No loni to nevyšlo, kvůli spoustě potopeníchtivých nepotápěčů jsme po ponoru ani nepokecali, ale jestli se něco bude organizovat, tak se snad taky zase smočíme … A nebo dorazíme na odpoledne na klidný ponor a pokec …
vloni jsem se zucastnil jako nepotapko, letos uz jako potapnik urcite dorazim
Zájem je! Pokud možno na jiném místě než vloni, a když tam bude nějaká pěkná podvodní keš, tím líp!
Jsem pro, at uz bude kdekoli. Vzdycky se rad potopim, loni tam byl docela hukot.
Vloni jsme se nestihli prihlasit. Zajem rozhodne mame, prijeli bychom oba.
Snad vyjde termin akce mimo obdobi od 16. do 24. cervna 2012.
Loni to bylo super i letos rad vypomuzu. Na miste nezalezi, kazde ma neco do sebe…Ale to vse bude na tech chytrych hlavach, kteri to daji do kupy… Ja se jen svezu:-)
A už jsme si pořídili nové lahve …
Ahoj, neplanuje se podobni event i jinde? Rad bych to zkusil, ale mam to z ruky ![]()
Jeee ja bych se rad potapel ![]()
V těchto mrazech je mi i z pomyšlení na potápění zima. ![]()
Já doufám ze to bude v dobe kdy uz bude teplo venku i ve vode ![]()
V zimě je to taky krásné…
Vidime ze zajem je, proto bych rad uvital i vase navrhy kde event uskutecnit. Byli by jste ochotni prijet i vetsi dalku ? Ono totiz moc vhodnych lokalit k usporadani eventu podobne velikosti jako byl ten prvni u nas tolik neni. Lestinka jak tu nekdo navrhoval nepripada v uvahu, tu nam nezablokuji jen pro nas. Lomecek u Domazlic by snad bloknout sel ale je zase dost z ruky, prostredi a misto je moc pekne. Tak sup sem s navrhy :-))
xjirkau napsal/a:
Vidime ze zajem je, proto bych rad uvital i vase navrhy kde event uskutecnit. Byli by jste ochotni prijet i vetsi dalku ? Ono totiz moc vhodnych lokalit k usporadani eventu podobne velikosti jako byl ten prvni u nas tolik neni. Lestinka jak tu nekdo navrhoval nepripada v uvahu, tu nam nezablokuji jen pro nas. Lomecek u Domazlic by snad bloknout sel ale je zase dost z ruky, prostredi a misto je moc pekne. Tak sup sem s navrhy :-))
Leštinku jsem jen jmenoval :o) Co lom Rumchalpa?
Dodám, že vloni slibovali na letošek postavit saunu.
přidám i odkaz:
http://www.stranypotapecske.cz/lokality/lokaldet.asp?Nazev=Kumbursk�+�jezd+-+Rumchalpa
Kulhal: Vidím dobře, že je v mokráči? :o))
Ještě než jsem se nechal rozkuchat, tak jsem taky stihl jeden ponor pod čerstvým ledem:
Bylo čerstvě zamrzlo a viditelnost mizerná, ale jako poslední příležitost před operací to bylo docela dobrý :o)
sovidoupe: Jojo. V sucháči jsem se potápět nenaučil, a asi ani nenaučím…
Pokud se lokality týká, je mi to jedno, v Česku je všechno blízko. U mě bude rozhodovat termín, ne vzdálenost. Většině by asi vyhovala nějaká centrální lokalita. Co třeba ty už navrhované Slapy? Vhodné lokality i základny tam jsou, pokud se to udělá v květnu-červnu tak i viditelnost bude dobrá - i když hlouběji je na Slapech vždycky potřeba světlo.
kulhal napsal/a:
sovidoupe: Jojo. V sucháči jsem se potápět nenaučil, a asi ani nenaučím…
Jojo, to jsem taky říkal, než jsem si ho koupil :o)))
Co se týká Slapské přehrady, tam to asi není moc vhodné pro potápění nepotápěčů a začátečníků ne?
Sám jsem začátečník, určitě se tam s kamarádem někdy podíváme, ale zatím se mi podle pročítání lokalit nejeví jako nejjednodušší :o)
Na Slapech je spousta lokalit, a některé jsou vhodné i pro začátečníky, mají plata pod vodou, na pár místech i možnost foukání lahví - např. tady. Je ale pravda, že už jsem tam dlouho nebyl a nikdy jsem se na to nedíval z pohledu organizátora větší akce.
Když přemýšlím nad tou viditelností, na Slapech se to může občas nečekaně zhoršit. Když tam pojedu sám, tak se s tím nějak vyrovnám, pro takhle velkou akci s pevně daným termínem je to ale zbytečné riziko. Takže asi radši nějaký lom se zázemím.
Rumchalpa by se mi líbila, máme to celkem blízko.
Nejvíc by se mi ale líbila Amerika ![]()
Kulhal: Jo, tak tam to vypadá zajímavě :o)