@
Rozhodl jsem se že teda už nebudu nikomu po mě taky nic nechávat když to takhle chodí..:@:@:@
No co si o tom jako myslíte??
Sice je fakt že jeden TB tam dal ale co jako? to jako kvuli tomu si teda veme dva?
p.s.:na nás TB nezbyl protože ten jeden co tam dal..vzal jeden kačer který přišel chvíli před námi :o
TB a GC nejsou předměty na výměnu, takže si jich může vzít každý kolik unese. /Samozřejmě jen pokud má možnost s nimi dále naložit podle přání majitele/
V pořádku není když je nějaký hamoun vezme všechny jen proto aby byli ostatní naštvaný. /To je tzv. hamounství, které sice není v rozporu s pravidly, ale…/
och je, uz je to tu zase, doporucuju precist si hromadu diskuzi, ktere uz se kvuli tomuhle vedly a ktere rozvinou vzdy nadseni novacci, kteri se nemuzou dockat prvnich nalezenych tb/coinu a kdyz jim je nekdo vybere pred nosem, jsou z toho zklamani. nic nefer na tom neni, nevim co by melo byt nefer na tom, ze nekdo navstivi podruhe kesku. ze jako uz vi, kde je schovana? no a? naopak tb a coiny maji cestovat. je to hra ve hre. jejich ukolem neni cekat na toho a toho. a zaplatpambu za ty, co jim to cestovani umoznuji.
no a co se tyce vzeti o jednoho tb/coinu vic, nez jsem vlozil.. a nevyjde to na stejno, jako kdyz vezmu jeden a zadny nedam? to je prece vetsinou. vzdyt nedrzim u sebe mesice tb/coin jen proto, abych ho mohl vymenit kus za kus, az nekdy v budoucnu mozna na nejaky padnu. a i kdyby si ty 2 vzal a nic nedal - kazdy majitel tb/coinu bude jen rad, ze se jejich predmety hybaji.
Hele, já nevim, že to bereš tak vážně. Vždyť se nic tak hroznýho nestalo. Nikde není napsáno, kolik travelbugů může člověk vzít a kolik vložit. Taky občas vezmu TB a nedam tam za něj nic.
Je to možná trošku nefér, ale u těchle předmětů jde hlavně o to, aby cestovaly a ne aby tvrdly v cachi, než si pro ně někdo přijde. A často jde taky o to, aby cestovaly na určitá místa, takže mně třeba daleko víc štve, když je na TB nápis, jak kráva "Cestuju do Číny, prosím nedávejte mě do odlehlých cachí", člověk ho dá do turistické cache v Praze, aby se tam teda dostal rychle, když se snaží závodit s jiným TB, a ejhle už po třetím cacherovi je zas v nějaký mysterce v horní dolní…
Taky mně štve, že u TB a coinu z ciziny nedokáže někdo napsat aspoň větu anglicky.
Rozhodně mně ale neštve, když si někdo vezme dva TB a zvlášť, když tam nechá ještě jednoho jiného, to mi víc vadí, když tady někdo někoho kvůli každý blbosti tahá po fórech a ani neví, jestli třeba neměl nějaký pádnější důvod než jen "hamounství".
A ještě bych doplnil Dáina. Nerozčilujte se, že není zalogováno a TB a GC odebrány ihned. Ne každý je neustále online. Třeba při dovolených to může trvat i déle než týden.
2 Dawit:
nevim jak to máš daleko, ale jeden coin najdeš určitě tady - [cache]GC148D1[/cache] - je tam už skoro půl roku a štve to nejenom mě, ale hlavně majitele. Já se tam dostanu až bude hezky, tak neváhej a zachraň ho
2 alkes:
no s tou angl. to je těžký. Používám větu - very nice coin, thank you - ale nevím jestli by nebylo lepší napsat něco zajímavého česky
Mě nejde hnát se za keškama kde jsou travelbugy abych jo supr měl..ale spíš jsem řešil to, žemi přišlo ferovější chování nechat taky něco pro ostatní…ale asi jsem v otomhle opravdu bláhovej začátečník..
Ale tak už to vim a budu se tim řídit
jo a to že si nedal nic za travelbug to chápu! dyk to neni hracka nic..na to se nevztahují pravidla "něco za něco"..to jsem přeci neřešil..
Jasně. Já myslim, že to kolikrát i stačí a určitě se to snese dohromady v jednom logu i s tím zajímavým českým popisem.
Při dnešní ztrátovosti coinů je stejně možná lepší log napsanej třeba jenom Laponsky než žádnej log.
Včera jsem byl na lovu a objevit dva TB tak bych je vzal také. A neměl bych pocit hamounství. Příští týden mám cestu 160 km daleko a další 300 km - vzal bych je s sebou. Pokud někdo vezme dva TB a jeden vloží tak je si nechce používat jako klíčenku…
Osobně mi to nepřipadá nefér, jak píše většina - TB a GC mají cestovat. Jedniné místo kde by se měli platit trošku jiná pravidla jsou dle mého názoru TB hotely. Když jsem zavítal na [cache]GC17H92[/cache] byla narvanej k prasknutí (asi 10 TB a GC). Asi by nebylo úplně korektní, pokud bych je všechny vzal, aniž bych měl cestu směrem jejich putování.
tahle diskuze tu byla už x-krát, pokud si vzal dotyčný 2*TB žádný zákon GC neporušil, naopak je nejspíš agilnější a snad i rychleji je někam umístí, což je záměr vlastníka "putovního předmětu".
Jo horší je fakt když dojdu ke keši kde je registrovaný coin už třeba rok a není tam a vlastník coinu s tím nic nedělá.
Osobně se divím že šel 2*TB out, to většinou mince hned zmiznou, tady u nás na Jižní Moravě dokáže TB přežít i deset návštěv keše, než se někdo uráčí ho vzít.
To se mi taky stalo. Panenka, kterou jsem vláčel snad 20 nálezů. Pak jsem ji konečně uložil a najednou měl možnost ji uložit hned ve třech z dalších pěti.
To jsou ty zákony.B)
Já myslím, že byste tohle téma mohli ukončit, kušovat a začít kešovat. Pokud chce někdo GC nebo TB tak prostě musí být rychlejší a nebo navštívit na nějakém eventu "bugáreň", jak toto místo hezky nazývá Šaman. Uvědomte si všichni, že TB i GC je majetek jejich ownera a ten má pro ně nějaký úkol. I kdyby jen cestovat. A tak všichni, kdo jsou schopni a ochotni si coin nebo TB vzít a pomoci mu v úkolu jsou vítáni a je jedno, jestli si vezmou jeden, pět či více předmětů. I kdyby to bylo z nového nacpaného TBhotelu, pokud tam je 10 předmětů které chtějí na severní pól, tak je klidně vezmu všechny a nebudu se stydět, POKUD budu mít cestu na sever. A jestli na někoho něco zbyde mne nezajímá. To není o kolegiálnosti, v člověče nezlobse když budeš moci, tak taky soupeře vyhodíš přesto že Ti je ho třeba líto. To je hra a basta. Kdo chce hrát, tak ať hraje a kdo chce nadávat a červenat zlostí, tak ať si vleze do ohrady mezi krocany. To není ani útok proti tobě Dawite, ani proti ostatním, to je jen konstatování . HOWG