Rada od šikovnějších.. :-)

Žádám, prosím, žebrám o radu:

Když stáhnu na GC.cz GPX soubor se všemi keškami, jsou jejich názvy psány malými písmeny, ač tomu ještě nedávno tak nebylo. Soubor nahraji do GPS (60C), ta si všechna písmenka kapitalizuje… pořád ještě bez problému. Za nějaký čas stáhnu updatovaný GPX soubor znovu, je přeci bohatší o nové kešky. Do jiného okna MapSource si natáhnu kešky z GPS, označím otevřené pokládky, které jsem vykešoval, a zkopíruju je do aktuálních keší s tím, že bych rád, aby ty otevřené nahradily ty neotevřené. Jenže ouha - nic se nepřepíše, neb otevřené kešky (nahrané z GPS) jsou velkými písmeny, kdežto kešky v novém GPX souboru jsou písmeny malými.

Jak to řešíte? Dá se to třeba někde nastavit či co?

Díky, Who

Nejlepsi je pro pouziti primo v GPS stahovat data, ve kterych nejsou prohozeny nazev a popis - jednak ten popis neni orizly (komentar je prece jen delsi nez nazev kese) a jednak je velkymi pismeny a (pokud se nezmeni treba obtiznost) je jednoznacny. Jinak ja a to delam tak, ze si stahuju kompletni GPX bez prohozeni a pak si jednoduchym programkem vytvorim nekolik vlastnich GPX souboru: vsechny cache s oznacenymi vlastnimi nalezy (z externiho seznamu), pak vsechny nenalezene, ktere nahravam do GPS - a to vse jednak bez prohozeni, coz je vhodne pro GPSr a s prohozenim - coz je zase idealni pro Mapsource a Google Earth)…

Také jsem nejdříve stahoval databázi s prohozením názvu, ale jaké bylo moje překvapení, když jsme dorazily na jednu ze serie czech golf … a ja jsem ji v GPSce neměl, ikdyž jsem si byl stoprocentně jistý, že jsem ji tam doma nahrál. Nahrál, ale GPSka si nejen kapitalizuje písmena, ale ještě ořízne dlouhý název, takže najednou je ze šesti cachí jen jedna a proč si zrovna potvora vybrala tu, kterou jsem nepotřeboval, to je jasný zákon schválnosti. Od té doby neprohazuji názvy, sice to je potom v GPSce trochu nepřehledné, protože se cache zobrazují ve formátu GC…, ale mám s sebou všechno. V Mapsource je to dobré, tam se to dá nastavit, aby to ukazovalo názvy. Nalezené, nenalezené si filtruji přiřazením do různých kategorií, které jsem si vytvořil a zatím jsem nenarazil na problém, který by mě donutil k jinému způsobu manipulace s daty. Jen by to chtělo se domluvit, že nové cache se budou sázet třeba jen dvakrát do měsíce, protože takhle mám pořád zastaralou databázi :-)))))))).

Ano tez to resim pomoci kategorii. Stahuji cache ve formatu GC…, to otevru v Map Source, cele to oznacim a hodim do schranky. Pak otevru archivni soubor kde mam vsechny cache jak nalezene tak nenalezene, moje i jednotlive body multicache a prepisu ho tim co mam ve schrance s tim ze zaskrtnu polozku “neprepsat vse” tim zapisu jen cache ktere nemam v databazi.
Pokud natahuji cache do GPS tak otevru ten svuj archivni soubor, vyberu kategorii nalezene cache a vyberu ji celou a hodim do schranky, pak otevru ten prave stazeny soubor a prepisu ho tim co mam ve schrance tentokrate se zaskrtnutou polozkou “prepsat vse”. Tim prepisu vsechny cache co jsem uz objevil, v dalsim kroku, vyberu kategorii nalezene a vsechny cache z teto kategorie smazu a mam pripraven soubor na pretazeni do GPS ktery ma mene nez 1000 cache a jen ty co jsem jeste nenasel.

Takže jestli tomu dobře rozumím, jediná cesta, jak se s mým problémem vypořádat, je neprohazovat při stahování GPX souboru název a popis… To mě trochu rmoutí, neb když pak v terénu dám FIND a POKLADY, je daleko příjemnější vidět seznam alespoň začátků názvů keší, místo waypointů, pod kterými si člověk nic nepředstaví… Nicméně je to samozřejmě řešení a pokud nenajdu jiné, které by fungovalo i s přehozením názvu a popisu, začnu to dělat také tak.

Děkuji za rady a budu vděčný i za další způsoby řešení.

Díky, Who