Ahojte, psal jsem RW na mail před pár měsíci dotaz, na který mi dosud neodpověděl, tak se ptám zde. Šla by udělat keška, která by byla zamklá a klíč by byl připevněný na TB? Hledač by musel najít v nějaké kešce klíč a pomocí něj otevřít kešku. Pak by TB zase vrátil do oběhu. Díky za odpovědi!
Taková keška dokonce (dost možná nejen) v Praze jedna existuje, viz https://coord.info/GC1JK5B. Nenapadá mě žádné pravidlo, které by to zakazovalo, ale ono se toho za těch let už zakázalo docela hodně, takže podle mě to je v pohodě, ale na 100 % to nevím.
Zdravim,
nevím jak jsou v současné době nastavená pravidla publikování keší, ale takové kešky existují. Např. [cache]GC48FV3[/cache] nebo [cache]GC2JDAE[/cache] .
Problematické je když kačeři nerespektují doporučení ownera, že se TB má pohybovat jen ve vymezených hranicích a vezmou ho do jiného kraje či státu. Nebo se může stát, že ho mají dlouho u sebe.
Rovněž stojí za úvahu, zda by takových TB klíčů nemohlo být víc, protože je velká pravděpodobnost, že se časem ztratí.
Myškin
Díky za odpovědi. To že by mělo být více klíčů, s tím tak nějak počítám. A když by se dostal třeba na Slovensko, nebo někam dále, neviděl bych v tom problém, byla by to větší zábava. Je ale pravda, že by lepší bylo, kdyby cestoval jen po Česku.
Podobných kešek jsem už pár odlovil. U brněnské série Trezor navíc kód TB, ke kterému je připevněn klíč, slouží pro zjištění souřadnic kešky. Je to vhodné z důvodu, že pokud by byla keška na výchozích souřadnicích, tak hrozí nebezpečí BF odlovu bez klíče - viz listing některého z výše uvedených příkladů.
PS: už jsem se setkal i s keškou na zámek bez klíče, která vyžadovala znalosti a výbavu pro lockpicking :-) , a navíc to byla biltema. Tu jsme akorát sundali a zase vrátili bez zalogování :-(
Taky mě napadlo přidat souřadnice na klíč, protože potom by právě mohl přijít někdo s lockpickem a kešku by mi otevřel bez TB, nedej bože by ještě přišel někdo s páčidlem.
Taky mě napadlo přidat souřadnice na klíč, protože potom by právě mohl přijít někdo s lockpickem a kešku by mi otevřel bez TB, nedej bože by ještě přišel někdo s páčidlem.
Před nezvanými návštěvníky s páčidlem se můžeš bránit tím, že keš umístíš na hůře přístupné místo nebo, že z ní uděláš "šílenou" mysterku . Ale i to není záruka, že keš zůstane ušetřená a to ani od kolegů kačerů. Počítej s variantou, že se klíče ztratí nebo, že někdo zničí zámek a přemýšlej jak dlouho budeš ochoten se o keš v takovém případě starat.
Tím tě nechci odrazovat od založení kešky, jen tě seznamuji s možnými eventualitami. :)
Tato byla taky pěkná. https://coord.info/GC1P4E1
A jak radí ostatní, tuposti jiných se neubráníš
Tady [cache]GC3HRWG[/cache] je další přídklad. Nedělal bych to, TB se brzy ztratí a pak už ti tam polezou jen finálkáři a ti poctiví nebudou mít šanci.
Navíc chytnout konkrétní TB je tím, že je hodně lidí loguje s velkým zpožděním, spíš náhoda...
No a když už jsme u toho, GC22D4P by už dnes asi neprošla, že?
Proč by neprošla, vždyť je to ten samý princip, jen neputuje klíč, ale štítek se souřadnicemi. Navíc nehrozí to otevření na sílu, když někdo klíč nemá.
A jsem moc rád, že pořád funguje, je to jedna z mých prvně odlovených keší před 12 lety a v době neexistence finálek a profláklých souřadnic jsme si s ní užili neskutečnou srandu při honu na štítek. Doteď si vybavuju, kde jsme ho dostihli :D
Díky za odpovědi. To že by mělo být více klíčů, s tím tak nějak počítám. A když by se dostal třeba na Slovensko, nebo někam dále, neviděl bych v tom problém, byla by to větší zábava.
Jo, zábava by to byla, hlavně až by to nějaký dobrák odvlekl někam za oceán... Mám odlovenou [cache]GC48FV3[/cache] - měl jsem štěstí, klíč se objevil poblíž celkem rychle a keš byla ještě v dobrém stavu. Ale z logů je vidět, že s tím jsou permanentní problémy. Je to škoda, protože nápad je to hezký. Bohužel obecně mi trackable přijdou jako docela ztracená záležitost. Lidi to drží měsíce i roky, nelogují, podvádějí. Můj jediný TB je už od února v držení nějakého Němce, který ji ani neloguje při nálezech...
Tady se také hledal magnetoštítek. https://coord.info/GC1YPY6
A jak píše plavčík, tak stejné vzpomínky.
Nejlépe tvůj záměr prober s revievrem
Edit: ještě jedna taškařice od stejného ovnera, ale tu jsem nestihl. https://coord.info/GC224WD
No a když už jsme u toho, GC22D4P by už dnes asi neprošla, že?
V principu to připomíná putovní keše, které už bohužel taky schvalovány nejsou. Těžko říct, jestli by tohle dnes prošlo...
No právě, ona je to podle pravidel fyzická stage a ta nesmí kolidovat s jinou keší. Takto by se posunovala ta fyzická stage do kolizí…
Jako owner [cache]GC4VC9Z[/cache] mohu jen doporučit rovnou si k tomu TB udělat x kopii.
Já to nějak zmastím…