Díky ![]()
Móóóóc hezký. Díky.
A legenda by nebyla? ![]()
P.S.: Podej prst a sežerou ti ruku. ![]()
Nezapomen si znovu projet makro polygon cz, aby se ti ta diakritika nezobrazila v databazi
Legenda je :)…jen neni videt na mape, ktera vyskoci po ukonceni makra (ta je jen nahledova). Legenda se generuje spolecne s mapou a uklada se do schranky (pro vlozeni do profilu). V pristich verzich to bude mozna jeste upraveno
…
Aha!
A ještě jeden dotaz, v makru jsem si doplnil diakritiku. Ale chci se zeptat, zda není lepší používat ty okresy bez diakritiky, vzhledem k pravděpodobným aktualizacím makra?
To zalezi na tobe :-). Ja osobne pouzivam v GSAKu a pro generovani cehokoli do profilu na GC.COM udaje bez diakritiky, takze prvni co jsem udelal s polygony okresu bylo to, ze jsem si je prejmenoval.
Je pravdou, ze tohle makro bude casem urcite vystaveno na GSAK.NET k vseobecnemu pouziti, takze v te "oficialni verzi", pripadne dalsich aktualizacich se diakritika objevovat nebude (kdyz jsme s Mikem davali makro dohromady, vetsina chyb pramenila prave z ceskych znaku ve jmenech okresu).
Ja za sebe bych tedy doporucil pouzivat okresy bez diakritickych znamenek, nicmene se muze stat, ze budou aktualizovany polygony a v tom pripade zase budes muset opravovat je ![]()
Funguje skvěle, díky. Na fintu s diakritikou a tím, že je třeba zadávat okresy s pomlčkou tak, aby neobsahovaly mezeru jsem přišel metodou pokus-omyl.
Má nějaký hlubší význam to, že je v makru v seznamu okresů na konci 2x praha-západ?
(odkaz na řádek nepíšu, protože už jsem si stihnul makro trochu poladit…)
Na obrazku je Praha - zapad ve dvou uzavrenych polygonech (pri zmenseni obrazku se nam proste jedna oblast rozdelila spojenim car v nejuzsim miste okresu)…takze je v makru 2x, aby se vyplnily obe casti.
Jinak co se tyce diakritiky a pomlcek…je proste nutne mit nazvy okresu v makru STEJNE, jako nazvy souboru jednotlivych polygonu.
Aha, děkuji, mátlo mě, že jsou u obou řádků různá čísla a nechtělo se mi zkoušet jeden z nich mazat a riskovat, že se třeba nezmění něco hned, ale až časem…
Tak hlásím, že u mě ta "betaverze" funguje úplně bez problémů. Jen mi chvilku trvalo, než jsem přejmenoval okresy a než jsem zjistil, že je třeba přidat mezery k pomlčkám :-).
Takže díky moc, dobrá práce!
Jo jo..to je muj problem…vsechno si musim predelat po svem (a ty mezery u pomlcek se mi libily vic) :). Kazdopadne jsem prislusne upravil informace v mem prvnim prispevku s makrem.
Makro je super a maka paradne, jen ted musim prijit na to, proc mi nefunguje (resp.funguje,ale spatne makro nastav kraje)
Po spusteni FindStatGen mi to 7x hodi hlasku : You have an unrecognized Czech republic State name in your database. A mape kraju se mi zobrazi nalezy spravne jen u Prahy, v Plzenskem kraji pouze 2 kesky a jinde vubec nic. Viz. muj profil http://www.geocaching.com/profile/?guid=5e34eab1-5d50-4b92-9ebe-310fd55e018f
U vsech kesi mam ke State prirazeny kraje a k County Okresy.
myslim ze to makro funguje vyborne takze diky, ale muze me nekdo poradit a nebo sem napsat kody pro ty barvy?
Barvy se zadavaji v klasickem hexadecimalnim kodu a muzes si je zvolit dle libosti. V napovede makra mas pak i odkaz na stranky, kde se daji barvy vygenerovat.
Tezko soudit. Nejprve jsem mel za to, ze bude chyba v konfiguracnim souboru mapy (nestejne nazvy oproti databazi GSAKu), ale to by se neprirazene kese v obrazku objevily. Take me napadlo, jestli mas v polozce Country spravne napsano Czech Republic…ale to nejspis ano.
Nemohl bys nekam umistit tvuj konfiguracni soubor mapy a alespon cast postizene databaze? Vecer bych se ti na to juknul…
Okres Benešov má na severu malý výběžek, který při vybarvování zůstane v původní barvě. Jinak to šlape na jedničku. Díky!
Vim o tom. Je to diky velke clenitosti hranic. Vyskytuje se to i u jinych okresu a viditelne je to hlavne v pripade tmaveho zabarveni. Zkusim s tim něco udelat.
Super, funguje to skvěle, moc díky. Ještě by se hodil součet, pro kontrolu že je tam vše co má být.
Je to bezvadne!
Posilam do Berouna flasku… B)