Obrazek ukazuje spusteni GgDrake, pises o aDrakeSync. Trochu zmatene. Budu verit tomu obrazku.
GgDrake pouziva pro pripojeni take MTP protokol, prace s nim je v script/lib/MtpToolLib a tam najdes i tuto funkci.
MTP protokol se obcas chova nevyzpytatelne a ma i sve timeouty. (Proste smazani souboru uz mi take trvalo pres 2 minuty.) Pokud se nepodari pripojit MTP protokolem, zustane pripojeni pres WiFi nedotknute. Ale nektere funkce jsou pres Wifi mnohem pomalejsi nez pres MTP.
Doplním, že používám pouze spojení přes wi-fi (MTP se mi nikdy rozchodit nepodařilo).
Znamená to, že GgDrake se mi z nějakého důvodu začal pokoušet o připojení přes MTP? Klikám na tlačítko "Připojit" jako obvykle, což doposud vždy iniciovalo připojení přes wi-fi.
Dívám se do nastavení GgDrake ve Správci pluginů, tam nic zvláštního není, a v samotném dialogu GdDrake také ne.
Ještě dodám, že po kliknutí na "Připojit" v aDrake hned zezelená kontrolka spojení s GgDrake, jen GgDrake sám je další čtvrthodiny ve stavu:
A jak jsem psal v úvodním příspěvku, pak to skončí chybou, nicméně wi-fi spojení navázáno je a dál lze přenášet data tam i zpět jako obvykle. Divné...
EDIT: no a asi to můžeme uzavřít, restart počítače to napravil a ke spojení teď dochází ihned jako dřív. No jo, klasika - nejdřív restartovat stroj a pak ověřit, jestli chyba přetrvává. :) Omlouvám se za zbytečné plašení...
Tlacitko Pripojit zkousi vzdy obe moznosti - jak Wifi, tak MTP. Win byly evidentne ve stavu, kdy si myslely, ze je neco pripojeno MTP protokolem, ale kdyz se plugin pokousel tim protokolem ziskat potrebne informace k pripojeni, tak ho system "vytimeoutoval" (:-) krasne slovo, to si musim pochvalit). Proc ma nastaven timeout takhle dlouhy, to fakt rict neumim. Kdyby se to stalo mne, urcite bych takhle dlouho necekal a utnul ho driv rucne.