Problém s kompiací cartridge - urwigo

Ahoj,začal jsem pracovat na jednom pořádném wherigu (přetransformávám jednu počítačovou hru do wherigové verze ),ale po nějaké době se objevil problém.Nemůžu spustit emulátor,ačkoliv chyby v programu nemám.

Hlavně mi to hlásí hlášku,kterou jsem ještě nikdy neviděl a to v urwigu pracuji měsíce a dvě wheriga už nějakou dobu v pohodě běží.

Má někdo s něčím podobným zkušenosti ? Chybu kterou mi tu hlásí přikládám v příloze.

Díky za odpovědi.

9716

Chyba je buď v LUA kódu (máš-li tam nějaký), nebo v neplatném znaku identifikátoru nějakého objektu (mohou tam být jenom písmena, číslice a podtržítko, přičemž první nesmí být číslice - pokud tam máš cokoliv jiného /pomlčku, mezeru, jiný znak/, bude to hlásit tuto chybu).

Taky by mohl být problém s číslem 0,01. Nevím teď, jak to je s desetinnou tečkou nebo čárkou (nemám puštěný počítač a píšu z mobilu). Pro jistotu bych “* 0,01” nahradil “/ 100”.

Moc díky !! Byl to ten identifikátor,byl problém s jednou proměnou,omylem jsem zadal číslo do toho identifikátoru.

Ještě jednou díky !

Tak mám tady opět nějaký problém,prosím mh.mail opět o pomoc,děkuju předem...

Tentokrát mi to hlásí chybu :"odkaz na objekt není nastaven na instanci objektu" (viz příloha)

Tahle chyba se mi ještě neobjevila, takže netuším, co by ji mohlo způsobovat. Když si ale čtu, co ta chyba píše, tak měla vzniknout ve funkci “DiacriticRemover”, což by z názvu ukazovalo na funkci, která nahrazuje znaky s diakritikou jejich ekvivalenty. Projdi si projekt, jestli někde nepoužíváš nestandardní znaky, ideálně vyhoď úplně diakritiku, ve výsledné hře je to pak stejně bez ní.

Tak jsem zkusmo mazal nedávno udělané funkce a chyba byla v diagramu u jedné funkce.A po dalším experimentování jsem zjistil,při čem se chyba objevuje a nestačil jsem se divit.

Tato chyba se objevuje,při NEVYPLNĚNÉM KOMENTÁŘI ! Komentář bez žádného textu háže výše zmíněnou chybu.

I tak díky za rychlou reakci.

Jasně, on se snaží v komentáři převést znaky s diakritikou na znaky bez diakritiky a vůbec nepředpokládá, že by mohl být komentář prázdný. To je samozřejmě chyba v kódu Urwiga, ale naštěstí nikoliv kritická, dá se s tím žít, ale je dobré to vědět.