Před pár týdny mi přestaly chodit maily odsud na gmail.com. Poslední je z 12.9. Nastavil jsem jiný na gmail.com a taky nic, ale na jiný server mimo gmail upozornění chodí. Ve spamu nic není, geocaching.cz mám i na whitelistu. Maily odjinud mi na gmail chodí normálně, jenom odsud se někde ztrácejí a vůbec nedorazí.
Poslední oznámení mi došlo na zprávu 12.8. od té doby jsem měl další zprávu až 12.9. a na tu mi už oznámení nepřišlo. Poté, co mi nepřišlo ani oznámení na další zprávu jsem kontroloval nastavení, a tam je zasílat oznámení. Takže evidentně chyba není jen u tebe...
Zatím jsem to neměl moc čas řešit a myslel jsem si taky, jestli jsem to oznámení někde nepřehlédl.
Já jsem taky zjistila, že mi oznámení o soukromých zprávách z GC.cz na mail (gmail) nechodí. Ani do spamu, ani jinam. Už někdo zjistil, čím to je, prosím?
Nemusí být tak úplně pravda. Záleží na tom, co přesně způsobilo nedoručení.
Kromě kontroly blacklistu se provádí výpočet čísla, které bychom mohli nazvat „spam skóre“ (přesný název neznám, znám jenom principy). Domnívám se, že algoritmus výpočtu není veřejný, protože by to tak trochu postrádalo smysl. Na základě obsahu (a možná ještě dalších věcí, to fakt nevím) se pro každou zprávu vypočítá toto skóre. A podle jeho výše se může přijímací server (zde asi gmail) rozhodnout, co udělá, od toho, že zprávu jednoduše pustí do schránky, přes umístění zprávy do složky se spamem až po úplné zahození zprávy bez toho, aby se o ní příjemce vůbec dozvěděl. To pak opravdu záleží jenom na tom serveru, co s tím udělá.
Osobně si myslím, že by se příčina mohla hledat někde zde, ale rozhodně na tohle téma nejsem odborník, takže mě v tuto chvíli berte jenom jako mírně poučeného laika.