Zdravim. Reseni jedne cache potrebuju prepocist v terenu souradnice UTM 33u necoN necoE na normalni tvar pouzivany v geocachingu xx.xx.xxx NAsel jsem na netu ruzne programky, ale k tomu potrebuju vypocetni vykon… Muzete mi poradit nejakou jednoduchou metodu, nejlepe bodovy postup? Nejlepe idiot friendly. Diky A pokud se uz to tu nekde resilo, tak sorry. Jo, prej se a nastavit uzivatelsku UTM v gpsce, muzete mi dat odkaz, kde je to nastaveni? Uz jsem to tu nekde videl, ale nemuzu to najit…SeE
Nevim jestli jsem presne porozumnel ale co na GPS v nastaveni jednotek vybrat UTM, zadat souradnice a ulozit Waypoint, pak prepnout zpet na WGS84 a u ulozeneho bodu odecist hodnoty.
Ano, tak je to nejjednodussi
Hmm, a co mam nastavit do toho User UTM? A elipsoid se necha stejnej WGS 84?
Jestli chces klasicke UTM, tak zvol position format “UTM UPS” a map datum WGS84, pak se nikde nic nastavovat nemusi a melo by to fungovat.
“User UTM Grid” se ti muze hodit napriklad pro nastaveni souradnic zobrazovanych na mapach od KCT a SHOCart.
JJ, diky. Jeste otazecku… Kdyz jdu od zadanych souradnic na vychod, tak pricitam nebo odcitam k souradnici xxxxxE. A co kdyz jdu na sever, to odcitam nebo pricitam k souradnici xxxxxN? Dik SeE
Pokud je to stejne jako u S42, tak smerem na vychod a na sever pricitas… Ted jsem kouknul do OZIho a zda se, ze u UTM je to tak take.
Diky za ochotu. Mimochodem, co dela vosa?
Bzuci? :-))
Ba ne… nevim, ale myslim, ze garazove stani uz dobetonoval ![]()