Pocet kaceru

Je mozne nejakym zpusobem zjistit pocet registrovanych kaceru u nas (asi na .cz) a celkem ve svete? Je mi jasne, ze jsou to iluzorni cisla, protoze ne vsichni registrovani jsou i aktivni. Ale alespon nejakou predstavu bych ziskal.

Na www.geocaching.com je posledni odstavec:
There are 554190 active caches worldwide.
In the last 7 days, there have been 433211 new logs written by 57272 account holders.

Což znamená, že je na světě 554190 keší, a za poslední týden přibylo 433211 logů od 57272 kačerů.

Takže to dává jakous takous představu o aktivních kačerech…

O tuzemskych kacerech si asi nejlepsi obrazek udelas tady: http://www.geocaching.cz/statnalezy.php

Dekuju.
To HaLuMa: o te statistice na .cz jsem vedel a je pravda, ze zanedbani tech, kteri maji 20 a mene nalezu zas nemuze udelat nejaky velky rozdil.
To Uza: Ten odstavec na .com jsem necetl, napravim. Moje chyba.

Statistika na .cz není co do počtu kaceru moc vypovídající. Je totiž strašně málo referenčních keší a z mého blízkého okolí je ve statistikách cca pětina z těch, co mají nad 100.
Tím nechci nijak zlehčovat práci pepy, odvedl kus velice dobré práce. Myslím, že celkový počet by se měl vynásobit tak 5-10 a mohlo by to přibližně sedět. To je ale jen můj odhad.

Násobil bych trochu nižším číslem, určitě pod pět. I když tam schází i některá hodně známá jména z českého geocachingu. Např. Destil.cz :smiley: a při tom kdo nevyzkoušel Handy

No a co udělat update referenčních keší? V každém kraji vytáhnout top 25 krabiček a k tomu ještě eventy…

on se ten update sám neudělá. Navíc jsem už psal, že vyhledávat vhodné kešky nebudu. Očekávám návrhy "znalců" místní situace nepokrytých lokalit.

Přijde mi divné, že z celého prokestom teamu (Prokestom, Sylvia999, m.mikado, petr.zablati) Jsem ve statistice uvedený jen já. Většinou chodíme všichni společně, tak proč ten rozdíl?
Navíc z referenčních keší máme všichni odlovenou jen jednu (kočičí skálu) jinak nikdo z nás jinou nemá…

ne, že bych někomu něco vyčítal…vždyť o nic nejde.

Rozdíl je třeba proto, že Sylvia999 ani m.mikado tu kešku na netu nezalogovali. A prokestom ve statistice je.