Proč Wilsonovo jezero ještě nemá svou keš?

Milí Brňáci!

Jaktože Wilsonovo jezero ještě není osazeno žádnou keší?

Dáváte pixličky ke kdejakému patníku a takový přírodní unikát necháte bez povšimnutí???!!!

http://maps.yahoo.com/maps_result?q1=n49.2045+e16.573

:slight_smile: Myslím, že přírodní unikát „neviditelné jezero“ by si snad i kešku zasloužil. Wilsoňák je ale už dost plný :slight_smile:

No vida,

mám to kousek od domu a ještě jsem si tam ani nezaplaval [;)]

Svata pravda!

Tohle jezero je fakt naprosto unikatni :)

Ale neni pravda, ze by tam nebyla kes... pobliz konci nejake ty mysterky nebo multiny, pokud vim. 

[quote] marekl: :) Myslím, že přírodní unikát „neviditelné jezero“ by si snad i kešku zasloužil. Wilsoňák je ale už dost plný :)

[/quote]

Kdyby jen neviditelne, ale to, jak se udrzi v tom svahu (teren na sjezdovku), to je skoro k neuvereni... :)) 

Jojo, taky jsem si ho na mapě všiml a dalších 10 minut na něj nechápavě koukal :D. Zajímalo by mě, jak se jim ho podařilo vykouzlit.

Kdepak, to není unikát. To by muselo být jediné "neviditelné nakloněné" jezero. Další je tady: http://maps.yahoo.com/#mvt=m&lat=50.048594&lon=14.400694&zoom=17 :slight_smile:

V Boleslavi si také vymysleli nějaký plavecký bazén na místě sportovní haly… :o

Jen jestli nejsou mapy od Yahoo ve stylu toho Cimrmanova zeměpisu: "Tabákové plantáže se táhnou od Šluknova po Kouřim… "

To nic není - to je jen kapka vody. Na Google Maps chybí celý malý Balaton ;o) A ten tam fakt je - jeli jsme kolem něj (50km) minulý týden ;o)

Schválně porovnejte satelitní pohled a běžnou mapu ;o)

Na mapách.cz na turistický mapě je kousek od mého bydliště značený lom nebo něco podobného -

I na leteckých mapách je je tam něco co připomíná lom.Ale když sem se tam byl podívat na místě byla rovina a velkej rozbahněnej plac rozježděnej od traktorů:).

By mě ale zajímalo, jak a proč k vytvoření tohoto imaginárního jezera vlastně došlo…Možná se někdo nudil? Myslím, že na starých mapy.cz bylo taky. A na map questu a ms map point pořád ještě je…:-DDDDD Na papírových mapách, co mám, není.

Zdanlive chyby v mape muzou byt i zamerne. Nekteri vyrobci map si tak chrani svuj copyright tim, ze tato ‘easter eggs’ jim pomuzou odhalit nelegalni kopirovani svych dat.

Vice na Copyright Easter Eggs – OpenStreetMap Wiki

Balaton na Google mapách je, stačí trochu odzoomovat. Chybí tam akorát ten malý kousek "něčeho" v lese, což ale může být klidně jen bažina.

To bude asi to pravý, nevidím jiný důvod. Ještě mě teda napadá, že to byl pozůstatek od nějakého původního mapového zdroje a přebralo to pár dalších mapovacích firem.

V prehistorických dobách jsme mapy pro orientační běh kreslili tuší každou barvu na zvláštní fólii, takže nebyl problém "vyrobit" jezero třeba černé, hnědé nebo žluté. Možná je to pozůstatek z té doby.

No, vzhledem ke snadne dostupnosti vyskovych dat by uz nemel byt problem nektera jezera pri kopirovani podkladu poloautomaticky odfiltrovat, ale easter eggs se tusim nebudou omezovat jen na jezera…

Před týdnem sem byla ve Wilsonově lese hledat jednu z místních multin. Stála sem na mostě nad sjezdovkou. Když sem na Nüvi přešla z menu do mapy (Topo3), na zlomek sekundy se na displeji objevila větší vodově modrá plocha ohraničená lesově zelenou, i když bez popisku (byla sem jakoby přímo v ní). Což hnedka zmizelo. Vrátila sem se do menu a pak zas do mapy. A ono se to objevilo zas. Nikde jinde se mi to nestalo. Wilsonovo jezero je věčné:)

To já jsem si zase cachtala nohy v jezeře, které na mapách googlu neexistuje :stuck_out_tongue:
http://maps.google.com/?ie=UTF8&ll=50.69904,14.844975&spn=0.013537,0.039353&z=15

No, na tom malým kousku jsi toho moc asi nenaplavala. Takže fajn, že Ti díky tomu zbyl čas třeba na [cache]GC1D11R[/cache] ;).