Ahojte kačeři,
poraďte mi jakou značku trekkingových bot koupit. Chtěl bych je používat na hory ale i na normální cesty. Doporučení jsem dostal na značku Meindl. A cenová relace tak kolem 4000 ,- Kč.
Díky za Vaše dporučení.
Juraf369
Ahojte kačeři,
poraďte mi jakou značku trekkingových bot koupit. Chtěl bych je používat na hory ale i na normální cesty. Doporučení jsem dostal na značku Meindl. A cenová relace tak kolem 4000 ,- Kč.
Díky za Vaše dporučení.
Juraf369
Zkus tohle tema http://www.geocaching.cz/forum/viewthread.php?forum_id=3&thread_id=12021&pid=153635#post_153635, kde se stejny dotaz jiz resil.
horske sluzby nejen u nas pouzivaji italskou znacku Scarpa. Je to sice v zavislosti na modelu o neco vice nez vas pozadavek, ale myslim, ze se to sakra vyplati. Pouzivam jeste Garmonty ale Scarpy jsou lepsi.
Mam garmonty a bez problemu, Meindel mi nesedl na nohu (prilis tvrde), ale zkusenosti znamych s meindlovkama velmi velmi dobre. Skarpy vubec nevim. Vim, ze existuji,a el nemel jsem na nohach a ani nikdo v okoli je nema.
Maindl, Scarpa, Garmont ?? Co to je oproti botam pro americkou armadu ?? Vysoke, opravdu kozene z jednoho kusu, rychloutahovani, goretex, vibram a to vse za 1.500,- Kc …
Já mám Asolo a dá se v nich chodit.
Scarpy ma muj otec uz… hodne let. A stale drzi. Nicmene nic blizsiho o nich nevim.
kapsa - odkazy, reference?
Potrebuju ted nejake, moje low & entry class Raichle se zacinaji loucit.
Tohle neni bezne zbozi, takze nejake reference nebo podrobne info najdes tezko, navic za tyhle penize je maji jen v armyshopu v Holoubkove ale fakt to stoji za to :
http://www.us-armyshop.cz/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=36&category_id=11&option=com_virtuemart&Itemid=3
Doporucuju ale tam napred zavolat, zda aktualne maji prislusnou velikost, pak tam zajet a vyzkouset. Je to sice vopruz ale jsou fakt vyborny a ta cena jeste lepsi …
Jsem staromilec, mam rad celokozene pevne boty se sitou (= vymenitelnou) podrazkou, bez membrany (obcas prodavaci pripusti, ze po nekoloka sezonach membrana stejne popraska), takze doporucuji Reginetty http://www.junshop.cz/inshop/obuv/tezka-trekingova-obuv/[id-2002164-1-9F5]-reginetta-pioneer-anf-bajo-v-41.html . Loni jsem si je musil koupit znovu, ty predchozi, predrevolucni, uz precejen doslouzily. Jsou ovsem trochu tvrdsi, nosim do nich i v lete tluste vlnene ponozky, ktere tlumi razy a odvadeji vlhkost.
Záleží na jakou turistiku. Zkus forum na www. svetoutdooru.cz, já chodím v botach The North Face.
Na normální vandry od 2 dnů do tří neděl mi vždycky stačily hnědé nebo černé kanady nebo farmářky. Nicméně asi před 10 lety jsem si koupil pohorky AKU s goretexem a přes intenzívní používání jsou stále funkční. Na výlety s rodinou nebo po keších jsem měl LOWA a GARMONT (takové ty trekové botasky okolo 3 kKč) a po 3 letech se rozpadly jak Prestige
Teď zkouším khaki botasky od Hanwagu, tak uvidíme…
Moc bych neřešil značku, ale to aby boty měli goretexovou membránu (ostatní membrány se nedají s goretexem vůbec srovnat), vibramovou podrážku a aby dobře seděli. Každému sedí boty jiné, takže na značce ve finále vůbec nesejde. Nejlepší boty vyráběla Raichle, ale protože byli ty boty kvalitní a vydrželi hóóódně dlouho, tak firma minulý rok zkrachovala:( Škoda
Tak s tím naprosto souhlasím. Můj kámoš je má mnoho let jsou jako nový. Mě už sice dosloužily, ale na chalupě je stále používám. Momentálně mám Asolo Power Matic 100 GV a jsem naprosto spokojený.
:DTak ty já mám také:D Protože Asolo dělá velikosti bot do 49 ![]()
Tak to znám ![]()
Dobrý den, jaké boty máte v 48.
:o :o
Tak zase nic, děkuju, nashledanou.
Já mám Zamberlan Paso, mají zasebou asi 4 roky chození po horách i po městech a kromě ošlapané podrážky jsou jako nové. Je to sice bota jiné kategorie než se tu hledá, ale jen pro připomenutí značky. ![]()
Mel jsem Trezetty a chodilo se v nich vyborne. Musel jsem je vsak 2x reklamovat a kdyz mi ted po 2 letech vratili penize, vzal jsem Salamony Quest 4D GTX. Ve Sportissimu je maji za bezkonkurencnich 3.599,- B)
To znám z opačné strany:D "Víte co, já přinesu co v té velikosti máme a vy si vyberete. … No vidíte, a je to v ředě junior, tak to budete mít levnější"
Jinak nosím Asola, akorát jsem letos začátkem zimy zjistil, že po nějakých 5-6 letech ztratili voděodolnost( neob odolnost rozbředlému sněhu), ale v půlce šipky to přeci nevzdám B)
Moje řeč.. V roce 1982 jsem měl vyrážet na expedici na Pik Lenina. Tehdy jsem si nechal šít podobné botky na míru (v Košicích) za tehdejších 800,- Kčs (výplatu jsem měl 2.400,-). Dneska už je nenosím, ale mám je a jsou funkční. Za tu dobu jen vyměněná 2x podrážka a jinak bez problémů. Kůže je kůže a klasika je klasika. Před pár roky jsem si ještě koupil moderní Goratex Reichle, jsou fajn, ale prostě není to ono. Jo a ty ponožky? Nosíš červený, modrý nebo bílý… v Tatrách se to vždy kastovalo ![]()
Já jsem letos pořídil moje první kotníkové botky. Shop mně byl doporučenej zkušeným člověkem s tím, že když si není schopnej nikde jinde vybrat, tak toto je jeden z obchodů, kde si člověk určitě vybere. Koupil jsem Scarpa Kailash GTX v Alpsportu. Na prodejně jsem v nich asi hodinu chodil, než jsem si je vzal. Navíc tam byl fundovanej člověk, kterej mně byl schopnej na základě otázek doporučit konkrétní typ. Navíc jsou schopni dát i speciální zákaznickou slevu, takže ve finále vyjdou pod 4 tis., což pro mně byla taky konečná cena, kterou jsem byl za ně ochotnej dát. Zatím jsem s nima velmi spokojenej.