podvodní cache v CR

no nakej cas se potapim a zajimalo by me zdali v CR existuje nejaka 5-tkova potápěčská cache, tak trochu jsem premýšlel o tom neco takového zaoižit ale asi by byl v našich zemích problém s viditelností pod vodou.. jestli neco uz v cr existuje tak mi sem prosím dejte odkaz… a jaký by byl váš názor na podvodni cache v CR? :wink:

http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC1DG2J
http://www.geocaching.com/seek/cache_details.aspx?wp=GC116AF
Myslím, že obě jsou pod vodou.

Jednu mam kousek za barakem : [cache]GC1DG2J[/cache]

A pak jeste tato ma suchozemskou i potapecskou verzi : [cache]GC19DPE[/cache]

Osobně ji nemám odlovenou, ale je to jediná "podvodní", o které jsem slyšel. [cache]GC1D8DG[/cache]

Tomaaas: Ta Dalesicka nevypada, ze by byla pod vodou ale spis jen na ostruvku …

Než jsem je vyjmenoval, již to sem Kapsa dal…

no ne to se nám to tu začíná rozrůstat :), tak doufám že až se oteplí a pude to bez neoprenu tak bych byl rád kdyby aspoň jedna dopadla

každopádně vám všem dík za nějaké tipy :wink:

Budu ti drzet palec ale pokud se nepletu, tak ta Slapska je prilis hluboko na potapeni jen tak, bez niceho …
Podle dostupnych info je v hloubce cca 9 metru …

no 9m to je tak na hranici… tochu se rozkoukat a zase zpátky nahoru… kdyz bude videt tak treba po par pokusech pude.. hloubka je s ploutvema-a maskou ešte zvládnutelná ale po více ponorech za sebou se clovek rychle unaví…

Asi jak kdo, ja bych se jen tak nepotopil ani do poloviny a to (pry) vypadam jako velryba … :smiley:
Nicmene je to opravdu vyzva a tak o ni taky uvazuji. Nicmene nechat si ji nekym jinym vytahnout mi prijde zbabele a tak se pomalu rozhlizim po znamych, kdo by mi pujcil vybavu a pro sichr i asistoval …

jo jo pučit si cajk by taky šlo, ale bez dostatečných zkušeností s potapěnim s kyslíkem je to daleko nebezpečnější nez jen tak na "hubu", myt sebou nejakeho trochu zkusenejsiho potapku aspon s OWD kurzem by určitě nebylo k zahození… no ja pro sebe bych to mozna povazoval za nutnost i kdyz jsem jeden ponor s flaškou absolvoval…

Ono by se asi taky vyplatilo sledovat stav vody, hladina kolisa a v sussim obdobi by to mohlo byt preci jen aspon o 1 - 2 metry snazsi. No nic, asi to prokonzultuju s nekym zkusenym …

Ono ve sladký vodě je na houno, že nic nevidíš - nejenom samotná viditelnost, ale v tý hloubce už i tma jak v pytli. Takže na ponor na nádech tápeš - tuplem, když si uvědomíš, že cestou dolů "uhneš" klidně o dva metry i víc. To aby sis udělal "kotvu" se špagátem z toho člunu a nějakej systém… a když pak najdeš, seš v devíti metrech (2-3 dekomprese) schopnej vydržet natolik, abys moh šroubovat tou devatenáctkou klíčem, nebo co to tam píšou? Navíc, stejně tam je zima - takže bez neoprenu to taky moc nepůjde.
Bez tréninku, kolik myslíš, že uděláš těch ponorů s vyrovnáváním tlaku, než ti začne hučet v bedně? Dvacet? Bude to stačit na nalezení, odšroubování, vrácení?
Druhej den budeš volat andělíšky a zubaře - pro tlak v dutinách. Tak ti nevim :smiley:

Citecka: Sroubuje se az venku, jinak je tam jen zahaknuta. V tom ostatnim ale souhlas, neni to zadna legranda …

[cache]GCK0KJ[/cache]
Finalovka sice neni pod vodou, ale je nutne se potopit pro ziskani indicii…

Sice to není přímo až tak potápěčská, ale pod vodou je: [cache]GC134NW[/cache]

Citecka: jak uz kapsa napsal tak cache se neloguje pod vodou ale na clunu nebo na brehu , sice jsem už neco napotapěl v moři. max ponor do neco malo pres 11m ale pravidelny trening nemam … pri delsi dobe potapeni. jsem s dutinama pri pečlivem vyrovnavani tlaku nikdy problemy nemel.. ano ve sladke vode vetsinou moc vidět neni ale zato to ma jednu vyhodu.. a to vyrazně menší výtlak takže je snadněji potápí do hloubek než ve slané vodě..
no pri toše šteští by to šlo zvládnout za 3-4 ponory

1. po zameřeni GPS .zalozeni kotviciho bodu u vraku a odhadnuti umisteni schranky.
  2. po kotvicim lane k vryku a vyzvednout cache…
  3. vraceni schánky …
  4. pokus navíc..

Já neříkal, že to nejde :slight_smile: ale že to může bejt fuška. Na druhou stranu, auto není nejmenší, tak by se dalo najít. Jestli to nemusíš šroubovat pod vodou, dobře. Ale na 4 ponory to moc nevidím… možná pro free divera :slight_smile: co tam vydrží dvě minuty. Jestli to neznáš, nedostaneš se napoprvý a asi ani napodruhý ani dolů (tma, ztráta orientace, zima, panika). A i když to znáš, budeš potřebovat svítilnu a skoro jistě i ten neopren.

To už je k bombě fakt jen krok :slight_smile:

Ale taky bych si to zkusil :slight_smile: už jsem to nedělal víc jak deset let. Houby, patnáct :slight_smile:

Jéžíšmarjá chlapi … vám nestačí vyhrabat krabičku pod pařezem? Vy musíte i 9m pod vodu?
No - budu vám držet pěsti. Až to bude hotový, napište sem (nebo aspoň pozůstalí) jo?
Fandím! :o