Pocasi, orkany a log cache

Je brezen 2008 a zacina byt geo-nepriznive pocasi. O vikendu v okoli nezaznamenana zadna cache, ted tu (Praha) leze a kde neprsi, tak asi brzo zacne. Od pulky tydne mam ma zacit snezit, tak to jeste vice zkomplikuje lov.

A to mam doma 3x TB, a dalsi 2x TB vlastni co chci vypustit do sveta. A mozna i 1x GC. Takhle to tam ale venku zmrzne.

A co vy? Nemate taky pocit geocache abstaku?

Ne, protože správný závislák na počasí nehledí a na lov vyráží třeba i v orkánu :slight_smile:

Naopak, pro městské a turisticky vytížené keše je hnusné počasí zárukou klidného odlovu. Takže vlastně začíná geopěkné počasí :slight_smile:

absťák nemáme. jdeme za každého počasí. v dobách, kdy jsme byli mudlové, tak jsme byli zalezlí doma. je to fakt adrenalin. ve vichřici jsem chtěl jít na kešku, co je na komíně. ale zvítězil rozum. i u paty komína to však stálo za to. a ještě v noci. keškám a kačerům zdar.
odnikudnikam

No abych pravdu rekl, tak jsem se v nedeli udrzoval ve stale a konstantni vlhkosti, a nevim kolik desticku se okolo mne prehnalo. Stromy co chtely spadnou, tak uz lezely na zemi, tak to uz byla pohoda. Jinak docela rad vyuzivam pro mudly nepriznive pocasi, to pak lovite v klidu. Tak bych spis rekl, ze ta Emma byla pritel pritel geocachera.

Tak my jsme byli odlovit v nedeli pri Emme Patrona ceske zeme a na prvni stage jsme to nakonec vzdali. Zaprve ten vitr snad odval i GPS signal, protoze nas to porad hnalo dolu pod skalu a kdyz jsme ji slezli, zase to ukazovalo nahoru. A kdyz jsme tam tak viseli na utesu a vzdycky se do nas oprel poryv, rekli jsme si ze to nema cenu a tenhle teren 3 obtiznost 2,5 nechame az bude svitit slunicku a budeme si moct doprad. Tak jsme odlovili aspon nedalekeho Tondu a jeli s jednou nalezenou za celou nedeli domu ;oD Ale je fakt, ze jsem s tim vysledkem byl trosku nesvuj. Ale fakt je, ze u mestskych mikro je to idealni pocasi.

Já jsem si odlovil lahev červeného v lednici a v klidu a teple domova chystal další cache ,kterou chci založit.Emma ke mě nepřišla,tak jsem pil sám a absťák?..Ten mám stále…:smiley:

Ccc, orkán je nuda, až se tu staví nějáký ten Yeti, tak to tzeprv bude prdel :smiley:

Ne, vážně, čím víc nevlídno, tím míň lidí a obzvlášť ve městě to nevlídno tak nevadí…

Přesně tak, orkán a déšť je zárukou klidného lovu. Jen je potřeba si dávat pozor, aby při otevírání kešky neuletěl logbook. V sobotu jsme dali s přáteli asi deset kešek na Berounsku a byl to opravdu zážitek. Hlavně při šplhání na "vrcholky" místních kopců. Ovšem i v tomto počasí jsme například ve Svatém Janu potkali mudli :o . Ale rozhodně to bylo ojedinělé. Takže si vychutnávejte poslední měsic klidného lovu, bude hůř :smiley:

Přesně, my jsme si ráno v sobotu přivstaly a odlovily velmi peknou MULTINKU Modřanskou rokli nehledíc na orkan Emma (sice jsme nenašly GC, který tam měl být, protože se Hladové děti jaksi opomenuly zalogovat na internetu už 2 dny zpátky, čímž naše radost byla poněkud zkalena). Sotva jsme v půl desáte zabouchly (lovím s geokačenkou Bárou) dveře od domu, začala neuvěřitelná čina - bouře, kroupy, vichr. Prostě odvážným štěstí přeje!!! :D:D:D
Odpoledne, kdy se počasí trochu uklidnilo, jsme odlovily další 3 kešky! :stuck_out_tongue:

V sobotu jsme s TOMinessotou lovili v centru Prahy. Lidí bylo skutečně minimum, ale když jsme logovali Muchomůrky Bílé u Karláku, tak cca 1 metr od nás přistála na zem docela velká zmrzlá koule krup, které padali dopoledne a nic příjemného to nebylo.
ALe soudě dle množství kačerů, které jsme potkali jsme nebyli jediní, kdo využívá nepřízně počasí :slight_smile:

Jediné úskalí které to má, je to, že se musím člověk někde schovat při logování. není nic horšího než namoklá cache :frowning:

Teda FTF lov vecer stal za to. Odnesl to dost batoh, bunda, boty … ale cache dostala jen zasah par kapkama.

Zacina prituhovat.

Ne že bych měl s hledáním nějak moc zkušeností, ale zima a špatné počasí obecně mi pro lov připadají ideální. V turisticky zajímavějších lokalitách to je skvělá věc na minimalizaci poštu nevhodných přihlížejících. Hledání přecijen občas vypadá zajímavě :slight_smile:

Jak to tak pročítám, tak asi nejsem normální, když jsem seděl doma :smiley: :smiley: :smiley:

Ano spatne pocasi je opravdu idealni pro odlov kesi s mudlovelkym vytizenim, v sobotu odpoledne, kdy u nas bylo pekne hnusny pocasi jsme odlovili kesku na hlavni pesi tride kde se to jinak jen hemzi mudly a mudlodetmi.

Tak to já si v sobotu odpoledne, ráno jsem si netroufl, odlovil svojí první stovku v lese a ještě k tomu na kole. Ale po pravdě řečeno, když jsem koukal jak se ty stromy ohýbají chvíli jsem přemýšlel jestli do toho lesa zajet. :smiley: Ale bylo to dobrý, co mělo padnout, padlo už ráno a já ani neslyšel praskání kmenů. Možná přes ten vítr :smiley:

Minuly vikend jsem mel na svych 9ti kesich temer 50 nalelzu (za krasneho "jarniho pocasi") a tento vikend jen 1. O vikendu jsem byl doma vyrabel deckam postel-domecek, ale kdybych je nemel o vikendu na starost klidne bych vyrazil na lov i za takoveho pocasi jake ted bylo. Ale deti bych do takoveho pocasi urcite netahal - nevim jak dlouho by to vydrzely a nasledne ja jak dlouho bych to vydrzel ja.:slight_smile:

ahoj,
tak já měla dost adrenalinový zážitek až v neděli. V sobotu jsem ráno lovila ještě před orkánem, bylo to v pohodě:p. Kolem poledního jsem opět vyrazila, pohybovala jsem se v okolí Prachatic. Krom toho, že nikde v okolí v hospodách nic nevařili:o, nešel proud, tak to probíhalo v pohodě, větve se válely všude ale nepotkala jsem na trase spadlý strom. Zato v neděli to bylo drsné:o:o:o, cca 5 m od nás spadl strom! Bylo to dílko okamžiku, celé to proběhlo snad během 15-30 vteřin:o:o:o. Ozvalo se praskání a okamžitě strom padal. Naštěstí na druhou stranu, než kde jsme byly my;). To nás tedy doopravdy vyděsilo a prchaly jsme z lesa. Cestou jsme také potkaly stromy přes silnici a jela jsem velmi opatrně. :slight_smile:

Jsem teďka nemocnej, ale nebýt toho valím na kešky ať peřší neprší, fouká nefouká…A osobně mám radší podzimně-jarní dobu, než lov v nelidských letních teplotách. To si pak musím hledat nějaké jeskyní keše ;). A za páteční noc jsem měl na své keši asi 15 logů, talže si nemyslím, že by Emma kačery nějak extra brzdila B).