Bylo přidáno okno se statistikou ukazující počty jednotlivých znaků ve vstupním textu i ve výstupní šifře. Zobrazí se klávesou F4 nebo kliknutím myší na počty znaků (vpravo nahoře)
Po pár minutách zkoušení jsem narazil na následující bugy:
1) Když vyberu "Binární kódování" a pak hned bez dělání čehokoli dalšího opět vyberu "Binární kódování", tak program spadne. To samé se děje i pro položku "Rail Fence". Pravděpodobně se to děje i pro další položky, ale netestoval jsem.
2) Když vyberu třeba Atbash a zadám do horního políčka 123, pak přepnu na "Rozklad na součin prvočísel" a pak přepnu obratem na něco dalšího, tak dolní políčko (pod těmi 4 tlačítky) přestane fungovat.
Tak problém 1) už mám vyřešený, ale nějak jsem nepochopil problém 2). Bylo by možné to lépe popsat? O jaké "dolní políčko" a jaká "4 tlačítka" se jedná?
Kouknu na to, a jestli to nebude moc komplikované, tak přidám. Nebyl by nějaký odkaz na webovou stránku s podrobnostmi ohledně šifry? Když to dám do Googlu, najde mi jen stejnojmennou knihu.
Kromě opravy nějakých drobností přináší podporu pro OCR. Využívá Microsoft Office Document Imaging, který je součástí MS Office, případně jej lze dodatečně doinstalovat. Zatím jde jen o základní funkcionalitu, takže prosím o přípomínky, hlášení chyb, atd.
Nová verze Ciferace 0.308 - ke stažení na Uloz.to nebo na Google-drive. Nepřináší žádné novinky, pouze opravuje překlepy v textech a vzhled hlavního okna.
Nová verze Ciferace 0.311 opravuje pád programu při výběru 2. varianty písma “Futurama - Alien Language” a nějaké další drobnosti. Ke stažení na Uloz.to nebo na Google-drive.
Co na to říct… Já osobně jsem na 99 % přesvědčen, že tam vir není (nikdy si nemůžu být jistý 100%, že jsem nějakou “breberku” nechytl). Ještě takový pokus - na Google-drive jsem nahrál tu samou verzi nově zkompilovanou, ale tentokrát bez komprese. Proto se nelekněte, že místo 800 kb má 3 mb. Jsem zvědavý, jestli to bude mít nějaký vliv na hlášení antivirů.