Problem s cernou sipkou

to jsem nechal pod nebem v praci, byl jsem venku, ono to tak na 3 sekundy naskocila - ta spravna pozice, ale pak se to souplo na domov, premyslim, est-li tam neni ulozena nejak pocatecni trasa z domova, kdyz jsem s tim caroval:(

Si pripadam ako analfabet, musim sa priznat ze nerozumiem napisanemu textu. V com konkretne je problem? A kludne sa rozpis, tu je miesta relativne dost :slight_smile:

Hmm. No přidávám sem ten původní příspěvek, který se dvakrát objevil, kde neměl a kde být má, pro jistotu není.:expressionless: V těch zbylých vláknech to tedy smažu a jdu konečně dělat něco užitečnějšího než hrabání se ve fórech.

RE: Přepínání map v Garmin Vista HCx
william kidd
Přidán 20.08.2008 17:42

Nevim si rady, mam garmina vista HCx, kdyz jsem byl doma,tak se me zobrazila cerna sipecka(moje pozice), ale ted jsem 15km od domova a kdyz zapnu navigaci, tak me to ukazuje, respektive ta cerna sipka ukazuje, ze jsu prave doma, coz je blbost. Jsem si vsiml, ze kdyz zapnu navigaci, tak to ukaze mou pozici v praci ( 15 km od domova) - coz je dobre, ale pak ta sipka prebehne na muj domov - nechapu - neni to nekde v nastaveni? zkousim zkousim, ale porad me to ukazuje souradnice doma, misto toho, kde jsem v praci.

RE: Přepínání map v Garmin Vista HCx
alkes
Přidán 20.08.2008 18:05

Jediné, co mě napadá je, jestli jsi nechal GPSku v práci dostatečně dlouho s výhledem na oblohu, tedy hlavně na satelity. Na skyview obrazovce musíš mít aspoň 4, občas i 5 vybarvených koleček/obdélníčků, odpovídajících družicím.

problem je nasledujici: kdyz zapnu GPS kdekoliv v CR, tak se me zobrazi moje pozice cernou tmavou sipkou na dyspleji. Ja jsem treba v Uherskem Hradisti a cerna tmava sipka ukazuje mou pozici doma - v dedine. Zapnu GPS V ostrave a misto pozice ostrava sipka ukazuje mou pozici v dedine - domoc, zkratka na dyspleji nevidim svou aktualni pozici, ale porad se to steluje na muj domov, odkud jsem poprve vlozil baterky a hral si s tim…

A máš vůbec zapnuté GPS ? :wink: Normálně při zapnutí celé GPS by přijímač měl být spuštěný, ale…

Také bych tam asi dal i poslední firmware a pak řešil co s tím je…

Ještě pak můžeš zkusit reset. Nezapomeň před tím ale zazálohovat waypointy a tak.
Možná je to jenom nějaká blbost, ale vůbec mě nenapadá jaká. S tímhle jsem se ještě nesetkal.

predpokladam,ze na dysplei vam beha kurzor ( bila sipka) a cerna sipka, ktera ukazuje VAsi pozice, kde se prave nachazite s GPS

akorad nerozumim tomu, ze kdyz jsem ze zacatku zapinal GPS, tak vzdy to hledalo druzice, at jsem byl v baraku,na balkone…ted to zapnu a porad to ukazuje moji pozici, muj barak a ani to ty druzice nevyhledava:(

Já jsem se s tím setkal u autonavigace tety. Byla tam trasa od ní domů kamsi a vždycky nás to hodilo domů. Bohužel, co s tím, jsme nezjistili. A to jsem prolezl opravdu všechno nastavení. :frowning:

Prave v tom je problem. Nemas ju prepnutu v offline rezime, tj. v rezime vypnuta gps, kedy po zapnuti zobrazuje miesto kde mala naposledy signal?

ja se zblaznim,doma jsem smazal vsechny trasy a body, ted jsem v praci a porad me to ukazuje ze su doma.kdyz dam MENU - druzice a opaet zmacknu stejny cudlik, tak se me zobrazi ZAPNI GPS prijimac - tak to zapnu, druzice na 1 secundu zmizi a naskoci znovu - ale opet jsem tam, kde jsem, doma:(

Chycení signálu obvykle chvíli trvá, takže na stránce s družicemi a stisknutím Menu a tady daním "Zapni GPS" je nutné chvíli počkat s čistým výhledem na oblohu! (možno dát taky Nová pozice, nebo tak nějak) Nenaskočí to okamžitě po zapnutí GPSky.
Jinak pokud jsi někde v místnosti a zmizí ti signál, tak ti to automaticky napíše "vypnout GPS" nebo tak nějak a možná to zmáčkneš omylem, tak pak je ten GPS čip vypnutý…

Nevím přesně, jak se chová Tvoje GPS, ale moje se špatně chytá za pohybu, i při chůzi jsou problémy. Podívej se na obrazovku s družicema, co uvidíš tam.

Pokud se GPS chytá, tak ukazuje viditelné družice, nevybarvené jsou ještě "neuzamčené", vybarvené sloupečky už vyhodnocované. Aby se chytila, musí vidět alespoň 4, lépe 5 družic !!!

Taky je v kontextovem menu na obrazovce s druzicemi Demo mod GPS.
Nemas ho zapnuty? (Mam teda Legend HCX)

asi jsem na to prisel, kdyz mam GPS bez microkarty, tak me to konecne ukazalo pozici v praci, kdyz jsem dal MENU-NASTAVENi-SYSTEM, tak GPS bylo nastaveno na NORMALNI, a WAAS/EGNOS byl zapnuty a taky kdyz jsem zapinal GPS, tak to vyhledavalo druzice. Po vlozeni karty me SYSTEM ukazuje GPS - DEMO MOD, WAAS/EGNOS vypnuta. Takze to vidim,ze je krpa v micro SD karte. Aj kdyz SYSTEM kliknu na normalni, tak se me ulozi DEMO MOD a navic pri spusteni GPS me ihned naskoci karta bez hledani druzic. Takze se opet ptam - co s tou SD microkartou, proc to tak blbne,kdyz je tam vlozena ta karta?

a pokud dam DRUZICE, tak to ukazuje mou pozici a presnost v metrech, jenze po vlozeni karty to ukazuje Demonstracni mod a to je ta chyba:o

Nene, krpa rozhodně není v kartě, ale je to tím, že na ní máš pro tento přístroj neodemčenou mapu B)

hm, je to mozny, protoze na karte sem si mapu vymazal omylem…pak jsem si hral s MAPSOURCE a zjistil, ze kdyz jsi naklikam mapy S CR a odeslu do GPS, tak je mem opet na karte, ale asi s problemem. No jo, ale pritom mam mapu v MAPSOURCE odemklou, hlavne TOPO2

A je opravdu odemčená pro tuto konkrétní GPS ? Těch klíčů tam pro jednu mapu můžeš mít klidně více, ale pokud to chceš přenést do GPS, tak tam musí být ten správný klíč.
Doma to mám takhle - dva různé klíče pro TOPO 1.20, jeden pro Vistu HCx a druhý pro Oregona. Kdybych měl mapu odemčenou jen pro Vistu, tak sice mapa v počítači chodit bude bez omezení, ale pokud ji nahraji do Oregona (ono se to předem ještě zeptá, jestli opravdu chci "režim DEMO", tak už to bude dělat přesně to co teď řešíš…

mas pravdu v tom,ze nez nahraji mapy s MAPsource, tak se to zepta, est-li chci poslat data jako DEMO cii tak podobne, jinak pouzivam GPS je jednu. Kdyz jsem nemel odemkle mapy, tak pri kazdem sousteni MapSource, to hlasilo, ze nemam odemcenou mapu, jinak kod od mapy mam a od pristroje taky, toz nevim, asi to vsechno odinstaluji a nainstaluji znovu a je to.

Přeinstalace je až to poslední, zkus to nejdřív správně odemknout.