Řazení příspěvků

Nesedí mi implicitní řazení příspěvků od nejstaršího k nejnovějšímu. Vím, že na boku je posuvník - ale přesto bych byl raději kdyby to pořadí šlo změnit any to nejnovější bylo nahoře

3 Líbí se

Díky moc za zpětnou vazbu! :blush:
Rozumím, že by se mohlo zdát praktičtější mít nové příspěvky nahoře, ale Discourse funguje trochu jinak. Příspěvky se řadí chronologicky – od nejstarších po nejnovější – aby šla diskuze číst přirozeně a dávala smysl i novým čtenářům.

Zároveň si ale systém pamatuje, kde jsi naposledy skončil, takže tě při návratu do tématu automaticky posune na první nepřečtený příspěvek. To znamená, že běžný uživatel se hned dostane tam, kde minule přestal číst, a nemusí scrollovat od začátku.

Je to tedy kompromis – noví čtenáři vidí diskuzi od začátku (aby neztratili kontext) a ti, kteří se vracejí pravidelně, pokračují plynule dál od posledního navštíveného místa.

3 Líbí se

Při použití více přístupů. kdy ne na všech jsem navíc přihlášen, je to nepoužitelné. Ztrácí se výhoda zobrazení posledního nepřečteného příspěvku a stejně musím rolovat. U obsáhlých vláken je pak lepší srolovat pár příspěvků dolů pod nejnovější, než hledat kdesi hluboko v historii. To, že Discord neumožňuje řadit příspěvky vidím jako nevýhodu. Přeci jen bych jako uživatel měl rád volbu a rozhodl se, co mi vyhovuje.

1 Líbí se

Taky jsem si to myslel, ale diskuse nejnovější nahoře znamená, že se musí číst odspodu, pokud někdo na někoho reaguje. Viz Okoun.cz. Je to dost nepříjemné, nakonec mi to takhle vyhovuje víc. Ale každý to může vidět jinak.

2 Líbí se

Je nějaký fígl, jak se rychle dostat na konec diskuse (tedy do aktuální doby). Některá přenesená vlákna mají desítky až stovky stránek a není jednoduché se dostat na konec.

Fígl je - vpravo je šoupátko které můžeš zatáhnout dolů

Rozumím tomu – pokud někdo fórum čte bez přihlášení nebo z různých zařízení, systém opravdu neví, kde skončil. Discourse je ale navržen tak, aby fungoval nejlépe právě pro přihlášené uživatele – těm si pozici pamatuje napříč zařízeními. Pro rychlé čtení novinek můžeš použít šipku dolů na pravém posuvníku, která tě okamžitě přesune na nejnovější příspěvek.

Do budoucna můžeme zvážit volitelnou možnost přepnout řazení příspěvků aby si každý mohl zvolit co mu vyhovuje. Jen je třeba vyhodnotit zda takova úprava šablony je skutečně k prospěchu vzhledem k poměru “cena/výkon” (vynaložené úsilí/ přínos). Jelikož je to o tom co prioritně posouvat a vyvíjet.

Současně se snažíme web vylepšovat a vymýšlet nové „udělátka“, i když ne vždy jsou na první pohled vidět.

Poslední viditelnou novinkou je GC rádce na hlavní stránce – ten odpovídá na dotazy geocacherů a stále ho ladíme. Momentálně vyhledává odpovědi nejprve ve Wiki nebo přímo na webu geocaching.cz, a pokud tam nic nenajde, odpoví pomocí AI.
Tahle fičura zároveň dává nový smysl celé GeoWiki, protože čím lépe je wiki udržovaná a doplňovaná, tím přesnější a užitečnější odpovědi GC rádce poskytuje – třeba začínajícím hráčům, kteří teprve objevují svět geocachingu.

A podobných funkcí se na pozadí připravuje víc, takže je na zvážení, jestli má smysl teď zasahovat do šablony kvůli jedné dílčí úpravě, nebo raději počkat a uvidíme časem jak se toto řazení ujme.

6 Líbí se

Asi jsem staromilec, ale řazení od nejstaršího k nejnovějšímu mě nevyhovuje. A na mobilu to radši ani nezkouším. Nešlo by prosím udělat alespoň tuto jednu úpravu v šabloně? Častěji bych se zde objevoval.

Děkuji

Nevím, nějak se mi ještě nestalo, že by si to mojí pozici pamatovalo.
Třeba teď v této diskuzi jsem dočetl až do konce. Zavřu prohlížeč, otevřu jej znova, vlezu do této diskuze, a jsem zase na nejstarším příspěvku. A dělá mi to jak na PC, tak i v mobilu.

V každém vlákně pak hledat ten uzoučký posuvník, to je fakt otrava.

Nevím, jestli to není k něčemu jinému, ale zavřel jsem tuto diskusi, otevřel znovu gc.cz, vlezl do fóra, otvřel tuto diskusi a jsem na konci, tj. na posledním příspěvku. A řekl bych, že u ostatních diskusí taky tak, od nejstaršího to šlo snad jen na začátku nového fóra. Podle mě se to tedy chová správně. Ale nevím, jestli se nebavíme o něčem jiném.

Bavíme se o tomtéž, a tohle mi prostě fakt nikde nefunguje. Jak v práci, tak na notebooku, ani v tabletu, ani v mobilu. Abych byl konkrétní, všude je Firefox.

Mně to funguje také a řazení je za mě logické, takže taky v pohodě. Nemůže to pamatování být ovlivněno neukádáním cookies?

1 Líbí se

Předpokládáš, že zrovna já bych byl tak blbej, všude si blokoval cookies a divil se, že to pak nefunguje? Tím to fakt není.

Ale asi jsem na to kápnul - když se už uvnitř fóra pohybuji po tématech, tak mne to skutečně hodí na konec na nejnovější příspěvek!

Když ale na téma vlezu z úvodní stránky geocaching.cz v sekci “Co se děje ve Fóru”, tak mne to vždy hodí na nejstarší příspěvek.

1 Líbí se

Nojo, má pravdu předsedo!. Když se leze z odkazu Co se děje ve fóru to skočí vždy na začátek, i když je v vláknu označená ‘Vaše poslední návštěva‘. Mělo by to skočit k této značcce. Taky pokud otevřu diskusi, kterou jsem ještě nesledoval, zobrazí se mi diskuse třeba několik let stará. Tady by asi bylo dobré kdyby mne to hodilo buď na konec nebo alespoň na začátek existnce tohoto fóra.

Ahoj, prošel jsem vaše podněty a pokusím se vysvětlit jak to funguje a co
jsem vylepšil-změnil.

Proč nelze “obrátit” řazení příspěvků

Discourse má příspěvky v tématu vždy chronologicky (staré nahoře, nové dole) –
toto je core design a nelze změnit. Důvod je logický: diskuze se čte jako
konverzace, odpovědi navazují na předchozí příspěvky.

Jak se rychle dostat na poslední příspěvky
Kliknu na: Název tématu
Kam skočím: Poslední nepřečtený příspěvek (pro přihlášené)
────────────────────────────────────────
Kliknu na: Čas aktivity (datum vpravo)
Kam skočím: Absolutně poslední příspěvek
────────────────────────────────────────
Kliknu na: Počet odpovědí
Kam skočím: Zobrazí navigační šipky ↑↓
Tip: Klikejte na datum poslední aktivity (vpravo od názvu tématu) – vždy vás
to hodí na konec.

Co jsem vylepšil:

Právě jsem nainstaloval rozšíření Jump Buttons – v každém tématu teď uvidíte
tlačítka pro rychlý skok na začátek nebo konec diskuze. Funguje na desktopu i
mobilu.

Vyzkoušejte a dejte vědět jestli to pomáhá! :slightly_smiling_face:

5 Líbí se

Kdo chce vidět řazení nejnovější nahoře, podívejte se na Okouna. Nedá se to číst. Když někdo reaguje na předchozí příspěvek, který je už na druhé stránce, nevím o co jde a pochopím to až za čas. Tohle řazení na této diskusi se mi zdá dobré a při mém stylu se dostávám vždy na konec, co jsem ještě nečetl a není problém vrátit se o kus nahoru, abych byl v obraze. Tlačítka se šipkami fungují a je to přidaná hodnota, např. u diskusí, které jsem vůbec nečetl a chci se podívat jen na konec. Je ale někdy zajímavé podívat se i na začátek, co se před lety řešilo.

1 Líbí se