Zdar. Potřebuju převést nějaké IMG mapy do MapSource. Našel jsem si na TopoGuide návod, ale po spuštění cGPSMapperu mi naběhne okno s kecáním o GPSMapperu a za ním příkazová řádka, na kterou ale nejde nic napsat. Prostě absolutně nereaguje. Mám Wokna XP. A další dotaz. Jaké parametry mám zadávat do řádek level a zoom a product code, když nic z toho o původní mapě nevím? Jsem zatím jen GPSové ucho a zkrátka nevím, co s tím. Poradíte?
IMG soubor nemuzes kompilovat cGPSMapperem, musis to v Mapeditu prevest na tzv polish format (*.mp nebo *.txt).
Vopravdu, nevim jak dál. vytvorim sice soubor xyz.mp - ale jak to dostat do MapSource??? Gdo poradí???
Pokousel jsem se (např. viz jarry, 9.12.2005 21:13) vytvorit soubor xyz.exe pro MapSource (protoze to je pro mne, NEZNALEHO, jediny zpusob jak to tam dostat - stejne jako orig TOPO50 nebo CZECHfree atd) ale NIC se nezadarilo. Prosim ty, kterym se tohle povedlo o poskytnuti vytvoreneho souboru (poslat na e-mail), nebo jinak pomoci a poradit. Chtel bych hlavne vyuzit BODY ZAJMU - zastavky a stanice VLAKU a AUTOBUSU, coz velice postradam u TOPO50, kdyz du od nekud nekam pjesky). Dik predem, ty stanice vlaku a autobusu by mozna uvitali i jiní uzivatele “mapovejch stroju” s CzechRepublicTopo, gde taky zastavky chybi. A gdyby nekdo vytvoril jen pruhlednou mapu stanic, to by by bylo DILO.
Já už nepotřebuju kompilovat IMG soubor, ten už mám stažený hotový. Potřebuju zkompilovat doprovodný soubor, který právě zviditelní IMG soubor i pro MapSource. A to mi právě nejde.
Proč ten IMG soubor nenahraješ do GPS pomocí IMG2GPS? K čemu vlastně potřebuješ MapSource?
Proč ten IMG soubor nenahraješ do GPS pomocí IMG2GPS? K čemu vlastně potřebuješ MapSource?<<<
Protože do Visty každý “SendDataToDevice” smaže předchozí (v ní uložená) data, pomocí MapSource můžu “sečíst” více různých souborů a naloudovat do ní směs. Navíc mám příjemnej pocit, když si to můžu nedříve skouknout v PC, data tam přece jenom “chvilku” tečou. Dík za další upřesňující pomoc - zdůrazňuji, že bych moc chtěl k současnej mapě v GPS (TOPO50) přidat stanice ČD a BUS z mapy od “Q”.
Kdyz si v programu Sendmap vyberes vice map v ruznych adresarich tak ti je tam taky posle vsechny najednou. Myslim ale ze to nema podporu USB, ted nevim.
A IMG2GPS to vlastne dela taky, a usb umi. Musis jen pri kazdem nahravani mapy vybrat vsechny ktere tam chces mit, to je cely problem.
TO: jarry, dík vyzkouším to, ale asi budu mít problém s výběrem okresů, fšechno dohromady je to moc velký (36MEG, Vista má volnejch jen 24MEG).
Ale IMG2GPS umožní naprosto totéž. Vybereš víc IMG souborů a nahraješ je do GPS najednou. Taky můžeš slepit IMG soubory dohromady v MapEditu a vyrobit tak jediný IMG.
To bych nedoporucoval, je lepsi mit zapnute jen mapy ktere v danou chvili potrebujes, jinak se obnoveni displeje zbytecne zpomaluje. Zjisti si (nejlepsi na tohle vsechno je editor Mapedit) ktere img soubory zobrazuji ktere kraje nebo oblasti a pak nahravej jen ty potrebne. Hint: Az budes mit vyber v IMG2GPS hotovy, uloz si ho v zalozce “list”-> “save” do txt souboru. Udelej si vice variant a priste si vyberes v “list” → “load” kombinaci map podle potreby.
Já mám taky Vistu C. Jaké jsi psal parametry na zoom a product code? To jsi to opsal přesně podle návodu?