Pyramida

V okolí pyramidy, je Cache. Jak si jí, mohu uložit do programu " geoget 2.5.617 " ? Program mě zaujal, a však jsem nepřišel na to, jak s ním pracovat. Jsem mezi kačeri nováček. Proto se zde dotazuji. Můžete mi, někdo poradit ? Zajímá mě, kde si jí uložim, jak si k ní mohu udělat případné poznámky a td…

zkus začít třeba tady http://geoget.ararat.cz/doku.php/user

anebo zkus GSAK, ten je sice jen anglicky, ale podle mého více USER Friendly. hm, ale je placený … takže nechci navádět…ale sehnat se dá vše.

Ja nevim, ale nabadat ke kradeni software, kdyz je navoc zdarma dostupna alternativa, to mi prijde jako velka blbost. Ta uzivatelska privetivost je take velmi individualni. Ale co je nejdulezitejsi, GSAK v principu situaci novackovi nijak nezlepsi, spise naopak.

Vec se ma tak - Geoget i GSAk jsou programu na spravu databaze kesi, ale oba jsou na zacatku bez dat! Takze nejdrive je nutne tam ta data dostat. Nejjednoduzsi je import PocketQuery, to ale maji jen platici uzivatele Geocachingu.

Geoget navic umi importovat webove stranky. Takze kdyz si ve webovem prohlizeci prohlizis listing nejake kese, staci si jej ulozit do souboru na disk a pak naimportovat do Geogetu… a mas ji tam, komplet, se vsim vsudy. Tohle GSAK neumi.

Pochopitelne, takto importovat vice kesi najednou je otrava, takze existuje programek Geojarry, ktery to stahovani webovych stranek s listingy umi automatizovat. Ale pozor, Groundspeaku se roboticke projelzani jejich webu nelibi.

Jakmile mas v Geogetu kese, muzes s nima pracovat, vyhledavat (Geoget si i lepe poradi s diakritikou nez GSAK…), filtrovat, atd. Vybranou mnozinu kesi pak muzes zase exportovat kam potrebujes. kesky si muzes prohlizet a psat si k nim poznamky. Prikladat soubory, oznacovat nalezy, pridavat tvoje vlastni waypointy (treba s vylustenymi souradnicemi). Ale zaklad je - dostat ty kese do programu.

GSAK je uplne zdarma, pokud ti nevadi dlouhe cekani nez s nim muzes pracovat a to myslim az po mesici (nebo tak nejak) po instalaci, do te doby je normalne funkcni. Takze pro vyzkouseni prace s nim rozhodne neni potreba nic krast.

Já geoget sice nainstalovaný mám, ale nechce se mnou kamarádit. např. databáze tvrdí, že tam je přes 22000 keší ale seznam je prázdný. nenašel jsem jak je zobrazit (pokud se s tímto setká nováček, tak ho to hned odradí) dále jen dotaz pro mě. Jsem zvyklý na GSAK a nebráním se novým věcem, takže Jde vyexportovat keše do mapsource? tedy v gsaku si vyfiltruju, co chci hledat a dám export do mapsource tam už pak vidím kde na mapě leží, uložím do 60Csx jako routu. umí tohle i geoget?

…no vidíš, v GSAKu si ty keše vyfiltrovat umíš, tak to snad zvládneš i v GG, když už tam máš 22000 keší

Neznám mapsource, ale přímo z geogetu můžeš zobrazený seznam exportovat do okna prohlížeče, kde se ti pustí mapy - na výběr máš mapy.cz, google. openstreet, opencyclo. Samozřejmě finálky a stage mají jiné ikony a můžeše filtrovat nejen typy keší, ale i typy zobrazených waypointů.

A co chces zobrazit? Chces najit nejakou kesku? Pouzij funkci vyhledavani. Pokud chces vyfiltrovat nejakou mnozinu kesi, pouzij filtry. Co je na tom k nepochopeni?

Cele je to podporeno tim, ze v uzivatelskem rozhrani mas v tu chvili aktivni jen ty volby, ktere v tu chvili davaji smysl. V pripade prazdneho okna je jich tak malo, ze to zabere asi minutu, se v nabizenych akcich zorientovat.

Ba co hur, Geoget je po ciste instalaci nastaven tak, aby po svem spusteni zobrazil vsechny kesky, ktere vyhovuji zakladnimu filtru "ukaz vsechno vyjma eventu a archivovanych kesi", takze novackovi se tezko stane, ze by najednou koukal do prazdne obrazovky a netusil jak dal!

I kdyby to bylo malo, tak uzivatel muze zmacknout F5, coz je obecna klavesova zkratka na aktualizaci okna.

Tak nejak nevim, ale za techto podminek koukat na prazdnou obrazovku a nevedet co dal, to chce velkou sikovnost. :o

Predstav si, v Geogetu si vyfiltrujes kese, das export a zvolis si format, jaky chces. Pro Mapsource staci bohate Simple GPX. Kde je rozdil? :o

Nicmene takto bych si kesky do GPSky nedaval. Pracne a neprakticke. Vylety planuji nad Cachemapou v Geogetu. (komu nevyhovuje, muze pouzit Geokuk.) A kesky si do GPSky slozite nevybiram, proste je tam soupnu vsechny a nemusim premyslet: tuhle jo, tuhle za tyden, a tuhle pro jistotu, co kdybych se tam nekdy zastavil?

Pouziju radeji treba tenhle skript: http://geoget.ararat.cz/doku.php/user:skript:poietrex, a mam behem peti minut v GPSce vsechno, s hezkymi ikonkami, s hinty a s poznamkami.

Uzivatele novejsich GPSek mohou pouzivat jeste chytrejsi skripty, ktere to do te GPSky naladuji i s listingy. :wink:

Když ti to jde tak skvěle v GSAKu, tak proč řešíš GG?

Jestli nejde ve tvých šlépějích? :smiley: (teto poznamce se nedalo odolat, pardon. ;))

Zdar, po instalaci mi to ukázalo, že " GG načítá 22000 " záznamů. S mým připojením, to trvalo asi 3 minuty. Možná 2. Když bylo podle programu, vše načtené, tak sem stále měl obrazovku bílou, bez vyobrazení. Tak kde, mám tedy chybu ??

nejspíš ve filtru. Ale s připojením (k internetu) to nemá vůbec nic společného, načítá se z lokální databáze :o
P.S: jak jsi tam těch 22000 záznamů vlastně dostal?

No, hlavne se tam tech 22000 zaznamu muselo nejak ocitnout. Samy se tam urcite nedaly! Takze to tezko muze byt situace novacka, ktery nainstaloval a pustil Geoget.

Situace, kterou popisujes, znamena jedno… nekdy sis tam ty kese musel naimportovat, a zaroven mas nastaveny filtr tak, ze tomu ani jedna keska v databazi nevyhovuje.

Jak máš nastavený sloupce? Není to náhodou tak, že tam nemáš žádný popisy, tudíž se ti žádný keše nezobrazujou? - mě se to už takto povedlo.
btw. Já jsem taky napřed začal s GSAKem, jenže platit se mi za něj, než jsem se s ním naučil pořádně dělat nechtělo, čekání mě neskutečně otravovalo, tak jsem si zadara stáhl a nainstaloval GG, kterej pokud není lepší, tak srovnatelnej určitě je. A dnes bych už určitě neměnil i s tím, že to už taky pár stovek stálo. Jenže to bylo dobrovolně - na vývoj:D

Tak takhle, vypadá můj geoget, po spuštění. viz obrázek

Znovu přikládám obrázek

Vidím několik potíží:

1. díváš se na záložní databázi s 26.3.2011 - to je podle toho data vpravo nahoře v políčku databáze - normálně tam má být jen geoget
  2. databáze je prázdná - to říkají ty nuly vlevo dole

Vidim neco uplne jineho, nez jsi tu doposud tvrdil.

1. mas tam otevrenou zalohu databaze. Tohle ti Geoget sam neudelal, to sis musel prepnout sam. :wink:

2. nikde tam nevidim tebou uvadenych 22000 kesi, databaze je uplne prazdna, takze ani neni co zobrazovat.

3. A prijde mi zajimave, ze udajny novacek, ktery se ani neumi podivat na kesky v databazi, ma toolbar plny doinstalovanych pluginu. :o

No to mi je právě záhada, že se to tam nezobrazuje. Přičemž mi tam běhá v průhledném sloupci, zelený ukazatel, který načítá.