Narazil jsem na takovou zajimavost, ktere jsem si doposud nevsiml. Pokud si treba v MapSource nebo na www.mapy.cz naplanuji trasu napriklad Praha - Brno. Tak i presto, ze to clovek vidi jako trasu, tak jsou to v realu pouze 2 body. Pokud to clovek pouzije v Geogetu v kombinaci s vypisem kesi kolem trasy, tak diky tomu, ze to bere jako spojnici dvou bodu (usecku mezi Praha - Brno) tak napriklad pri zvolene vzdalenosti 5km zobrazi kese pouze nad dalnici, ale jiz ne pod ni.
Z toho vyplyva muj dotaz, co pouzivate pro planovani tras tak, aby to do GPX ukladalo opravdu celou trasu tak, jak ma byt.
fremen.cz: no v MapSource to jde taky prevest na route, jde to i ulozit jako GPX, jenze kdyz ho nactes v cemkoliv jinem, tak ti to zobrazi pouze jako dva body. A to prave nechapu.
Tak jsem si stahl a nainstaloval nejnovejsi verzi, udelal jsem si dva body, mezi nima vytvoril trasu, kterou jsem nasledne exportoval do GPX a to same. Kdyz to i nactu v Google Earth, tak trasa nikde a pouze dva body.
před tím exportem musíš v BaseCampu dát na té trase "create route", nebo "convert to route" volbu (nevim přesně, nesedím u toho), tzn vytvoří se ti mezi těma dvěma bodama trasa s waypointy, které sežere GPSka podle kterých bude navigovat
fremen.cz: az takovy debil opravdu nejsem. Proste dam 2 body, ty potom oznacim a z nich dam vytvorit trasu. Trasa se vytvori, muzu si ji prohlizet, ale jakmile ji ulozim do GPX, tak smolik pacholik. A to same dela MapSource, BaseCamp i www.mapy.cz
No nevím, ale já používám "Create GPX of Route" standardně na gc.com. Nechám si vygenerovat trasu jako pro PQ, ale pak si to uložím jako gpx a tohle načtu do GG a pohoda…
Sally&eL: nejde o to, jak to prijde me, ale v Google Earth to opetovne zobrazi pouze dva body. Ano, filtrovani v Geogetu funguje, ale podivej se na vysledky exportu kolem te trasy a zjistis to, co jsem zjistil ja v prvnim prispevku
Sally&eL: no ja bych spis rekl, ze si toho nikdo nevsiml, vcetne me. Ona se ta chyba nejvic projevi na vetsich vzdalenostech, kde silnice neni primo - viz prave ta Praha a Brno. Ja to zjistil tak, ze jsem si po exportu dal zobrazit mapu kesi a potom jsem neveril svym ocim. A nakonec mi to docvaklo, proc to tak je.
Mimochodem, da se to i overit tak, ze si clovek spusti GeoJarry, v Query se prepne na Route, vybere si tu danou cestu a nasledne klikne na "Source route". Vysledny soubor kdyz prohledne v MapSource, tak clovek vidi, jak to "vidi" Geoget.
EDIT: stejne tak se to da importovat do Google Earth, ktery to zobrazi taky tak - tak si clovek muze nejrychleji overit, jak to je. Pokud by se nekde neco zmenilo, tak na urovni primo toho GPX, nez u Geogetu, protoze Google Earth s nim nema taktez nic spolecneho.
…myslím že to fungovalo - měl jsem takhle naplánovanou trasu z NY na Floridu a zpět, a taky když jsem jel z Irska přes UK a Španělsko, tak to taky kopírovalo trasu. V GeoKuku mě to ukazovalo OK - nevšiml jsem si že by trasa byla mimo kešky
na mapy.cz jsem nechal vytvořit trasu Praha - Brno - Ostrava, vyexportoval jí do GPX a úsek Praha - Brno je opravdu jedna čára. Podle všeho to exportuje jen významné lomové body trasy (Praha - Brno je pořád po dálnici)