Nenašel by se někdo, kdo by mě naučil pracovat s PQ a GeoGetem, hlavně se mě nedaří natáhnout PQ do GPS tak aby se mně zobrazovali kešky podle názvu a ne podle waipointu. Rád "slušně (hlavně kapalně) zaplatím".
Píšeš tady o třech věcech - PQ, GG a GPS. Takže zkus nejdřív napsat, co ti vlastně nejde.
-
Na gc.com máš nastavený PQ podle návodu tady na wiki (http://wiki.geocaching.cz/wiki/PQ a taky ještě http://www.geocaching.cz/pq.php)? Chodí ti na email nastavené PQ?
-
V GG na záložce Nástroje - Nastavení - Získávání dat si nastavíš tvůj přístup na email, odkud se mají importovat PQ do GG. Pokud máš, dej z nabídky Soubor - Import - Stáhnout a importovat PQ. Buď dostaneš nějakou chybovou hlášku, nebo se začne načítat z tvé email schránky zaslané PQ. Po importu vyskočí info okno. Děje se něco takového?
Zjednodusene receno:
- Mas nejake PQ? Tak je naimportuj do Geogetu.
- V geogetu si vyfiltruj ty zaznamy, ktere te zajimaji
- Zobrazene zaznamy vyexportuj do formatu, ktery potrebujes.
Vyber vhodneho exportniho formatu zalezi na tve GPS a na zvolenem zpusobu transportu dat do GPSky. Pokud ti zadny format nevyhovuje, zkopiruj si prislusne exportni makro do nejakeho noveho nazvu a uprav si jej k obrazu svemu. ![]()
Kešky do GeoGetu normálně natáhnu ale problém je v v tom že když je pak nahraju do GPS tak se mně objevuje seznam kešek podle jejich Waypointů a ne podle názvů. Určitě to lze přehodit ale nějak nemůžu najít kde.
zkus napsat, jakou navigaci máš, přesně model.
Já Ti třeba mohu pomoci Geoget -> Garmin Oregon 300, nebo Geoget -> iGo 8.0 či iGo 8.3 (autonavigace v PDA)
Problém je v tom, že makra u GeoGetu exportují keše ve tvaru WP a kódy typy, velikosti a obtížnost.
Takže těžko můžeš vidět něco jiného ![]()
Důvod je asi také ten že název keše se zpravidla nevejde do počtu znaků s názvem bodu v GPS.
Garmin 60 CSx
Qnik ti dokazte pomoci ozvy se mu via ICQ … 177369815
Mohu nekoho zkuseneho pozadat o malou napovedu, jak napsat udaje do nastaveni v geogetu?
server:mail.geocaching.cz
jmeno:charles.b
heslo:xxx
Stale mi to totiz dava chybu… Nelze se spojit ze serverem.
Moc diky za jakekoli nakopnuti…![]()
"Nelze se spojit ze serverem" znamena, ze se nelze spojit se serverem. To je zpusobeno zpravidla tim,z e se nelze spojit se serverem. ![]()
Ale ted vazne:
Pokud se ti nelze spojit se serverem, pak je spatne bud:
- mas spatne adresu serveru.
- mas spatne nastavene zabezpeceni (zadne, implicitni ci explicini SSL/TLS)
- mas spatne prihlasovaci udaje
- nefunguje spojeni mezi tebou a pozadovanym serverem
- nebo treba ten server zrovna nefunguje.
jj, dekuji a mohu jeden dotaz? Ty mas takoveto spojeni z geogetu do email schranky?![]()
Toto jsem celou dobu hledal…
![]()
Nastavení je podle návodu:
jmeno serveru: pop.gmail.com:995
uzivatelske jmeno: tvoje_cela_gmail_adresa
heslo: tvoje_heslo
zabezpeceni: implicit SSL/TLS (tunnel mode on special port)
Ja si to taham z vlastniho postovniho serveru…