ech, lépe nepatlat si to soukromě na mailu a dát to veřejně na fórum.
jednak, já nejsem autor keše, to je evass, já jsem jenom takovej kibic :e)
druhak … ten gws save se tváří jako úplně normální a správnej save, kterej rozhodně na žádný problémy neukazuje. takže se musíme držet logu.
z něj to vypadá, že to vždy zahyne po ShowScreen(Item screen). což by dávalo smysl, když se ten seznam potom naplní nesmysly.
ovšem fascinuje mě, že se vždycky (zjevně ještě než to spadne) stihne zavolat Cartridge:Stop. to by se asi mohlo stát, kdyby to bylo nějak "at-exit" toho programu, ale to je celkem absurdní myšlenka, že by to bylo naprogramováno takhle… pravděpodobnější je, že se program s něčím nesmíří a umře "kontrolovaně". to, že přitom zasekne celé zařízení, je fascinující.
evo, mohla bys zkusit vybuildit a poslat haraldovi dvě varianty cartridge?
první stejná jako ta co je na webu, ale má něco v OnStop eventu pro cartridge. to je celkem jedno co, nějakej messagebox třeba, hlavně aby se to zalogovalo.
a druhá, která vůbec nepoužívá to ShowScreen.
a haralde, až (jestli) ti to eva pošle, tak to prosím vyzkoušej a z obou variant pošli logy (stačí gwl, z těch sejvů tedy asi nic nevykoukám(e))
a wmh, nemáš náhodou log z toho padajícího Ad Mortem? že bychom zkusili najít podobnosti?
(samozřejmě je možné, že jsou to dvě různé chyby. ale tak za zkoušku nic nedáme)
nicméně to, že na jednom zařízení to padá a na jiném ne, bych možná dokázal okecat:
protože pomohl několikanásobný restart, je možné, že jde o to, jak a co konkrétně má to zařízení naskládáno v paměti. problémy pravděpodobně budou stejné, ale v jednom případě se neprojeví a v druhém vedou k zaseknutí celého stroje.
kdybychom sehnali dva funkční oregony, z čehož jeden je "padavý" a druhý "nepadavý", nahráli do nich stejný firmware, a všechno z nich smazali, udělali master reset nebo něco podobného a spustili je (přibližně) ve stejnou chvíli, hádám, že by se chovaly stejně - buďto by padly oba, nebo pravděpodobněji by oba fungovaly.